השמיעו קול

kokonet

New member
השמיעו קול

שלום לכם אני מעוניין לעשות כתבה בעיתון חילוני על עולמם של בני נוער חרדים. ולשם כך מעוניין לראיין ולצלם בנים ובנות בגילאי 14-18 שיספרו על העולם החרדי...מנהגים, סלנג, תרבות וכל מה שנראה לכם כחשוב שבני נוער חילונים ידעו וגם "מיתוסים" שהייתם רוצים לנפץ הכתבה כרוכה בצילומים אשמח לקבל פניות

דוסית1

New member
האמת היא שלא אכפת לי להתראיין...

להצטלם אין מצב מהסיבה שזה לא מקובל אצל חרדים וזה לא מוסיף הרבה שם טוב, צר לי שאני מאכזבת אותך, אתה יכול להשאיר לי הודעה באי מייל אם אתה מעוניין, ושיהיה בהצלחה!

תשכח!

תשכח מזה. החרדים אבדו אמון בכם. כשניסו לעשות זאת עיוותו השינו דברים כך שיראו כמו שאתם רוצים שיראה. לשנות מיטוסים דרככם- אין סיכוי. ואולי אין מקום לאשמה כי אתם עושים זאת בלי כונה וזה נובע מכך שעולמינו כ"כ רחוק מעולמכם? (נסה להבין קדושה, תפילה-לדבר עם אלוקים?! יש לי בקשה: תזהר מלהכליל חברה שלמה בכמה תמהוניים וחולים. ועיצה: כדי לעשות עבוה יסודית ולקבל תמונה נכונה ואמיתית תפנה לכמה מבוגרים כמו חיים ולדר, הרב זילברשלג, ארגון ערכים. רק תזהר שלא יחזירו אותך בתשובה כמו שקורה לכל מי שעשה זאת. מהכרות אישית. והם מאושרים! בהצלחה

דוסית1

New member
מסכימה בהחלט!

למרות שאני בטוחה שהרבנים והאישים שהזכרת לא יסכימו לעשות זאת ובצדק.

טוב להכיר

ראשית נחמה לראות שאני לא הפושעת היחידה. שנית הם לא יסכימו כל עוד לא יעמדו בתנאיהם. אני מבינה את שניהם: הם רוצים להציג דברים מסוימים והם מעונינים דוקא באחרים!

דוסית1

New member
פושעת???

יקירתי, את טועה בקשר אלי, אני בחורה מאד ליבראלית ואני חושבת שלחרדים יש המון מה להציע, לא אמרתי שצריך לפרוץ גדרות חלילה אבל אני חושבת שיש לי כשרון התבטאות מספיק נרחב בכדי לנסות לשפר ולוא במעט את הסטיגמה השקרית וחסרת הבסיס של החילונים כלפי החרדים. (אגב, התיעצתי עם גדולים וחכמים ממני..) אני מקוה שאצליח בעז"ה. תתפללו.

כמובן שלא התכונתי במלא הרצינות.

ובכל זאת את יודעת איך מתיחסים לעיסוק כזה,,, ובאמת חשבתי- אפשר לעשות פה הרבה לחילונים, לא החזרה בתשובה אלא שידעו שגם לחרדים ידע, תרבות וכו´ ואפילו רק לעזור מעט שידעו יותר על יהדותם כמו מה זה שמחת תורה וכדו´ שפה זה מתאים מאד. בהצלחה בשליחות.

א77

New member
רגע רגע רגע רג ר

מי פושע מה פושע. למה פושעת. יכולת לכתוב שאת פושעת. וגם בכזה, לא הייתי מוותר לך. על אחת כמה וכמה כשאת אומרת שאינך הפושעת היחידה. ז"א שתי צפרים במכה אחת להכתיר בתואר 'פושעת', זה כבר באמת עוול מצידך, אך עדיין לא 'פשע'... אוליי ניתן למצוא כינויים מכובדים יותר על בנות ישראל. אנא! כשם שאמרו חז"ל 'בנות ישראל נאות הן, אלא שהעניות מנוולתן', וכשם שבעוד הזדמנויות נהגו לומר אך ורק טוב על בנות ישראל, והנה הלל שחלקו על שמאי, התירו אפילו לשקר בכדי לומר דברים טובים על בנות ישראל. וזה כתוב בתלמוד בבלי, כתובות יז ע"א: כיצד מרקדין לפני הכלה, לשמאי אומרים 'כלה כמות שהיא'. מונין שבחיה לפי מה שהיא. אבל להלל אומרים 'כלה נאה וחסודה' אף שלמעשה אולי אינה נאה, אולי אינה חסודה. אבל אין ספק שאפילו לשמאי אסור לומר 'פושעת' על בנות ישראל
.

דוסית1

New member
טוב, הצלחת להעלות לי חיוך...:)

סלחתי! רק בפעם הבאה לפני שאת מכנה מישהו באיזה כינוי ובמיוחד כנוי גנאי חשוב שתחשבי פעמיים..

rafi4733

New member
אין לך סיכוי

זה מסכן את מי שמתראיין, בהעפה מהמוסד שהוא לומד או, ולכן אף חרדי לא יתן לבן שלו להתראיין לעיתון חילוני.

בןפורת

New member
אבל רואים כאן סיכוי אחר -

היא כן מוכנה לתת לו ראיון (אולי זאת זכותה) רק חבל ששוכחים שהם תמיד מעוותים ומשנים את מה שאומרים לפי נקודת ראותם!

למעלה