השלמת הכנסה? ועוד כמה שאלות

השלמת הכנסה? ועוד כמה שאלות

שלום לכם, אשמח אם תענו לי על השאלות הנ"ל, כל שאלה היא בפני עצמה ואינה קשורה לשאלה אחרת 1. מה זה בדיוק השלמת הכנסה? כמה השלמת הכנסה יקבל מה שמרויח 450 ש"ח בחודש? כמה יקבל השלמת הכנסה מי שמרויח 1200 ש"ח לחודש? והכי חשוב, איך מחשבים את זה????? (באתר של הבט"ל לא מוזכר כלל השלמת הכנסה) 2. האם יש חובת התייצבות בשירות התעסוקה , אם אתה מקבל השלמת הכנסה? 3. מה גמלת הבטחת הכנסה של יחיד (בן 25) הגר בבית הוריו ומתייצב בשירות התעסוקה ? 4. קראתי אתמול בעיתון, שלעובדים ביום הבחירות לא ינוכה ביטוח לאומי ממשכורת על עבודתם בבחירות, האם זה נכון? למה זה? 5. האם ביום הבחירות לשכת התעסוקה פתוחה? האם מקבלת קהל? תודה רבה

yalda23

New member
תיכנס

הי אז ככה בקשר לכל מה שנוגע להשלמת הכנסה עליך להגיש תביעה לביטוח לאומי ורק אז העניין יבדק לא תצליח לדלות מידע לא מהאתר של ביטוח לאומי ולא מהמוקד מידע שלהם .מה שעליך לעשות זה להגיש תביעה עם המסמכים הבאים (וזאת רק אם אין ברשותך או ברשות אישתך אם אתה נשוי רכב וכל עוד אתה לא סטודנט או תלמיד ישיבה) :אשור מהבנק על חסכונות פקדונות וקופות גמל, תדפיס עו"ש 3 חודשים אחרונים ,צ'ק מבוטל או אשור בעלות על חשבון הבנק, 3 תלושי משכורת אחרונים ות.ז. לדבי שאלותיך האחרונות אין לי שמץ של מושג מקווה שהייתי לעזר

לא ממש עזר לי,אבל תודה

אני הגשתי כבר בקשה להבטחת הכנסה, ובנתיים מצאתי כבר עבודה קטנה, בגלל זה אני שואל את השאלות הנ"ל. ובבט"ל מאוד לא עוזרים ולא עונים לשאלות האלו...

תשובות חלקיות...

1. השלמת הכנסה זה הבטחת הכנסה למי שיש לו הכנסה אחרת. לפי חוק הבטחת הכנסה אדם שזכאי להבטחת הכנסה ויש לו הכנסה אחרת - לא מאבד את הזכות להבטחת הכנסה, אבל מסכום הגמלה מנכים לו את הסכום שהוא מקבל מהכנסה אחרת. מי שמרוויח 1,200 ש"ח לחודש וזכאי להבטחת הכנסה בסכום שעולה על זה, יקבל את הגמלה שהוא זכאי לה בניכוי 1,200 ש"ח. 2. בדרך כלל כן, אבל אם מישהו עובד במשרה חלקית מספיק ימים בשבו, ייתכן שיפטרו אותו מהתייצבות בלשכה. 3. לא יודע. 4. לא יודע. 5. לא.

למעלה