השלמת תואר מהנדסאי למהנדס

קרן42

New member
השלמת תואר מהנדסאי למהנדס

בעלי הנדסאי אלקטרוניקה ומעונין להשלים תואר להנדסת חומרה. האם יש מסלול במכון הטכנולוגי בחולון המתחשב בהיותו הנדסאי או שהתואר שלו לא מוכר לצורך זה. אם כן מכירים בחלק מהקורסים מה משך הלימודים לתואר מהנדס במצב זה? תודה על ההתייחסות. אם השאלה כבר נשאלה בפורום אני מתנצלת מראש, החיפוש לא העלה שום התייחסות לנושא זה. תודה, קרן

erezk9

New member
שלום קרן...

בוודאי שקיימת התייחסות להנדסאי אלקט'! הנדסאים יכולים לקבל פטור מקורסים עד גובה של 21 נ"ז את רשימת הפטורים המלאה תוכלי למצוא ב"טאגליינס" של הפורום. הלימודים של הנדסאים עדיין מתוכננים להימשך 4 שנים כי הפטורים שהם מקבלים מכסים רק כ- 12% מסך הלימודים לתואר אך, אם את מתכוונת להשקיע יותר מאמץ - בהחלט ניתן להתקדם בקצב מהיר ואף לסיים אולי ב-3 שנים (חייב לציין כי עדיין תחוייבי בתשלום עבור 4 שנות לימוד) אז שיהיה בהצלחה.. ואל תהססי לשאול כל שאלה שתרצי

הלורד

New member
התייחסות לנושא הפטורים

הי קרן בהמשך לתשובה של ארז, אכן רשמית מפורסם שניתן לקבל עד 21 נקודות פטור עבור הנדסאים, עפ"י המפורט בידיעון, אך בפועל הדרישות הוחמרו בצורה קשה וקטנונית (בניגוד למפורסם בידיעון) וכעת נדרשת התאמה בין תוכן הסילבוסים עצמם, עד רמת ניסוי המעבדה הספציפי במעבדה ספציפית. כתוצאה מכך, סיכוי סביר הוא שמתוך 21 הנקודות המוצהרות כמעט ולא תזכי לשום פטור, אלא אם כן הניסויים עצמם שביצעת בהנדסאי תואמים אחד לאחד לניסוי המעבדה במכון, דבר שסיכוייו כמובן קלושים... כמובן שהדבר נכון גם לגבי קורסים תיאורטים (לא מעבדות). בהצלחה בכל אופן :)

selena1313

New member
אני קיבלתי את כל 21 נקודות

תלוי מה ציונים בהנדסאים ובאיזה שנה למדתה וגם כמובן האם סיליבוס מתאים אבל לפני לפסול צריך לבדוק ולגבי משך לימודים אני די בטוחה שאני הסיים ב 3 שנים, אבל אני לומדת גם בסמסטר קייץ בהצלחה

הלורד

New member
אין לי מושג

מתי הגשת את הפטורים, ומתי זכית בהם. מה שהיה נכון בעבר כבר לא נכון כרגע והדבר סופר בדוק. הציונים שלי מתאימים, והכל מתאים ובהתאם לנוהל בידיעון, אך הפטורים שהגשתי עכשיו - נדחו כולם. שימי לב שפניתי לקרן על מנת לידע אותה שהפטורים שאושרו עד עכשיו בהתאם לתקנון לא יאושרו יותר בגלל הקטנוניות של ירידה לפרטי הניסוי הספציפי, ועליה להיות מוכנה לכך ש-21 נקודות הן רק אשליה מעתה והלאה.

TomaC

New member
"בצורה קשה וקטנונית נדרשת התאמה בין תוכן...

... הסילבוסים עצמם" הדרישה שתהיה התאמה בין הסילבוסים היא בהחלט קטנונית. מעניין מי העלה אותה...

למעלה