השלמת רפרטואר - יצירות לגיטרה וחליל

Avishh

New member
השלמת רפרטואר - יצירות לגיטרה וחליל

שלום! חלילנית ואני (גיטריסט) עובדים בימים אלה על תולדות הטנגו מאת פיאצולה. משך היצירה (על ארבעת פרקיה) כעשרים דקות. ברצוננו להרחיב את הרפרטואר בעוד עשרים דקות לפחות, ולשם כך דרושות מן הסתם יצירות נוספות. הדרישות הן שהיצירות יהיו לחליל ופסנתר (או מעוּבַּדוֹת ל...) וש"יתאימו באופיין", כמה שניתן, לתולדות הטנגו. תודה רבה, אבישי.

shakedsham

New member
אחלה יצירה

כרגע יש לי רעיון רק ליצירה אחת נוספת והיא הפוואן לנסיכה שהלכה לעולמה מאת ראוול אשר יש לו עיבוד לגיטרה וחליל. משכו כ6-7 דקות. חוצמזה ישנם עוד טנגואים רבים מאת פיאצולה לחליל וגיטרה או כינור וגיטרה שיתאימו.

Avishh

New member
תודה רבה לשניכם

עצות נוספות יתקבלו בברכה. איפה ניתן לשמוע את היצירות ולהשיג תויים ??? את "פוואן לנסיכה שהלכה לעולמה" שמעתי לפני המון זמן במצו, עיבוד לפסנתר וצ'לו, והיה מדהים. בחיפוש קצר באינטרנט עוד לא מצאתי עיבודים לגיטרה וחליל.

shakedsham

New member
תוים תוכל למצוא בספריות האקדמיות

הקרובות לביתך. הייתי מביא לך אם היה לי אבל לי יש עיבוד לחליל ונבל דווקא

holst

New member
הכי קרוב לפיאצולה

זה אולי "הפסקה" E'ntracte (אני מקווה שכתבתי את זה נכון) של איבר. זו יצירה בסגנון ספרדי, אבל היא אורכת לכל היותר 5 דקות. יש לי דיסק עם ויליאם בנט (חלילן) שמנגן שני שירים לחליל וגיטרה של וילה-לובוס. זה נשמע מאוד טוב, אבל יש לי הרגשה שלפחות אחד מהם הוא עיבוד. אני גם לא ממש יודע איך אפשר להשיג את היצירות האלה של וילה-לובוס, כי לא יצא לי בנתיים להיתקל בהן. יש מוסיקה "קלאסית" יותר של ג'וליאני לחליל וגיטרה, אבל זה לא הסגנון לפי מה שאני מבין.

Avishh

New member
E'ntracte של איבר

מצויינת וגם הושגו תווים. נראה לי שאלך עליה. וילה לובוס קצת מפחיד אותי בינתיים. נשמע יותר מדי "קלאסי מודרני". מה אתם אומרים על ג'ובים? מתאים? מצאתי עיבודי גיטרה וחליל לWave, Felicidade, Desafinado, Water to Drink. ???

תלוי אם אתה מחפש הדרנים או יצירות רציניות

היצירה של איבר שחוקה עד העצם כהדרן בעיבודים שונים. המוסיקה של ז'ובים נפלאה - אני לא יודע מה רמת העיבודים, גם הם עלולים לגלוש לסוג של הדרן נחמד. וילה לובוס השתמש ברצינות ובעומק במוטיבים עממיים-ברזילאים, והוא יהיה תמיד מעניין. אם אתה רוצה להפתיע - יש יצירות יפהפיות של טקמיצו היפני, עם עיבודים מצויינים לחליל וגיטרה. גם שם - מוטיבים עממיים. ומה עם מוסיקה ישראלית? יוסי ארנהיים הוציא לא מזמן דיס שלם של מוסיקה ישראלית לחליל (ופסנתר).

Avishh

New member
שאלה טובה

קהל היעד לא יהיה קלאסי, אני בספק אם הם מכירים את entr'acte. אני לא הכרתי אותו. ככה ש"הדרנים" ברמה כזאת לא נוראים. (להבדיל מהקנון של פאכלבל, למשל). נראה לי שהכיוון צריך להיות לא יותר מדי הדרני אבל גם לא אוונגרדי /אטונלי/בלתי קליט מדי. וילה לובוס- אני שמעתי וראיתי תווים לDistribution de Fleurs ולא מצאתי בזה משהו מיוחד. בטח שלא סנסציוני כמו המוסיקה של פיאצולה. אתה מוזמן להאיר את עיני עם יצירות אחרות (לחליל וגיטרה, כמובן). אשמח אם תפרט עוד על טקמיצו (אילו יצירות יתאימו, האם יש ברשותך תווים וכו'). וז'ובים כאן והנה ופה . העיבודים האלה לפעמים קצת צולעים, אבל אפשר לשחק איתם.

תשובה

קהל היעד לא משנה - איכות נשארת איכות בכל מקרה, ואתה חייב גם לעצמך לא לרדת מתחת לקו אדום מסויים - שאתה קובע אותו. העיבודים לז'ובים פשטניים למדי - עם תוספת של תחושת מקצב נכונה ואילתורים אפשר לעשות איתם משהו. צירפתי לינקים למוסיקה של טקמיצו ווילה לוסוס - ניתן לשמוע דוגמאות. לאר את התווים - זה סיפור אחר. קודם בחר יציה ואז נראה...

Avishh

New member
השתנתה דעתי

לא לגבי Distribution... אבל כן לגבי לובוס. שני השירים האחרים (Song of Love, Modinha)נשמעים מצויין. אם הייתי צריך לבחור בין השניים הייתי הולך על מוד(ג')ינייה שהוא יותר "טָנגוֹזי". בהנחה שאין ביצירות המלאות קטעים טכניים מטורפים שלא אוכל לעמוד בהם, אשמח להתחיל לאתר את התווים. טקמיצו - שמעתי דגימות מתוך "works for flute and guitar" ולא מצאתי משהו מיוחד, או אולי, כל מה שמצאתי היה יותר מדי מיוחד...

העיקר שנפתחו בפניך עוד אפשרויות

אני בטוח שבסוף תמצא משהו מעניין, לא בנאלי ואולי גם תחדש משהו לחבריך ולעצמך...

Avishh

New member
אולי אתה יודע

איפה ניתן להשיג תווים לשתי היצירות שהזכרתי של וילה לובוס?

holst

New member
דווקא אנשים מכירים את האיבר

השמיעו את היצירה הזו באחת התוכניות הליליות בערוץ הראשון (בעיקר בזמן שהוא היה הערוץ היחיד). כשניגנתי את זה פעם לעצמי אמא שלי זיהתה את זה מיד למרבה הפלא...

ודאי שמכירים...

היצירה נוגנה אין ספור פעמים כהדרן בקונצרטים, ולעתים קרובות גם כמוסיקת מילואים ברדיו... זה אינו גורע מיפיה, אבל לפעמים כדאי לחפש משהו פחות שחוק.

shakedsham

New member
וכמובן אתם יכולים לנגן סולו

פיאצולה כתב מלא סולו לגיטרה ויש לחליל את ששת האטיודים

Avishh

New member
נכון

למרות שאני מעדיף ביחד, זה באמת רעיון טוב

למעלה