השמנת יתר

PNINAR101

New member
השמנת יתר

בתי בת ה-14 מאובחנת ADHD (מסרבת לקחת ריטלין) , סובלת מזה כשנתיים מהשמנת יתר כתוצאה מאכילה בלתי נשלטת. היא אוכלת ובולסת בלי סוף. ניסינו דיאטניות, שיחות על רקע בעיות רגשיות עם פסיכולוגים, פסיכיאטרית, טיפול במרפאות בתל השומר שם הציעו לאשפז אותה לטיפול במחלקת ילדים ג' המטפלת בהפרעות אכילה אך זמן ההמתנה ארוך מאד. בינתיים הילדה סובלת מדימוי עצמי נמוך, אין לה כמעט חברים, היא בונה והורסת את כל הקשרים שלה. בלימודים היא ירודה מאד למרות היכולות הגבוהות מאד שלה (גם לדעת המורים שלה) הילדה מדוכאת לעיתים קרובות ואני לא מצליחה לעזור לה. היא רוצה פתרונות הוקוס פוקוס ולא מצליחה לשלוט בבולמוסים שלה למרות שלדבריה היא נלחמת עם עצמה מול המקרר כל הזמן. כרגע היא תולה תקוות באישפוז (שאולי יגיע יום אחד) ולא מנסה עוד לעזור לעצמה. מצד אחד היא פוחדת פחד מוות שתקבל סכרת (יש לה כולסטרול גבוה ושומנים בדם) ומצד שני היא לא עושה כלום. אני מיואשת ממצבה ושואלת אם יש ביכולתך לעזור לה? דניאלה

מתי צריך להיות האשפוז?

תראי, אם כבר נקבע לה תור לאשפוז, הייתי ממליצה לקיים אותו, למרות שאני מבינה את הקושי לחכות. מתי נקבע לה האשפוז? הייתי ממליצה לך לקרוא את המאמר על הטיפול הנרטיבי בהפרעות אכילה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=1483&a=71515&c=7151&sc=0&ssc=0 לטיפול הנרטיבי ישנה גישה ייחודית להפרעות אכילה שלפי ניסיוני וידיעתי מאד יעילה. במקרה שלכם, כדאי אולי כפי שאמרתי קודם ללכת על האופציה של האשפוז אם זמן ההמתנה אינו ארוך מדי, כי כבר מכירים את הרקע של ילדתך ואת ההסטוריה הטיפולית שלה. אשמח לענות על שאלות נוספות, כל טוב, רינה בלום

למעלה