השמנה וגיל המעבר

דף חדש4

New member
השמנה וגיל המעבר

אומרים שנשים במנפאוזה משמינות. למה זה קורה? כי הן רעבות יותר? או חלוף החומרים איטי? האם זו גזירת גורל. אני מסתכלת על תמונות של נשים שהיו רזות פצצה בצעירותן- כמו גלי עטרי וירדה ארזי- והיום- עגלגלות. האם זה בלתי נמנע?
 
כל הנשים משמינות בגיל המעבר?

גברים גם?
קודם כל זה שיש כאילו שהן לא משמינות בגיל המעבר כבר אומר שזו לא גזרת גורל.
אז מה כן קורה כאן.
מה דעתך?
 

קשר חדש

New member
למיטב ידיעתי

אם בגיל הזה המעבר ממשיכים לאכול כרגיל, עולים במשקל מס' קלוגרמים.
העובדה שיש נשים שלא עולות במשקל, לא אומרת שהתהליך לא קרה אצלן. יתכן שהן החליטו להקפיד יותר ולצמצם באכילה.
 
קצב חילוף חומרים

קצב חילוף החומרים נעשה איטי יותר עם התקדמות הזמן.
זה ההסבר.
במידה ואוכלים אותו דבר וחילוף החמרים נעשה איטי יותר, תתחיל השמנה איטית של סדר גודל קילו בשנה.
כמעט ולא מורגש אבל במצטבר 10 ק|ג ב 10 שנים.
אנשים מכירים את התופעה הזאת ואוכלים מעט פחות או מבצעים פעולות שמזרזות את חילוף החומרים שלהם.
הכי פשוט והכי יעיל - ספורט.
יש כאילו שלא משמינים - גנטיקה, סביבה ועוד.
 

BrightEye

New member
זו לא רק השמנה, אלא שינוי פיזור השומן ומבנה גוף

בעקבות השינוי ההורמונלי תראי שהשומן "נתפס" יותר בבטן וההשמנה היא "תפוחית" גם למי שמבנה הגוף שלה היה שונה קודם.
(השמנה בטנית או מרכזית היא השמנה המרוכזת באיזור הבטן, והיא אופיינית לגברים, אך גם לנשים בעיקר בגיל המעבר.)
 
השמנה בטנית

כן, לגמרי.
פיזור שומן זו מילה עדינה להסביר את הקטסטרופה שקורית כאשר מערך ההורמונים משתנה.
כנגד זה ההתמודדות אחרת וקשורה להורמונים וקשורה לרופא נשים או אנדוקרינולוג.
משתמשת במושג קטסטרופה כי הבעיה של השתנות מיקום השומן היא קצה הקרחון של הבעיה. השומן הבטני הוא רקמה הורמונלית שמייצרת הורמונים, גורמי דלקת, תרכובות המתגברים את ההשמנה הבטנית, סוכרת מס. 2 וסרטן.
כמובן שאפשר להמנע מכל הסיפור הזה וההשלכות שלו עם תזונה נכונה ומתאימה. כמה קל וכמה פשוט וכמה אנשים מתעלמים מזה וממשיכים לאכול כאילו אין מחר.
 
דבר ראשון להפחית אוכל מתועש

אוכל מתועש מכיל תרכובות לשימור, יצוב, טעם, ריח, נגד חימצון, משפרים וכל מיני נוספים לפי הצורך. במוסף כמובן לשמנים מסוג נחות (בד"כ), סוכרים פשוטים ומלח. כל אילו מתגברים את הבעיה אז כמה שפחות והכי טוב להמנע לגמרי.
דבר שני - אוכל אמיתי - קמחים מלאים, ירקות, פירות, בשר רזה, עוף, ביצים, דגים, גבינות עד 5 % ואחרות במינון נמוך ועוד.
דבר שלישי - להפחית בסוכרים פשוטים ובעיקר מוצרים המכילים פרוקטוז.
ככה בקטנה.
 

BrightEye

New member
תודה


 
למעלה