השלמת חיסונים להודו

שוסי1

New member
השלמת חיסונים להודו

בעוד 3 שבועות אני מתכננת לנסוע לטיול של 3 שבועות לרג'סטן, דלהי ומומביי. לא טיול תרמילאים. גיל 55+. התעורר חשד להימצאות נגיף בגופי, שעדיין לא זוהה. כל החיסונים שלי בתוקף למעט טיפוס הבטן ופוליו. האם לאור מצבי אני יכולה לקחת את שני החיסונים האלה טרם הנסיעה. אם לא, מה האלטרנטיבות?

תגובה

שלום רב ! לא כל כך ברור לי באיזה נגיף בדיוק מדובר ? אם מדובר במשהו בנאלי כמו שפעת, אז כדאי להמתין עוד כמה ימים עד להחלמה ואז להתחסן (יש לך עוד זמן). בכל מקרה, שני החיסונים הנ"ל הם חיסונים מומתים ולא נגיפים חיים, כך שהסכנה מהם למעשה מינמלית.. אבל בכלמקרה, אם יש לכך איזושהי מחלה עכשיו, כדאי מאוד לדעת יותר על מה מדובר ואז לקבל החלטות לגבי החיסונים. כדאי שתבררי פרטים אצל רופא המשפחה שלך. בהצלחה ! דר' יבגני קצמן, היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב

שוסי1

New member
תודה והמשך..

תודה על התשובה. גם אני עדיין לא יודעת באיזה נגיף מדובר, הבירור טרם הסתיים. הבדיקות נעשו עקב תלונות שלי על טישטוש וסחרחורות. בבדיקות הדם שלי נמצא: ANTI CARDIOLIPIN IgG ברמה של 13 (הנורמה 0.01-10) ו-בבדיקת שתן LEUCOCYTES - U STRIP ברמה של 500. אכן ידעתי כי החיסון נגד טיפוס הבטן הינו מנגיף מומת. האמנם גם החיסון נגד פוליו הינו מנגיף מומת? תודה

תגובה - המשך

שלום שוב ! הממצאים שצינת לא מעידות על בעיה מוגדרת ולא אמורים למנוע ממך להתחסן. החיסון נגד פוליו אשר ניתן בזריקה הוא אכן חיסון מומת (ולא חי מוחלש כמו החיסון בטיפות שאותו כבר לא נותנים היום למטיילים). בהצלחה ! דר' יבגני קצמן

למעלה