השם הגר בתנ"ך

Smileey Girl

New member
השם הגר בתנ"ך

שלום! שאלה לי. ידוע כי הגר בתנ"ך היא השפחה של אברהם ושרה,בשל עקרותה החליטה שרה כי הגר תלד בן לאברהם, בסופו שלד בר שניהן נכנסו להריון שרה ילדה את יצחק (אבינו) והגר ילדה את ישמעל והערבים הם מזרע ישמעל. לא ברור לי למה קוראים כיום לבחורות יהודיות "הגר" אם הגר נתפסת כאחת שילדה בן שבעקרון הוא "אחינו" אך עדיין כיום אויבנו וכשפחה נחותה. יכול להיות שעצם העובדה שהשם "הגר" מופיע בתנ"ך זה כבר סמל של קודש והורים מחליטים לקרוא לביתהם הגר או שיש לכך סיבה מיוחדת? מורן.

מוגג

New member
השם הגר

החל להיות פופולרי בראשית המדינה (ואולי קצת לפני כן) בקרב יהודים חילוניים שחיפשו קשר לעבר בלי קונטציות דתיות וגלותיות. הפתרון היה ללכת לתנ"ך ולמצוא שמות שונים שלא נתפסים כגלותיים. נמרוד, הגר ודומיהם הם חלק מהשמות הללו. "הכנעניות" היא צד נוסף לאותה תופעה - יצירת זהות ישראלית המנותקת מכבלי הדת.

ויש גם אנשים שקוראים לבן שלהם אמנון

ולמרבה האבסורד יש גם משרד שידוכים שקורא לעצמו "אמנון ותמר" (כך על פי גוגל). לא נראה לי שהם פתחו את התנ"ך אי פעם...

mgb

New member
אולי

בס"ד אולי "במקרה" הם זוג נשוי באושר ופתחו משרד על שמם???
שיחיו גם בעושר!

kacha

New member
ויש גם את השמות ענת ואסנת

כאשרר "נת" (קראתי גם מקורות שקוראים לה "ענת") היא אלילה מצרית(או שמא בבלית?) קדמונית.

יוסי ר1

Active member
קישור לאלה ענת

האלה ענת נעבדה (בשמות שונים) בממלכות שונות, כולל באוגרית, בפניקיה, בכנען, באכד ובמצרים. מצורף קישור לאתר מושקע ביותר על אלילויות שונות במזרח הקדום: http://www.witchcraft.co.il/anath.htm

פלגיה

New member
ועל משה?

יש שמות שעברו "גיור כהלכה", והם היום יהודיים לכל דבר.

kacha

New member
מה אגיד ומה אומר?

לא חשבתי על השמות האלה אפעם בתור משהו גוי (או בהשפעה כזו) אבל כשאני חושב על זה עכשיו אז השם מרדכי מזכיר לי מאוד את השם מורדוך, האל הקדום ההוא מהמיתולוגיה הבבלית. ומה עם אסתר ? :) ויוסי ר, הקישור שנתת שם לא עבד לי.

יוסי ר1

Active member
קישור לאלה ענת

אצלי הוא עובד. על כל פנים, חפש בגוגל הקדירה המבעבעת, או כרמית מזרחי, ובאתר שלה תמצא גם את הכתבה על ענת ואסתר היא איסתהר בפרסית

פלגיה

New member
אסתר מלשון star = כוכב

ויש קשר הדוק לכך ששמה העברי הוא "איילת השחר". יש המקשרים את שמה ל"עשתורת". אגב שמו העברי של מרדכי הוא "מור-דרור", כלומר בושם.

masorti

New member
אסתר = אישתר = עשתורת

מה יש? וכי לאמא של שמגר בן ענת היה שם פחות אלילי? חוץ מזה, אם למלך מבית דוד (בנו של מנשה) היה מותר להיקרא ע"ש אל מצרי (אמון) אז לשומר בשער ארמון המלך הפרסי מותר להיקרא ע"ש אל בבלי ולאחייניתו ע"ש אל כנעני-מסופוטמי.

אביתר30

New member
הדסה היא אסתר

אסתר ב ז : ויהי אמן את הדסה היא אסתר בת-דדו כי אין לה אב ואם והנערה יפת-תאר וטובת מראה ובמות אביה ואמה לקחה מרדכי לו לבת: הדסה פירושה אסתר , כיצד? אסתר = כוכב נוגה (אפרוטידי , ונוס) הדסה = הדס ((myrtle , הצמח המקודש לכוכב נוגה , ולכן הכוכב כונה גם הדס(ה) הדס בארמית / ערבית עסי / אס , אולי קיצור מעסתר / עשתר / אסתר עס / אס = תרופה (אסותא) מעניין שיש בית חולים בשם אסותא , ובית חולים בשם הדסה..! לפי המיתולוגיה היונית העיר עכו נקראה כך מלשון אכה (רפואה , אכה מקביל לאסא) הרקולס קיבל שם צמח-תרופה מה"אל" בלוס (בעל) , הצמח היה לוף , אבל אולי בעצם הדס.. בהרבה מטבעות של עכו מופיעה אפרוטידי מסכת עבודה זרה פרק ג : ג ,ד : שאל פרקלוס בן פלוסלוס את רבן גמליאל בעכו, שהיה רוחץ במרחץ של אפרוטידי; אמר לו, כתוב בתורתכם, "ולא ידבק בידך מאומה, מן החרם" (דברים יג,יח) מפני מה אתה רוחץ במרחץ של אפרוטידי. אמר לו, אין משיבין במרחץ. כשיצא אמר לו, אני לא באתי בגבולה, היא באה בגבולי; אין אומרין נעשה מרחץ נואי לאפרוטידי, אלא נעשית היא אפרוטידי נואי למרחץ...

למעלה