התגובה שלי
את ההרצאה שלי בנוגע לאירווזיון נתתי עשרות פעמים, אני חושב שזו ללא ספק התחרות המפגרת ביותר שהומצאה בעולם. תחרות שרק משמידה את המוזיקה העולמית ולא נותנת לה פריבילגיה. עכשיו כשמותר לשיר בכל שפה (וגם קודם למען האמת, כשבתור נסיון למשוך את הקהל העולמי השתמשו בוויווה ויקטוריה למינהם...) השירים נהיו שטחיים משהו, בגלל זה גם אף אמן שמחזיק מעצמו לא יילך לאירווזיון, ולכן אנחנו בדרך כלל צופים בתחרות הזו בכוכבי או לא כוכבי בני השש ובני השבע (ובתור תחרות לילדים היא דווקא מעניינת...). לכן כל כך הופתעתי כשטיפקס לקחו את הכפפה, מובן לחלוטין שהשירים פה יותר טובים מכל שיר שהיה באירווזיון בשנים הקודמות, אבל אף אחד מהם לא נכנס בין הטובים ביותר של טיפקס, לכולם יש קצב טוב וכולם משעשעים. אבל הוולה ווז הזה הוא בדיוק דוגמה קלאסית של שיר ה"קאסם סלאם" שעליו איזה טמבל כתב פה לפני כמה שבועות. 12 נקודות סתמי משהו, המטרה היחידה שלו, וזה צועק, זה להלהיב את כולם מהעובדה שיש שיר על האירווזיון ושהמדינה שלהם מופיעה בו, הרי זה לא שיר שנכתב במטרה ליצור שיר, אלא במטרה לתת משהו לאירווזיון, במקום טיפקס לא הייתי נוגע בשיר הזה לשום מטרה אחרת (וזה גם מה שיקרה בין אם השיר הזה ייבחר ובין אם לא). השניים האחרים קצת יותר טובים אבל לא מגיעים לרמה האמיתית של טיפקס, כפתור אדום הוא שוב משעשע, אבל קצת גורם לי להרים גבה, סלאם סלאמי הוא הטוב מבין הארבעה, אבל כמו שאמרו פה לפני, הוא רק ייצור אנטגוניזם כלפי טיפקס כי אף אחד לא ייקלוט כלום ממנו.