השמות האיריים היומיים :)

Justin Angel

New member
השמות האיריים היומיים :)

גנבתי לשירי שלי ספר בשם "Irish baby names" והחלטתי שאני אציג חלק מהשמות. כל יום (בתקווה) אני אפרסם כאן זוג שמות איריים. שם זכר אחד, ושם אחד נקבה. אם קצת מזל גם לא יהיו לא יותר מדי טעויות בפיסוק השגוי במיוחד שלי :) שׂורִיקָה - שם לבת שמקורו באירית ישנה, הפירוש "זוהרת, קורנת". טֲרַאשַק - שם לבן, הפירוש "אימתני בקרב".

הורס קצת את העץ...

קישור להודעה הראשונה נמצא בטאג-ליין, כך שאם ההודעה תירד מהעמוד הראשון, תמיד יהיה ניתן למצוא אותה שם...

Justin Angel

New member
שמות של היום :)

גבר: דוּבדַורֻה - הרכב מילים מאירית ישנה, פירוש: "איש אפל מן היער". אישה: אֻורִילַאֵתְ - פירוש: "גבירה זהובה".

BRANEWEN

New member
אם לא איכפת לאף אחד...

אני אוסיף כמה שמות אירים שאני מכירה: לזכרים: AENGUS-בא מהשם: AONGHUS, פירושו: "כח אחד","אנרגיה יחידה". AILILL-פירושו: "עלף" באירית\גאלית. DIARMUID בא מהשם: DIARMAID, פירושו: "אדם חופשי" ,"ללא קינאה" לנקבות: FIONN- מקור השם הוא מהמיתולוגיה האירית, פירושו בגאלית: "לבנה\מוארת", "הוגנת,נדיבה" ASHLING בא מהשם: AISLING, פירושו בגאלית\אירית: "חזון", "חלום" אסתי.

ועוד בנושא שמות...

קיים האתר הנפלא "behind the name" המתאר את פירושם ואת מקורם של שמות מתרבויות שונות. קישור מוסף להודעה.

Justin Angel

New member
השמות האירים של היום :)

לגבר: מוּרַאן - מקור לא ידוע. היה שמו של השופט האגדי אשר נאמר שלעולם לא מסר פסק-דין שקרי. כמו כן היה שמם של חלק מלוחמיו של מק´הויאל. לאישה: אִישְלִין - "חיזיון".

BRANEWEN

New member
ועוד שם...

גם לזכר וגם לנקבה: (לא רק שם אירי אלא גם סקוטי) AIDAN בא מהשם: AODHÁN שבא מהשם: AODH מקור השם: זה היה שמו של נזיר אירי קדוש מן המאה ה-7 ופירושו: "אש" נ.ב-זה היה שמם של כמה מן המלכים האירים. אסתי.

Justin Angel

New member
השמות האיריים של היום :)

לבן: נִיאַל - "אלוף" טַארַה - "מגדל\גבעה".

BRANEWEN

New member
שם נוסף למאגר....

לזכר- CONAN פירוש השם: "זאב קטן"\"כלב ציד קטן" לנקבה- DÁIRÍNE פירוש השם: "שופעת"\"פורה" אסתי.

למעלה