השם של הדוקטור |S|

אליון1

New member
השם של הדוקטור |S|

היי, כן אני סמוי ולא כותב הרבה אבל חשבתי לשתף אתכם בתובנה שעליתי עליה אולי.
כפי שאתם יודעים הפרק האחרון בעונה נקרא שמו של הדוקטור וגם בהרבה פרקים אוזכר דוקטור הו
אני חושב שאולי לא יגידו לנו את השם של הדוקטור אלא אולי הדוקטור כבר לא יהיה ראוי להיקרא דוקטור?
הדוקטור קורא לעצמו ככה כי מהו דוקטור? אחד שעוזר ומרפא אחרים? נצא מנקודת הנחה שזאת ההגדרה הנכונה
אבל אם נשים לב הדוקטור האחד עשר הוא רחוק מלהיות כזה, הוא אומנם מנסה לעזור, אבל בדרך הוא עשה המון נזק, וגם אחרים הזכירו לו את זה עד שבסוך הוא החליט להתבודד.
אז אולי בפרק הזה יקרה משהו שבו ידובר על כך שהדוקטור כבר לא ראוי להיקרא כך (בפרק דמונס ראן דיברו שהדוקטור הוא לוחם דגול, והאמת שלוחם יתאים לו יותר מלדוקטור לפחות ב11.)
מסכימים או לא? מוזמנים להשיב לי

Lhuna1

New member
תיאוריה יפה!

זה בהחלט נשמע מתאים והגיוני. לא חשבתי על זה.

ailag

New member
בדמונס ראן

מה שריבר אומרת זה שהאטימולוגיה, המקור של המילה "דוקטור" זה הוא ולא להפך.

כלומר, הוא בא לאיזה כוכב, מציל את כולם, אומר "אני הדוקטור" ואז הם מאמצים את המילה "דוקטור" בתור "מרפא או איש חכם".
מה שהיא אומרת זה שאם הוא ימשיך בהדרדרות שלו (כל עונה 6 זה הדרדרות שלו במובן הזה, החל מהרצח המאסיבי שהוא גורם לבני אדם תמימים לבצע בסיילנטים ע"י שטיפת מוח) זה ישתנה, ועובדה שאנשי יערות הגאמה אימצו את המילה "דוקטור" בתור "לוחם גדול"

מה שיפה שמופאט העלה הודעה על זה לקבוצת דיון ב 1995 או 96 וכתב שזה מטורף כל כך שהוא דובק בזה שזה נכון :)

לא יודעת להגיד איך זה מתיישב עם התאוריה שלך, צריך לחשוב על זה.

Lhuna1

New member
אבל איך זה מסתדר

עם מה שסופר לנו, לא זוכרת באיזה פרק (את בטח תדעי
), שהוא והמאסטר (ועוד ילדים על גאליפריי) עברו איזה טקס חניכה בילדותם שבו הם היו צריכים לבחור לעצמם שם, והדוקטור בחר לעצמו את הכינוי הזה כי הוא ראה את עצמו כמי שרוצה לרפא ולעזור?

כלומר אני שואלת איך זה מתיישב עם האטימולוגיה של דוקטור לפי דברי ריבר.

AvivZ41

New member
אולי

דוקטור היה פירוש לאיש חכם שעוזר ומרפא אנשים בגליפריי (כמו שזה כיום אצלנו) והוא פשוט הפיץ את זה בשאר היקום ובכוכבים שהוא היה בהם.

ailag

New member
נדמה לי שזה בסדרה הישנה

יכול גם להיות שהם ויתרו על משהו זניח בקנון לטובת רעיון מגניב. כמו ש 12 התחדשויות הפך ל507 וכמו שהתחדשות פעם אחת פשוטה כמו החלפת בגדים ופעם אחרת זה ״אני אמות! אני אהפוך לאדם אחר לגמרי!״

Lhuna1

New member
לא ראיתי את הסדרה הישנה

זה באחד הפרקים של דוקטור 10 עם המאסטר, מה אף אחד לא זוכר?

ailag

New member
כן, אמרו את זה מתישהו

פשוט לא זכרתי אם ראיתי את זה בתוכנית או בכתבה באינטרנט
כשיהיה לי זמן אבדוק (tardis.wikia בטח ידעו)

למעלה