השמי בדרך...

avtari

New member
השמי בדרך...

האם עצרתם פעם לחשוב מתי בעתם רציתם את הילד השני? האם זה בא בטבעיות? או שאולי בהתאם לתוכנית מוגדרת מראש? אני חושב שהילד הראשון מגיע בהרבה התלהבות. זה לא אומר שאח"כ כבר לא שמחים, רק שהתנאים משתנים וגם יש רבה שיקולים כגון הגיל של הבכור, הגיל של האמא והאבא..., עבודה, מטפלת, מידת העייפות (פיזית ונפשית). האם יש עוד שיקולים שהנחו אותכם?

akavishon

New member
דבר ראשון מזל טוב...

אצלינו היו מספר שיקולים. כתבת על ההפרש בגילאים - אנחנו רצינו הפרש יחסית קטן וההפרש בין שני הילדים הוא שנתיים וחודשים. לראות אותם משחקים יחד זה פשוט להתמוגג מנחת. הם חברים כלכך טובים שזה פשוט מדהים אותי כל פעם מחדש. העובדה שהגדולה היתה (ועדין) ילדה כלכך נוחה, שישנה לילות שלמים מגיל צעיר יחסית עשה את ההחלטה ליותר קלה. כמובן שיש גם את השיקול של לעשות (איזו מילה..) את הילדים כמה שיותר מהר על מנת להיות הורים כמה שיותר צעירים (סבתא שלי, נהיתה סבתא בגיל 38) וגם כדי לסיים את שלב החוסר שינה / חיתולים כמה שיותר מהר. דווקא עם השלישי (רק בתאוריה) השיקולים הם אחרים ואחד השיקולים הוא השיקול הכלכלי. אנחנו נמצאים לפני רכישת בית ורק אחרי שנמצא בית, נקנה אותו ונתאקלם, נתחיל לחשוב על השלישי/ת ביתר רצינות. וגם שהשני יעבור למסגרת המועצה ולא למסגרת פרטית יהיה חיסכון נוסף שיאפשר הקצאת משאבים לילד השלישי. דווקא השיקול של הסביבה לא היה רלוונטי עבורנו, מאחר ואנחנו היינו הראשונים עם הילדה וגם ראשונים עם הילד השני

hag70

New member
אצלנו ילד שני הוא לשון עתיד ולא עבר../images/Emo13.gif

השיקולים שלנו הם בעיקר קידום עצמי והתקדמות בחיים בעיקר של הבתזוג. היא זאת שצריכה להיות בהריון ואח"כ בחופשת לידה (גם אם היא חלקית). עם שאר הפרמטרים יש לנו פחות בעיה. מן הסתם זה יגיע בקרוב, אבל לא ברור מתי.

charms

New member
לשאלתך מאבא טרי פעם שניה

שלום לך לפני אפשר להגיד שבועיים נולד הנסיך החדש לאחר הנסיכה ההפרש ביניהם שנתיים וחצי שזה לדעתי מעולה למזלנו הגדול גם ההריון וגם הלידה הלכו לאישתי בקלות (בהריון השני היו כמה התקלות אבל זניחות), הלידה של שני הילדים שלנו קרו בזמנים שרצינו ואת האמת ללא תכנון יותר מידי גם בזה התברכנו ולא היינו צריכים טיפולים או ניסיונות חוזרים ונישנים הלידה הראשונה קרתה כשהייתי בן 34 וכשכבר הייתי מוכן להיות אבא והלידה השניה גם הגיעה בזמן מתאים אז לא תכננו אלא פשוט זה יצא בדיוק בזמן אני בעיקר חושב שצריך להיות מוכנים כלכלי פיסי ונפשי לילדים כדי שזה לא יהפוך להיות עול או "בעיה" חס וחלילה ואז ההנאה היא גדולה, אפשר לתכנן או להתחיל ל"עבוד" על חודש מסוים כדי שהתינוק יוולד בתאריך פחות או יותר רצוי אך לא להילחץ אם זה לא הולך וכמובן מזל טוב ותהנה ממנו :)

shno

New member
אצלנו זה היה כחלק מ"תוכנית חומש" ../images/Emo6.gif

ידענו שאנחנו רוצים הפרש קטן בין השניים, והפרש קצת יותר גדול בין השני לשלישי (עוד אין שלישי, גם אנחנו צריכים קצת לנוח
). השיקול המנחה היה שאנחנו רוצים שהילדים יהיו גם חברים. הואיל ושנינו אחים בכורים לאחות אחת כל אחד, ובהפרש של כ- 5 שנים, אנחנו יודעים מניסיוננו שזה הפרש גדול מדי ולמעשה כל תקופת הילדות לא הייתה חברות אמיתית בינינו לבין אחיותינו הצעירות. לא רצינו שיקרה אותו הדבר עם הילדים שלנו. ולכן ההפרש ביניהם הוא שנה וחצי (רצינו יותר לכיוון השנתיים, אבל העסק הצליח קצת יותר מהר מהתכנון). הילד השלישי יגיע כשיהיה שוב כוח, וכמובן בהתאם לשיקולים כלכליים - אבל עד רמת הסבירות, כי שוב - לא נרצה לפתוח פער גילאים גדול מדי בין השלישי לבין השני.

למעלה