השמעת מילים לכל אוזן בו זמנית

השמעת מילים לכל אוזן בו זמנית

אני רוצה לכתוב תוכנה שמאמנת את המוח להקשיב ולפענח שני מילים שכל אחת מהן מושמעת לשתי האוזניים בו זמנית. לדוגמא; לאוזן ימין תושמע מילה שהיא שם עצם (למשל המילה "פרח"), ובמקביל תושמע באוזן שמאל בו זמנית שם עצם אחר (למשל המילה "מדפסת"). לאחר מכן, הנבדק יצטרך לענות על השאלה "איזה מילה שמעת?" לאחר שורה של שמות עצם, תושמענה לאוזניו, שמות פעלים. לכל אוזן תושמע מילת פועל אחרת, בו זמנית. לאט לאט, המאזין ילמד להאזין לשני מילים בו זמנית. אבל זו לא המטרה. המטרה היא ללמד את מוחו, להאזין לצמד מילים (ולא רק למילה אחת בכל אוזן) כאשר צמד המילים יושמע לכל אוזן בו זמנית. אח"כ הנבדק יצטרך לענות על השאלה "איזה צמד מילים שמעת?" השאלה שלי היא כיצד המוח עשוי ללמוד להקשיב ולפענח לשתי מילים בכל אוזן ואח"כ להקשיב ולפענח צמד מילים שיושמע בו זמנית לכל אוזן, היא שאלה שחשובה לי על מנת ליצור תוכנה שתדע איך להשמיע מילים בכל אוזן. באיזה אופן להשמיע צמדי מילים ומילים לכל אוזן בו זמנית? אודה על כל טיפ שיעזור לי

שלום לך,

לדעתי כדאי לך להתייעץ עם המכון לשמיעה ודיבור בבי"ח תל השומר, שבו מעבירים מבחנים שמיעתיים שבודקים עיבוד שמיעתי בדומה למה שתיארת. לאיזה צורך את/ה מתעניינ/ת בתוכנה כזו?

למעלה