השמאלנים אומרים שטראמפ הוא הפכפך היום בעדנו ומחר יכול להיות נגדנו

marabo

Well-known member
תשובתי להם שהם צודקים, קאמילה היא יציבה
נגדנו תמיד.

evglev1

Well-known member
מנהל
נגדנו תמיד.

נגדנו תמיד.
יש אומרים עדיף רע מוכר מהלא צפוי, אני לא חושב כך ובכל מקרה גם בנאום של ביבי בקונגרס רואים איזה מפלגה בעדינו, כך שאם טראמפ יהיה נגדינו הוא יהיה נשיא שנתמך בעיקר בחברי הקונגרס של המפלגה היריבה ולא על ידי המפלגה שלו, אמנם הוא לא צריך להתמודד שוב כי זאת קדנציה שנייה ובניגוד לרוסיה זה לא משנה אם זה ברצף או לא ברצף, אבל לא ירצה להיזכר כנשיא שבגד במפלגה שלו. וגם ראינו כמה אפשר לסמוך על השמאל לאחר ששמיר ז"ל העדיף להקים ממשלת אחדות נוספת במקום ממשלת ימין, פרס ז"ל תקע לו סכין בגב עם התרגיל המסריח. וגם את ביבי ניצלו כדי להעביר את הסכם וואי בכנסת, ולאחר שהוא ביקש מהם להצטרף לממשלת אחדות כדי לקדם את אותו הסכם הם הראו לו אצבע משולשת ופיזרו את הכנסת והלכו לבחירות כדי ליישם את ההסכם בעצמם.

marabo

Well-known member
אתה מאמין למה שאתה רוצה להאמין. איך הסקת שהיא נגדנו תמיד, לא ברור.
העובדות מדברות בעד עצמן.
הממשל הדמוקרטי הוא יד אחת עם קפלן מרגע שביבי נבחר ומרגע שהחלה המלחמה הוא עם החמאס.

רוב הזמן נח

Well-known member
השמאלנים משקרים או שמפיצים שטויות.

לטראמפ יש כבר קבלות כשהיה נשיא. היה גם לנו יותר טוב איתו וגם לעולם.

אבל שמאלנים ממציאים שטויות ושקרים כי זה מה שהם יודעים לעשות.

evglev1

Well-known member
מנהל
השמאלנים משקרים או שמפיצים שטויות.

לטראמפ יש כבר קבלות כשהיה נשיא. היה גם לנו יותר טוב איתו וגם לעולם.

אבל שמאלנים ממציאים שטויות ושקרים כי זה מה שהם יודעים לעשות.
דווקא טראמפ בספר הזיכרונות שלו הוכיח שהוא לא מבין שום דבר בדיפלומטיה שציפה שאחרי כל מה שעשה למענינו שביבי ממש יהמר ויתגייס לקמפיין שלו ומחה על כך שלא תמך בו כשהשיג את הסכמי אברהם באמירה שביידן הרדום בחיים לא היה מצליח ובעיקר כעס על כך שביבי בירך את ביידן מהר מדי על הניצחון. כך שהוא גם יכול להיות נקמן ונעלב בקלות מדברים בסיסיים בדמוקרטיה.

אבל יש דברים שהם בערכים של האדם, וברור שטראמפ בניגוד לנשיאי ארה"ב אחרים מבין שבשביל שלום לא מפנים ישובים ושאסור לשלם משכורות למחבלים שיושבים בכלא.

SupermanZW

Well-known member
דווקא טראמפ בספר הזיכרונות שלו הוכיח שהוא לא מבין שום דבר בדיפלומטיה שציפה שאחרי כל מה שעשה למענינו שביבי ממש יהמר ויתגייס לקמפיין שלו ומחה על כך שלא תמך בו כשהשיג את הסכמי אברהם באמירה שביידן הרדום בחיים לא היה מצליח ובעיקר כעס על כך שביבי בירך את ביידן מהר מדי על הניצחון. כך שהוא גם יכול להיות נקמן ונעלב בקלות מדברים בסיסיים בדמוקרטיה.

אבל יש דברים שהם בערכים של האדם, וברור שטראמפ בניגוד לנשיאי ארה"ב אחרים מבין שבשביל שלום לא מפנים ישובים ושאסור לשלם משכורות למחבלים שיושבים בכלא.
טראמפ טיפוס בעייתי ונקמן, אבל גם קמלה בעייתית, האמריקאים אכלו אותה, הבחירה שלהם היא בין גרוע לגרוע.

evglev1

Well-known member
מנהל
מה הבעיה שלך עם אוהב ישראל טראמפ?
יבגני, צר לי להגיד לך אבל אתה היום שמאלני על מלא.
הבעיה שלי עם פאק יו כלפי ביבי, לא בגלל ביבי עצמו אלא בגלל הסיבה שטראמפ נעלב. וגם עם האפשרות שההחלטה לא לספח את בקעת הירדן וישובים מסוימים לאחר פרסום תוכנית המאה לא הייתה של ביבי, אלא טראמפ חייב את ביבי לא לקיים את שלב הכלת הריבונות שבתוכנית ובמקום זאת לחתום על הסכמי אברהם, כמו כן, הבעיה שלי שניקי היילי הייתה עוד יותר טובה לישראל.

עם זאת, אם הייתי אמריקאי ללא ספק הייתי מצביע טראמפ, לא כמה מזה בעד טראמפ וכמה מזה נגד האריס.

marabo

Well-known member
הבעיה שלי עם פאק יו כלפי ביבי, לא בגלל ביבי עצמו אלא בגלל הסיבה שטראמפ נעלב. וגם עם האפשרות שההחלטה לא לספח את בקעת הירדן וישובים מסוימים לאחר פרסום תוכנית המאה לא הייתה של ביבי, אלא טראמפ חייב את ביבי לא לקיים את שלב הכלת הריבונות שבתוכנית ובמקום זאת לחתום על הסכמי אברהם, כמו כן, הבעיה שלי שניקי היילי הייתה עוד יותר טובה לישראל.

עם זאת, אם הייתי אמריקאי ללא ספק הייתי מצביע טראמפ, לא כמה מזה בעד טראמפ וכמה מזה נגד האריס.
אתה יודע יפה מאוד שאנחנו היום במקום אחר וגם ביבי במקום אחר.
אתה במקום זה הולך עם השמאל נגד ביבי.

Harrington

Well-known member
מנהל
ראשית הם באמת צודקים. אמנם בערבון מוגבל, אבל לא ניתן באמת לומר שטראמפ בוודאות תמיד יעמוד לצידנו. אולם האריס גם לא בהכרח תמיד תהיה נגדנו. זאת פרשנות לא נכונה של עמדותיה (ככל שאלה ידועות בכלל) לעניות דעתי. נכון, היא תרצה, כמו שלמדה מקודמיה, להתערב על כל צעד ושעל בהחלטות הישראליות. זה כשלעצמו רע לנו וטראמפ ללא ספק עדיף מבחינה זו. אבל ברוך ה' יש לנו, כרגע לפחות, ראש ממשלה שכבר יודע להתמודד עם זה וספק אם יתאפשר לה לעמוד נגדנו יותר מדי. גם אם תנסה, מה שאני כלל לא בטוח שהיא תעשה.

marabo

Well-known member
ראשית הם באמת צודקים. אמנם בערבון מוגבל, אבל לא ניתן באמת לומר שטראמפ בוודאות תמיד יעמוד לצידנו. אולם האריס גם לא בהכרח תמיד תהיה נגדנו. זאת פרשנות לא נכונה של עמדותיה (ככל שאלה ידועות בכלל) לעניות דעתי. נכון, היא תרצה, כמו שלמדה מקודמיה, להתערב על כל צעד ושעל בהחלטות הישראליות. זה כשלעצמו רע לנו וטראמפ ללא ספק עדיף מבחינה זו. אבל ברוך ה' יש לנו, כרגע לפחות, ראש ממשלה שכבר יודע להתמודד עם זה וספק אם יתאפשר לה לעמוד נגדנו יותר מדי. גם אם תנסה, מה שאני כלל לא בטוח שהיא תעשה.
זה לא רק היא וזה הרבה יותר ממנה, כל השלטון הדמוקרטי באמריקה הוא יד אחת עם השמאל הנאלח והבזוי בארץ, יד אחת עם קפלן.
סנקציות נגד מתנחלים, הקפאת חימושים וכו' וכו'. אינספור קש ומרורים אכלנו מהם.
לטעון שהתרגלנו אז זה בסדר?
זה לא בסדר וזה יהיה אסון אם היא תבחר.

Harrington

Well-known member
מנהל
זה לא רק היא וזה הרבה יותר ממנה, כל השלטון הדמוקרטי באמריקה הוא יד אחת עם השמאל הנאלח והבזוי בארץ, יד אחת עם קפלן.
עם זה אני לגמרי מסכים. הם גם נזונים מהשמאל הקפלניסטי. משם המציאו למשל את הסנקציות נגד ישראלים ולא רק זה.
חחח, כתבתי לפני שקראתי את הנ"ל. אכן נכון. אלו מקורות המידע של הממשל האמריקאי וכך זה נראה.
ממש לא אומר שהתרגלנו או שזה בסדר. רק אומר שהאריס היא לא השטן. גם לא אם היא לא מושלמת מבחינתנו ואם היה עדיף לנו אחרת. בסופו של דבר, גם היא לא תוכל (גם אם הייתה רוצה אבל כאמור, לענ"ד היא בכלל לא במקום הזה) לגבור על העם האמריקאי שרובו ככולו תומך בישראל בכלל ובמלחמה הזאת בפרט.

אסון זה לא יהיה. כאמור, זה שעדיף לנו אחרת, לא הופך אותה לאסון. בכל מקרה גם אם תיבחר, היא לא צפויה להיות נשיאה חזקה במיוחד ובטח שלא כזאת שתוכל על ראש ממשלת ישראל. כרגע.

evglev1

Well-known member
מנהל
היו זמנים שגם בוש האב הרפובליקני ומזכיר המדינה שלו בייקר שיתפו פעולה בכל מהלכי השמאל נגד שמיר ז"ל ותקעו לשמיר ז"ל מקלות בגלגלים כדי לגרום לו להפסיד בבחירות ומימנו את המועמדות של רבין ז"ל. נכון שהפרובליקנים של בוש האב הם לא הרפובליקנים של טראמפ, אבל כשהשמאל מתנדב לשרת אינטרסים זרים של אמריקה ואירופה יש קונים לסחורה גם בארה"ב וגם באירופה.

evglev1

Well-known member
מנהל
דווקא זה ההבדל העיקרי בין רפובליקנים לדמוקרטים שהרפובליקנים רוצים להתעסק באמריקה ולא לדחוף את האף לעניינים של מדינות אחרות אלא אם כן זה באמת נוגע לאמריקה והדמוקרטים רוצים להתערב בכל העולם ורוצים לנהל את המדינות שהן בעלות הברית שלהן כאילו הם עוד מדינות של ארה"ב, כך שחוץ מיוצאים מן הכלל כמו אייזנהאור ובוש האב, בדרך כלל הרפובליקנים מאפשרים לנו יותר חופש.

Harrington

Well-known member
מנהל
דווקא זה ההבדל העיקרי בין רפובליקנים לדמוקרטים שהרפובליקנים רוצים להתעסק באמריקה ולא לדחוף את האף לעניינים של מדינות אחרות אלא אם כן זה באמת נוגע לאמריקה והדמוקרטים רוצים להתערב בכל העולם ורוצים לנהל את המדינות שהן בעלות הברית שלהן כאילו הם עוד מדינות של ארה"ב, כך שחוץ מיוצאים מן הכלל כמו אייזנהאור ובוש האב, בדרך כלל הרפובליקנים מאפשרים לנו יותר חופש.
זולת המילה "דווקא" בתחילת דבריך, הבנתי הכל ואני מסכים עם הרוב (מדלג על מה שאינני מכיר מספיק טוב).

למעלה