TheKnownUnknown
New member
השמנה בראי האבולוציה
התופעה של הימצאות אנזימים המזרזים הפיכה של סוכרים עודפים לשומנים נראית כמעט כאילו מישהו רצה להתעלל בנו במכוון.למעשה,תופעה זו מבטאת תהליך חשוב מאוד שהתרחש במהלך האבולוציה ותרם תרומה נכבדה ליכולת ההישרדות של בעלי-החיים,לרבות האדם. בשל הרכבם הכימי,השומנים הם חומר אגירה מצוין.הם מהווים מקור זמין לאנרגיה, והם גם יוצרים שכבת בידוד המגינה היטב על הן על הגוף והן על איברים ורקמות שונים בתוכו. כל בעלי-החיים,והאדם בכללם,התפתחו במהלך מיליוני שנים בתנאים של מחסור מתמיד במזון.בטבע,המחסור הוא מצב שכיח ורגיל,ואילו העודף נדיר ביותר.אם נוצר עודף מקרי וזמני בעודפי מזון,יש יתרון גדול לקיומם של מנגנונים אנזימיים,המסוגלים להפוך את החומרים העודפים לחומר אגירה יעיל כמו השומן.כשהעודף הזמני מסתיים,הגוף מצוייד בשומן המאפשר לו לשרוד בתקופות מתמשכות של מחסור מתמשך. כאמור,עודף מתמשך במזון הוא מצב יוצא דופן,המתקיים למעשה רק אצל חלק מאוכלוסיית האדם,ורק במאה השנים האחרונות לקיומו-זמן אפסי שמדובר בתהליכים אבולוציוניים.העודף הוא יציר כפיה של הטכנולוגיה המודרנית,ילידת אמצע המאה ה-18.היא זו המאפשרת לייצר ולצרוך מזון מכל הסוגים,הרבה מעבר לצורכי גופו.הגוף החי-כל גוף חי-מצויד באמצעים לשימור ואגירה של עודף מקרי של מזון;הוא אניו מצויד באמצעים יעילים לסילוק חומרי מזון עודפים בכמויות גדולות. לקוח מהספר:"ביולוגיה של האדם",עמ' 37. אז מה דעתכם?
התופעה של הימצאות אנזימים המזרזים הפיכה של סוכרים עודפים לשומנים נראית כמעט כאילו מישהו רצה להתעלל בנו במכוון.למעשה,תופעה זו מבטאת תהליך חשוב מאוד שהתרחש במהלך האבולוציה ותרם תרומה נכבדה ליכולת ההישרדות של בעלי-החיים,לרבות האדם. בשל הרכבם הכימי,השומנים הם חומר אגירה מצוין.הם מהווים מקור זמין לאנרגיה, והם גם יוצרים שכבת בידוד המגינה היטב על הן על הגוף והן על איברים ורקמות שונים בתוכו. כל בעלי-החיים,והאדם בכללם,התפתחו במהלך מיליוני שנים בתנאים של מחסור מתמיד במזון.בטבע,המחסור הוא מצב שכיח ורגיל,ואילו העודף נדיר ביותר.אם נוצר עודף מקרי וזמני בעודפי מזון,יש יתרון גדול לקיומם של מנגנונים אנזימיים,המסוגלים להפוך את החומרים העודפים לחומר אגירה יעיל כמו השומן.כשהעודף הזמני מסתיים,הגוף מצוייד בשומן המאפשר לו לשרוד בתקופות מתמשכות של מחסור מתמשך. כאמור,עודף מתמשך במזון הוא מצב יוצא דופן,המתקיים למעשה רק אצל חלק מאוכלוסיית האדם,ורק במאה השנים האחרונות לקיומו-זמן אפסי שמדובר בתהליכים אבולוציוניים.העודף הוא יציר כפיה של הטכנולוגיה המודרנית,ילידת אמצע המאה ה-18.היא זו המאפשרת לייצר ולצרוך מזון מכל הסוגים,הרבה מעבר לצורכי גופו.הגוף החי-כל גוף חי-מצויד באמצעים לשימור ואגירה של עודף מקרי של מזון;הוא אניו מצויד באמצעים יעילים לסילוק חומרי מזון עודפים בכמויות גדולות. לקוח מהספר:"ביולוגיה של האדם",עמ' 37. אז מה דעתכם?