השמאלנים באבל,טראמפ מקדם את הטרנספר לערביי עזה

צביקה5311

Well-known member
כשיצמח לטראמפ שיער בכף היד הוא יעשה טרנספר...
אם טראמפ יפתור אותנו מערבים, אני כלא ימני, אשמח.
לטעמי אין לזה היתכנות. טראמפ לא מבין את התרבות האיסלמית, הוא חושב ביזנס.
יש משהו שמטריד אותי יותר.
מי שמח על הרעיון?
במהלך המלחמה היו כמה מנהיגים יקרים ואנשים חשובים שאיבדו את היקר להם מכל.
גדי איזנקוט במהלך סיור בטחוני עם בני גנץ התבשר שבנו נפל בעזה. בני גנץ שהיה איתו מלמל כנראה
"זה יכול היה להיות בני".
סמוטריץ התנגד להסכם לשיחרור החטופים אבל לפחות
רבים מבוחריו נפלו בעזה בו בזמן שבוחריו של בן גביר
שלא הסתערו על המחבלים בעזה כן הסתערו על הכפרים השכנים ועשו פוגרומים.
בן גביר לא רואה בחטופים את בניו, בנותיו, אחיו והוריו.
הבן שלו ישן בלילה טוב במיטתו.
על ביבי אני כבר לא מדבר. יאיר יושב במיאמי כשמיטב לוחמים "מאבטחים" אותו במקום להלחם בעזה ולאחרונה, מכיוון שהוא "מתקשה" במשימה, אימו שרה תיגברה אותו.
לזה קוראים "דוגמא אישית". ועם ישראל, רואה ומלקק אצבעות.
אגב, בינתיים אנחנו "אוייב שמאלני"
בקרוב אולי הסטטוס שלנו ישתנה ל "מתנגדי המשטר"
על כל ההשלכות.
מחנה "רק לא ביבי", תתעורר!!!

marabo

Well-known member
אם טראמפ יפתור אותנו מערבים, אני כלא ימני, אשמח.
לטעמי אין לזה היתכנות. טראמפ לא מבין את התרבות האיסלמית, הוא חושב ביזנס.
יש משהו שמטריד אותי יותר.
מי שמח על הרעיון?
במהלך המלחמה היו כמה מנהיגים יקרים ואנשים חשובים שאיבדו את היקר להם מכל.
גדי איזנקוט במהלך סיור בטחוני עם בני גנץ התבשר שבנו נפל בעזה. בני גנץ שהיה איתו מלמל כנראה
"זה יכול היה להיות בני".
סמוטריץ התנגד להסכם לשיחרור החטופים אבל לפחות
רבים מבוחריו נפלו בעזה בו בזמן שבוחריו של בן גביר
שלא הסתערו על המחבלים בעזה כן הסתערו על הכפרים השכנים ועשו פוגרומים.
בן גביר לא רואה בחטופים את בניו, בנותיו, אחיו והוריו.
הבן שלו ישן בלילה טוב במיטתו.
על ביבי אני כבר לא מדבר. יאיר יושב במיאמי כשמיטב לוחמים "מאבטחים" אותו במקום להלחם בעזה ולאחרונה, מכיוון שהוא "מתקשה" במשימה, אימו שרה תיגברה אותו.
לזה קוראים "דוגמא אישית". ועם ישראל, רואה ומלקק אצבעות.
אגב, בינתיים אנחנו "אוייב שמאלני"
בקרוב אולי הסטטוס שלנו ישתנה ל "מתנגדי המשטר"
על כל ההשלכות.
מחנה "רק לא ביבי", תתעורר!!!
נעשה לך סדר
בנו של ביבי לא היה לוחם בשירותו הצבאי אז גם אם היה בארץ לא היה לוחם בעזה.
אמו גם לא לוחמת בעזה
לעומת זאת רוב הלוחמים וההרוגים בעזה הם מתנחלים,ימנים,דתיים, לא קפלניסטים.
בקפלן יש סרבנים ושורפי צווים.

צביקה5311

Well-known member
נעשה לך סדר
אמו גם לא לוחמת בעזה
ראשית, יש גם עניין של נראות, בלי קשר לכישורים.
שנית, מי ששורף את הצווים אלה החרדים והם לא בקפלן. הם אפילו לא מוכנים ללכת לקב"ן כמעשה חילוניים. סתם, לקבל פטור "חוקי". אצלם זה עניין של עקרון.

marabo

Well-known member
ראשית, יש גם עניין של נראות, בלי קשר לכישורים.
שנית, מי ששורף את הצווים אלה החרדים והם לא בקפלן. הם אפילו לא מוכנים ללכת לקב"ן כמעשה חילוניים. סתם, לקבל פטור "חוקי". אצלם זה עניין של עקרון.
תתעדכן חביבי

צביקה5311

Well-known member
תתעדכן חביבי
במה? חילוניים לא שורפים צווים, הם פשוט משלמים יפה לקב"ן😀. יש כאלה שרואים בשרות צבאי בזבוז זמן שלא תורם להם עצמם. יש גם כאלה שאופי הנוקשה של המשמעת צבאית, הם לא בנויים לזה. זה לא בדיוק סרבנות על אף שאני מגנה גם את זה. אני עצמי בוגר הנדסה קרבית

marabo

Well-known member
במה? חילוניים לא שורפים צווים, הם פשוט משלמים יפה לקב"ן😀. יש כאלה שרואים בשרות צבאי בזבוז זמן שלא תורם להם עצמם. יש גם כאלה שאופי הנוקשה של השמעת צבאים, הם לא בנויים לזה. זה לא בדיוק סרבנות
זה לא המקרה, לא מדובר באדם פרטי שמחפש להתחמק משירות, מי ששורף צווים באופן ציבורי בקהל רב זה סרבנות.

The Real Big Joe

Well-known member
נעשה לך סדר
אמו גם לא לוחמת בעזה
שקרן

certified.woke

Well-known member
נערך לאחרונה ב:

ביטניקט

Well-known member
אני לא הייתי מעביר את הפלסטינים לירדן. ירדן זה הגבול הכי ארוך של מדינת ישראל. איום בטחוני מירדן יאיים על כל המדינה, כולל מישור החוף והשפלה. זה ממש לא דומה לאיום מצפון או מדרום, וזה גם המרחק הכי קצר לשיגורי טילים. כך שלהעביר לשם את החמאס והמחבלים הפלסטינים זה לסכן את כל המדינה במו ידינו. בגלל זה גם איראן התחילה לחשוב על הכיוון הזה...

ai27

Well-known member
אני לא הייתי מעביר את הפלסטינים לירדן. ירדן זה הגבול הכי ארוך של מדינת ישראל
1. לעומת העזתים שהפכו לטריטוריית טרור, ירדן היא מדינה עם שלטון מתפקד - וצבא משלהם שיכול למנוע בעצמו פלישה המונית

2. בזמן שעזה הצליחה לגייס תמיכה רחבה על תקן האנדרדוג - ירדן היא מדינה לכל דבר, ויש לזה משמעות לגבי אפשרויות התגובה (גם בג"צ, גם היועמ"שית, וגם האג מתגייסים אוטומטית לסכל כל נסיון הגנה באש חיה)

3. התגובה הכי אפקטיבית לנסיון פלישה - היא בתותחים. מול כח חיר משמעותי, כל הגנה שאינה בתותחים - היא "קרב מאסף" שמתבצע בנחיתות משמעותית
סוללת תותחים יכולה להגן באפקטיביות על גזרה של 40-80 ק"מ (40, אם לכל גזרה יש כיסוי כפול מ2 סוללות). ומדובר בגבול מדברי שההתיישבות בו (משני צידי הגבול) דלילה מאוד,
משמע - אפילו לצורך הגנה בכיסוי כפול על גבול ירדן (אורך 240 ק"נ) נדרשות רק 6-7 סוללות תותחים. גדוד תותחים אחד,
גדוד נוסף לאמצעי תצפית ופיקוח עליהם
לצד כיתות כוננות וכח תגבור רכוב על כל יישוב (ואין הרבה), והגנה של פלוגה או 2 (שריון וחי"ר) על אילת ובית שאן (2 הערים היחידות הסמוכות לגבול), כשבצד השני יש את עקבה, וכח ירדני שגם הוא נועד למנוע מתקפה ממנה
משמע - 3 גדודים סוגרים הגנה הרמטית
תשווה את זה לגבול עזה - שבו בטווח 10 ק"מ מהשטח המיושב של האוייב יש עשרות יישובים, 3 ערים (נתיבות, אשקלון, ושדרות) , וללא שימוש בתותחים, חייבים כח אוגדתי סדיר בקביעות (בפועל היה שם בערך חטיבה, וללא תותחים לא היה להם סיכוי)
איום בטחוני מירדן יאיים על כל המדינה, כולל מישור החוף והשפלה
בהתחשב במרחקים העצומים - בדיוק להפך. יהיה איום על בית שאן ואילת, אבל כשבצד השני יש משטר ידידותי, רוב האיומים יסוכלו שם - כדי למנוע אסקלציה וכוחות ישראלים שצדים מחבלים בשטח ירדן
זה ממש לא דומה לאיום מצפון או מדרום, וזה גם המרחק הכי קצר לשיגורי טילים
שוב טעות.
מהשטח המיושב בעזה לגוש דן - יש 50 ק"מ, כשבדרך יש ערים גדולות 10 ק"מ מהגבול (קשה מאוד ליירוט)
מהשטח המיושב בירדן לגוש דן - 75 ק"מ, 40 ק"מ לירושלים (תוך סיכון משמעותי לפגיעות ביישובים ערביים וללא הגנת ישראל יהיה הרג עצום בהם.
והכל כאמור - בשטח מדינה שלא תאפשר הובלת והחבאת טילים בשטחה, כי זה ירסק את כלכלתה.
כך שלהעביר לשם את החמאס והמחבלים הפלסטינים זה לסכן את כל המדינה במו ידינו. בגלל זה גם איראן התחילה לחשוב על הכיוון הזה...
לא רק איראן - גם סוריה ניסתה בעבר את הכיוון הזה,
אלא שנסיונות ההפיכה מצידם רק מחזקים את השת"פ בין השלטון בירדן לישראל ולאמריקאים

בהנחה הסבירה שירדן תקבל סיוע כספי ניכר ותשתמש בו כדי ליישב את העזתים הרחק מהגבול (הם הרי מגיעים מאזור מדברי, שהחקלאות בו הייתה כמעט לחלוטין ישראלית וחרבה לפני 18 שנה, חסרי כל כישורים כלכליים , ומפנטזים לחזור לרעיית צאן במדבר הירדני העצום, כפי שאבותיהם עסקו במרעה במדבר ובביצות לפני 80 שנה) אפילו הסיכון האפסי שתיארת מתפוגג

ולבסוף - לא מדובר על פיתרון יחיד
התכנית של טראמפ היא לפזר את העזתים על פני ייעדים רבים. ירדן ומצרים יקלטו חלק, אינדונזיה, אלבניה ועוד, יקלטו גם הם את חלקם,
ויישובם יהיה פתרון קבע חד-פעמי
כך במקום להנציח את הבעיה - היא תתפוגג

נערך לאחרונה ב:

הפרבולה1

Well-known member
טוב מאד , ברור שהסיכוי לשכנע את מיצריים לקלוט עזתיים קלוש שהרי המטרה של מצריים היא לא לעשות טוב ל"פלסטינים" אלה לעשות קודם כל רע לישראל על ידי דחיפת מליוני ערבים -מיצרים המכונים "פלסטינים" ברצועה צרה מול הגבול שלנו ( מה שהם קוראים "הסוגיה הפלסטינית" ).

אבל לפחות טראמפ יבין עם מי יש לו עסק והוא ממש יצטרך לבחור צד ( וכמו שהוא התנהל עד כה סביר שזה יהיה הצד שלנו ), הוא יעניש את מצריים בזה שיקצץ בסיוע הצבאי שלה ובכלל ישאל לשם מה היא צריכה אותו, בסבב הבא הוא לא יכפה עלנו להעביר הומניטרי לעזה דרך שיטחינו כמו שביידן עשה אלה ידרוש שזה יעבור דרך מיצריים תחת בידוק ישראלי.

מה שחשוב שטראמפ העלה את המודעות לרעיון הטרנפר של ערביי עזה בצורה חיובית - צריך לזכור שהעולם מתמודד עם מציאות של דרישה לממן כלכלה של מעל 2 מליון ערבים ברצועה צרה שאינה מסוגלת לקיים כלכלה עצמאית, ונתונה למצור מתמשך מצד מיצריים במטרה יחידה לקיים מלחמת התשה מתמשכת עם הישות הציונית ( מה שנקראה "הסוגיה הפלסטינית" ).

הפרבולה1

Well-known member
ועוד סיבה לאופטימיות למה טרנפסר כזה או אחר בכל זאת יהיה בלי קשר לטראמפ, פשוט כי אין ברירה, שיקום עזה יקח שנים , לא ברור מי ישפוך שם כסף שיש סיכון גדול שההשקעה תרד לטמיון שוב כבר בסבב הבא.
סביר שב"סבב" הבא ידה של ישראל תהיה עוד יותר קלה על ההדק אחרי שהתפכחנו מאשליות השמאל של דו קיום עם עזה, והבנו שעזה היא איום קיומי.

למעלה