marabo
Well-known member
אני לא ברדוגון ולא נציג תיבות הקלפיבַּרְדוּגוׂן, אתה נציג תיבות הקלפי והם מינוך לדבר בשמן?
אני יהודי בארץ ישראל ואנחנו היהודים לעולם לא נצביע למי שמפזר פיתות בפסח
לכן תפסידו
אני לא ברדוגון ולא נציג תיבות הקלפיבַּרְדוּגוׂן, אתה נציג תיבות הקלפי והם מינוך לדבר בשמן?
אתה בַּרְדוּגוׂן, ברדוגו קטן...מדבר וכותב ממש כמוהו...אני לא ברדוגון ולא נציג תיבות הקלפי
אני יהודי בארץ ישראל ואנחנו היהודים לעולם לא נצביע למי שמפזר פיתות בפסח
לכן תפסידו
אם הברירה היא בין נזלת וחום לסרטןהם לא למדו שחג הפסח הוא חג קדוש לעם ישראל ומי שפוגע בקדושתו עם ישראל לא יסלח לו בקלפי.
מה הקשר? וכי אי אפשר למחות ולעשות פרובוקציות בלי לפזר חמץ בפסח?אם הברירה היא בין נזלת וחום לסרטן
בוחרים נזלת וחום ואני מסכים שזה לא נעים.
כוונתי היא אחרתמה הקשר? וכי אי אפשר למחות ולעשות פרובוקציות בלי לפזר חמץ בפסח?
יש בעם ישראל חילונים עבורם חמץ או מצה בפסח אינם לב האמונה, דווקא יותר מתחברים ל " כל המציל נפש אחת וגו'...". ופוליטיקאית שמסמלת עבורם את סולם הערכים ההפוך לתפישתם זו, ראויה להפגנה מהסוג הזה שתטלטל אותה קצת, אולי איזה גן נסתר של הומניות ואהבת אדם יתעורר, מי יודע.הם לא למדו שחג הפסח הוא חג קדוש לעם ישראל ומי שפוגע בקדושתו עם ישראל לא יסלח לו בקלפי.
כל המציל נפש אחת זה גם במוסר של הגויים.יש בעם ישראל חילונים עבורם חמץ או מצה בפסח אינם לב האמונה, דווקא יותר מתחברים ל " כל המציל נפש אחת וגו'...". ופוליטיקאית שמסמלת עבורם את סולם הערכים ההפוך לתפישתם זו, ראויה להפגנה מהסוג הזה שתטלטל אותה קצת, אולי איזה גן נסתר של הומניות ואהבת אדם יתעורר, מי יודע.
מה קשור מוצאו האתני של המוסר לענין, לא ממש ברור לי. מוסר הוא מוסר, ענין שבמהות מגיע ממקום אוניברסלי, בזה אתה צודק, אין בזה כדי למעט מתוקפו, אפילו לא מול עניינים של כשרות וכיו"ב. וזה המקום להזכיר עד כמה התהפכו אצלנו, לאסוננו, סולמות הערכים שהיוו פעם גם את אבן הראשה שלנו ושל יהדותנו, לא לחינם נאמר במקורותינו " פיקוח נפש דוחה שבת ". היום עולה הרושם ששאלת חמץ בפסח קודמת לחיי אחינו השבויים בעזה.כל המציל נפש אחת זה גם במוסר של הגויים.
זה לא עניין יהודי.
חמץ בפסח זה ליבת היהדות, איסור תורה מפורש.
אתה רוצה לטלטל? יש מספיק פרובוקציות שאפשר לעשות, פרובוקציה שיורקת על עיקרי היהדות זה גול עצמי מפואר.
לא הבנתי מה קשור החמץ לחטופים? וכי אם נאכל חמץ בפסח ישוחררו החטופים?מה קשור מוצאו האתני של המוסר לענין, לא ממש ברור לי. מוסר הוא מוסר, ענין שבמהות מגיע ממקום אוניברסלי, בזה אתה צודק, אין בזה כדי למעט מתוקפו, אפילו לא מול עניינים של כשרות וכיו"ב. וזה המקום להזכיר עד כמה התהפכו אצלנו, לאסוננו, סולמות הערכים שהיוו פעם גם את אבן הראשה שלנו ושל יהדותנו, לא לחינם נאמר במקורותינו " פיקוח נפש דוחה שבת ". היום עולה הרושם ששאלת חמץ בפסח קודמת לחיי אחינו השבויים בעזה.
לא מצוי בהלכה כמוך, לכן מצטמרר לאפשרות שאתה צודק ולפיה הצלת חיים כציווי אוניברסלי מוסרי עליון שאסור שיהיה לו קשר לאמונתו או דתו של מי שנזקק לכך, בעצם נדחית מפני השבת או כל מיצווה אחרת. מתוך ההיכרות השטחית שיש לי עם ההלכה, נכון יותר עם התפיסה שאני מייחס ליהדות, אין קדוש יותר מערך החיים. אם אכן אתה צודק ואני ממש מתפלל לכך שלא, הצלחת בדבר אחד, להרחיק אותי מדת שאלה עיקריה.לא הבנתי מה קשור החמץ לחטופים? וכי אם נאכל חמץ בפסח ישוחררו החטופים?
וסתם לידיעה, פיקוח נפש דוחה שבת לא בגלל מוסר אוניברסלי אלא בגלל כלל שקבעו חז"ל שכדאי לחלל שבת אחת על יהודי כדי שיוכל לשמור שבתות הרבה.
לכן מעיקר ההלכה באופן עקרוני אין פיקוח נפש דוחה שבת לגבי גויים.
ההיתר שניתן בכל זאת לחלל שבת עבור גויים הוא שאם הגויים יראו שאנחנו היהודים לא מטפלים בחולים שלהם בשבת הם לא יטפלו בחולים שלנו בשבת ואז יהיה פקוח נפש של חולים שלנו אם יזדקקו לגוי שיטפל בהם.
בוא נניח שאתה חושב שאתה צודקהם לא למדו שחג הפסח הוא חג קדוש לעם ישראל ומי שפוגע בקדושתו עם ישראל לא יסלח לו בקלפי.
כי לטענתו כל עם ישראל נענש בשבעה באוקטובר בגלל שעשה מהומה מתפילה בהפרדה ביום הכיפורים, אז עניין למנוע שהשמלאנים יביאו שוב לחרון אף ה'.בוא נניח שאתה חושב שאתה צודק
איזה אינטרס יש לך להזהיר את השמאלנים
אתה בטח לא רוצה שינצחו.
אני רוצה שהשמאלנים יעשו תשובה.בוא נניח שאתה חושב שאתה צודק
איזה אינטרס יש לך להזהיר את השמאלנים
אתה בטח לא רוצה שינצחו.
אבל שמאלנים ותשובה זה במוחך דבר והיפוכואני רוצה שהשמאלנים יעשו תשובה.
שמאלנים שומרי מצוות זה דבר והיפוכואבל שמאלנים ותשובה זה במוחך דבר והיפוכו
ולכן אין למשפט משמעות .
הלכה למעשה היו ויש שמאלנים שומרי מצוות
אבל לפי מנהג יהודי ביביסטאן אין סופרין אותם
אגב, תגיד לי משהו
שמאלני יכול להשלים מניין ?
לחזור על שקר לא ישנה מציאות.שמאלנים שומרי מצוות זה דבר והיפוכו
כל מטרת השמאל זה עקירת דת ישראל מעם ישראל
למה שקר?לחזור על שקר לא ישנה מציאות.
כי אתה לא מסוגל אחרת.למה שקר?
אני משקר?כי אתה לא מסוגל אחרת.
זה כמובן לא קשור ליהדות אלא לפרובוקציה שפסאודו יהודים מנסים לחולל במרחב הציבורי.אני משקר?
מי פיצץ תפילת יהודים בכיפור?
מי מפזר פיתות בפסח?
מי בעד עבודה בשבת?
היהודים או השמאלנים?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.