השמאל שלנו תומכים בשמאל הזה?

השמאל שלנו תומכים בשמאל הזה?

פחימה לסוהרים: "איטבח אל יהוד" טלי פחימה, השוהה במעצר מינהלי, אמרה את הדברים לאחר ששמעה על ההתנקשות בסגנו של ידידה זכריא זביידי. בסערת הרגשות אף אמר פחימה למפקדת הכלא: "שגם אתם תתאבלו כמו שמתאבלים על השייח' מחמוד אבו חליפה". העונש: היא הוחזרה לצינוק. עורכת דינה: "זאת שמועה זדונית, טלי בעצמה יהודיה" טלי פחימה מעוררת סערה גם בכלא: לאחר שיצאה מהצינוק, שם שהתה לאחר שסירבה לעמוד לספירה, פורסם הבוקר (יום ב') ב"ידיעות אחרונות" כי פחימה אמרה לסוהרות "איטבח אל יהוד" לאחר ששמעה על ההתנקשות בסגנו של חברה זכריא זביידי, השייח' מחמוד אבו חליפה. העצירה המינהלית, טלי פחימה, שהתה בזמן ההתנקשות בצינוק ולכן שמעה עליה רק למחרת, כשיצאה לדיון בבית המשפט. ל-ynet נודע כי בסערת הרגשות אף אמרה פחימה למפקדת כלא, נווה תרצה, סגן גונדר לאה קליינר: "שהמשפחה שלך תסבול כמו שאני סובלת ושגם אתם תתאבלו כמו שמתאבלים על השייח' מחמוד אבו חליפה". ההתנקשות טיל נורה מן האוויר לעבר מכונית בעיר. 3 בכירים ב"חללי אל-אקצה", שניצלו לאחרונה מניסיון חיסול כושל, נהרגו. בין ההרוגים: סגנו של זכריא זביידי, שהיה מעורב בעשרות פיגועי ירי ושימש איש הקשר של הארגון לחיזבאללה. גם הוא, כמו מפקדו, היה בקשרים חמים עם טלי פחימה. באל-אקצה מודים כי מדובר במכה קשה לארגון, ומאיימים לנקום לכתבה המלאה פרקליטתה, עו"ד סמדר בן נתן אמרה בתגובה: "מדובר בשמועה חסרת בסיס, מגוחכת וזדונית המופצת על ידי השב"ס. טלי מעולם לא השתמשה בביטוי 'איטבח אל יהוד'. כזכור היא בעצמה יהודיה". דובר השב"ס מסר כי "דבריה של עורכת הדין אינם ראויים לכל תגובה או התייחסות. מיומה הראשון בכלא דאגה הגברת פחימה לעבור על כל עבירות המשמעת האפשריות. לא קציני וסוהרי השב"ס הורחקו מהחברה בצו מינהלי מחשש לפגיעה בביטחון המדינה". בעקבות הקללות שהטיחה בסוהרים הוחזרה פחימה לתא הפרדה ונשללו ממנה הזכויות השונות שמקבלות האסירות בכלא (כדוגמת ביקורים, יציאה לטיול ושימוש בקנטינה), למעט קבלת סיגריות.

Red Star

New member
הגיוני מאוד שזו שמועה זדונית. אני

אישית לא מאמין לה

Red Star

New member
בוודאי

אם יוכח ללא כל ספק שהיא באמת אמרה את זה, אני אתנער מתמיכתי בה ואחשוב שמאסרה מוצדק ונכון. אבל אני בטוח בכמעט 100% שהיא לא אמרה את זה.

Red Star

New member
זה מאוד בעייתי אבל

אני משוכנע שהקשר שלה עם זכריה זבידי הוא קשר אישי בלבד ולא ארגוני. היא רצתה להגן עליו לא מתוך תמיכה בפעילותו אלא מתוך רגשותיה הידידותיים כלפיו. אני אישית לא מבין איך אפשר לפתח רגשות כאלו כלפי מי שמעורב בפעילות לוחמה נגד אזרחים אבל זה שאני לא מבין לא מעיד על כלום. אני לא מבין הרבה דברים..

להבדיל אלפי הבדלות

אם למישהו יהודי היה קשר עם היטלר בזמן שזה רוצח מליונים האם קשר כזה לגיטימי? איך אפשר להיות ידידה של רוצח ועוד רוצח יהודים? הרי היא יהודיה לא אפשר להשוות אותה במובן מסויים ללריסה טרימבובלר פעילות לוחמה נגד אזרחים? נסה שנית רצח מכוון של יהודים יתקבל יותר טוב

Red Star

New member
כפי שאמרתי, אני אישית לא מבין את זה

אבל עם כל הקשיים שלנו עם זה, אנחנו עדיין לא יכולים להעניש מישהו על קשר אישי גרידא, ואפילו יהיה זה קשר עם האדם הכי מרושע ומופרע וחולני ואכזרי בעולם. ואני לא מייחס שום חשיבות מיוחדת לכך שהוא רוצח יהודים, מספיק לי שהוא רוצח חפים מפשע ויהיו מאיזה "לאום" שיהיו.

Red Star

New member
זה לא קשור לרגש

אם כל שיקול מוסרי היה תלוי ברגש, אני לא רוצה לדמיין באיזו חברה היינו נמצאים...

Red Star

New member
אולי נכון אולי לא אבל זה לא קשור

אמרתי שזה לא קשור לרגש. זה לא קשור לרגישות. ודרך אגב, בין אם זה אמור להיות כך או לא, אני כן מרגיש קרוב רגשית יותר לעמנו מלעמים אחרים. לא שאני מייחס לזה משמעות אידאולוגית כלשהי, אבל אני כן מרגיש כך.

Red Star

New member
ועוד משהו

"השמאל הזה" - אין שום דבר שמאלי בלהגיד "איטבח אל-יהוד", ואם מישהו תומך בזה הוא לא שמאלן. הוא אפילו לא לאומן פלשתינאי (במובן הצר של המונח. שום דבר בלאומנות הרי לא מחייב שנאה רצחנית ודעות קדומות נגד לאומים אחרים). הוא פשוט אנטישמי פשוטו כמשמעו.

למעלה