השמאלנים לא מבינים שמה שהם עושים עם הפיתות זה מה שיגרום להפסדם בבחירות

DANIAVNI

Well-known member
מה הקשר? וכי אי אפשר למחות ולעשות פרובוקציות בלי לפזר חמץ בפסח?
כוונתי היא אחרת
אני באופן אישי אינני מרוצה מדרכם של חלק מחבריי לשמאל מרכז
לא מקבל את האנטי דתיות
זאת אומרת, אני גם חילוני אבל בעד לכבד
אני למשל מקפיד שלא לאכול חמץ בציבור בפסח פשוט מתוך כבוד לאמונתם של אחרים
אני גם לא נכנס עם חמץ למקומות שאמורים להיות כשרים לפסח
זאת דרכי
אבל בהשוואה לעוולות שמעוללת ממשלת ימין פשעיהם של האנטי דתיים מתנגדים .
זאת כוונתי
שה"נזלת" היא משהו שניתן לחיות איתו
וה"סרטן" משהו שלא ניתן לחיות איתו .

ortodox

Active member
הם לא למדו שחג הפסח הוא חג קדוש לעם ישראל ומי שפוגע בקדושתו עם ישראל לא יסלח לו בקלפי.
יש בעם ישראל חילונים עבורם חמץ או מצה בפסח אינם לב האמונה, דווקא יותר מתחברים ל " כל המציל נפש אחת וגו'...". ופוליטיקאית שמסמלת עבורם את סולם הערכים ההפוך לתפישתם זו, ראויה להפגנה מהסוג הזה שתטלטל אותה קצת, אולי איזה גן נסתר של הומניות ואהבת אדם יתעורר, מי יודע.

marabo

Well-known member
יש בעם ישראל חילונים עבורם חמץ או מצה בפסח אינם לב האמונה, דווקא יותר מתחברים ל " כל המציל נפש אחת וגו'...". ופוליטיקאית שמסמלת עבורם את סולם הערכים ההפוך לתפישתם זו, ראויה להפגנה מהסוג הזה שתטלטל אותה קצת, אולי איזה גן נסתר של הומניות ואהבת אדם יתעורר, מי יודע.
כל המציל נפש אחת זה גם במוסר של הגויים.
זה לא עניין יהודי.
חמץ בפסח זה ליבת היהדות, איסור תורה מפורש.
אתה רוצה לטלטל? יש מספיק פרובוקציות שאפשר לעשות, פרובוקציה שיורקת על עיקרי היהדות זה גול עצמי מפואר.

ortodox

Active member
כל המציל נפש אחת זה גם במוסר של הגויים.
זה לא עניין יהודי.
חמץ בפסח זה ליבת היהדות, איסור תורה מפורש.
אתה רוצה לטלטל? יש מספיק פרובוקציות שאפשר לעשות, פרובוקציה שיורקת על עיקרי היהדות זה גול עצמי מפואר.
מה קשור מוצאו האתני של המוסר לענין, לא ממש ברור לי. מוסר הוא מוסר, ענין שבמהות מגיע ממקום אוניברסלי, בזה אתה צודק, אין בזה כדי למעט מתוקפו, אפילו לא מול עניינים של כשרות וכיו"ב. וזה המקום להזכיר עד כמה התהפכו אצלנו, לאסוננו, סולמות הערכים שהיוו פעם גם את אבן הראשה שלנו ושל יהדותנו, לא לחינם נאמר במקורותינו " פיקוח נפש דוחה שבת ". היום עולה הרושם ששאלת חמץ בפסח קודמת לחיי אחינו השבויים בעזה.

marabo

Well-known member
מה קשור מוצאו האתני של המוסר לענין, לא ממש ברור לי. מוסר הוא מוסר, ענין שבמהות מגיע ממקום אוניברסלי, בזה אתה צודק, אין בזה כדי למעט מתוקפו, אפילו לא מול עניינים של כשרות וכיו"ב. וזה המקום להזכיר עד כמה התהפכו אצלנו, לאסוננו, סולמות הערכים שהיוו פעם גם את אבן הראשה שלנו ושל יהדותנו, לא לחינם נאמר במקורותינו " פיקוח נפש דוחה שבת ". היום עולה הרושם ששאלת חמץ בפסח קודמת לחיי אחינו השבויים בעזה.
לא הבנתי מה קשור החמץ לחטופים? וכי אם נאכל חמץ בפסח ישוחררו החטופים?

וסתם לידיעה, פיקוח נפש דוחה שבת לא בגלל מוסר אוניברסלי אלא בגלל כלל שקבעו חז"ל שכדאי לחלל שבת אחת על יהודי כדי שיוכל לשמור שבתות הרבה.
לכן מעיקר ההלכה באופן עקרוני אין פיקוח נפש דוחה שבת לגבי גויים.
ההיתר שניתן בכל זאת לחלל שבת עבור גויים הוא שאם הגויים יראו שאנחנו היהודים לא מטפלים בחולים שלהם בשבת הם לא יטפלו בחולים שלנו בשבת ואז יהיה פקוח נפש של חולים שלנו אם יזדקקו לגוי שיטפל בהם.

ortodox

Active member
לא הבנתי מה קשור החמץ לחטופים? וכי אם נאכל חמץ בפסח ישוחררו החטופים?

וסתם לידיעה, פיקוח נפש דוחה שבת לא בגלל מוסר אוניברסלי אלא בגלל כלל שקבעו חז"ל שכדאי לחלל שבת אחת על יהודי כדי שיוכל לשמור שבתות הרבה.
לכן מעיקר ההלכה באופן עקרוני אין פיקוח נפש דוחה שבת לגבי גויים.
ההיתר שניתן בכל זאת לחלל שבת עבור גויים הוא שאם הגויים יראו שאנחנו היהודים לא מטפלים בחולים שלהם בשבת הם לא יטפלו בחולים שלנו בשבת ואז יהיה פקוח נפש של חולים שלנו אם יזדקקו לגוי שיטפל בהם.
לא מצוי בהלכה כמוך, לכן מצטמרר לאפשרות שאתה צודק ולפיה הצלת חיים כציווי אוניברסלי מוסרי עליון שאסור שיהיה לו קשר לאמונתו או דתו של מי שנזקק לכך, בעצם נדחית מפני השבת או כל מיצווה אחרת. מתוך ההיכרות השטחית שיש לי עם ההלכה, נכון יותר עם התפיסה שאני מייחס ליהדות, אין קדוש יותר מערך החיים. אם אכן אתה צודק ואני ממש מתפלל לכך שלא, הצלחת בדבר אחד, להרחיק אותי מדת שאלה עיקריה.

evglev1

Well-known member
מנהל
בוא נניח שאתה חושב שאתה צודק
איזה אינטרס יש לך להזהיר את השמאלנים
אתה בטח לא רוצה שינצחו.
כי לטענתו כל עם ישראל נענש בשבעה באוקטובר בגלל שעשה מהומה מתפילה בהפרדה ביום הכיפורים, אז עניין למנוע שהשמלאנים יביאו שוב לחרון אף ה'.

DANIAVNI

Well-known member
אני רוצה שהשמאלנים יעשו תשובה.
אבל שמאלנים ותשובה זה במוחך דבר והיפוכו
ולכן אין למשפט משמעות .

הלכה למעשה היו ויש שמאלנים שומרי מצוות
אבל לפי מנהג יהודי ביביסטאן אין סופרין אותם

אגב, תגיד לי משהו
שמאלני יכול להשלים מניין ?

marabo

Well-known member
אבל שמאלנים ותשובה זה במוחך דבר והיפוכו