השנאה שלכם כלפי סרבנים

the new me1

New member
השנאה שלכם כלפי סרבנים

תסלחו לי אבל השנאה שלכם כלפי סרבנים היא ילדותית ומעוררת רחמים. זאת פעם ראשונה שלי בפורום וקראתי רק את השרשורים האחרונים אבל ממה שאני רואה אתם הספקתם לקרוא להם "חבורת סוציומטים" וטענתם שהם לא מתגייסים בשל עצלנות. מה אני אגיד לכם, כמה שאני שונא את צה"ל לפי דעתי זה פשוט מכפיש אותו שהחיילים שלו הם חבורת דבילים. אף אחד ממכם כנראה לא באמת יודע מאיפה נובעת הסרבות. קראתם בטח פה ושם הודעות על חיילים שסובלים בצבא ואמרתם להם שהם חבורת תינוקות ויש אנשים שסובלים יותר מהם ובשקט. להזכירכם יש הבדל גדול בן בנאדם שקשה לו ובנאדם שרע לו. בגלל הצבא שלכם אחוז ניכר מבני הנוער מתאבד מידי שנה..אני לא חושב שגם זה בא מ"עצלנות". אם תפתחו קצת את העיניים אולי תכנסו לאתר סרבנים ותקראו לפחות את מה שיש להם להגיד. אף אחד לא מבקש ממכם להסכים עם הדברים שלהם כמובן, אני בטוח שאתם נעולים על עצמכם כמו שהוריכם חינכו אותכם, אבל זה הרבה יותר עדיף מאשר לתת להם כינויי גנאי ילדותיים וחסרי פרופורציה. אתם מבטאים שינאה והנאצות שלכם בסרבנים מבטאים חולשה כלשהי שכנראה באה מאי ידע. הסרבנים מסרבים להשתתף בכיבוש כי הם לא מאמינים ב"מדינת צבא". בקיצור מה שאני בא להגיד זה שתתחילו לחשוב לפני שאתם כותבים שטויות כמו "סרבנים הם חבורת סוציומטים"..אני לא רואה סרבנים מקללים חיילים בצה"ל, להפך - אני רואה אותם הרבה יותר בוגרים ממכם.

KatyRose

New member
כאשר אדם פועל, עושה את שלו

ולא רק יושב על התחת (כי לסרב זה ממש קל) כנגד מה שנראה בעיניהם כחוסר צדק. ולא ממלמל כל יום "כיבוש.. בלה בלה.. כיבוש.." ויורק לבאר ממנה הוא שותה, אפשר להבין אותו אבל כשאין עד היום שום טיעון הגיוני ל"למה לסרב".. אי אפשר להבין אותם

יש הבדל בין מי שמנסה לפחות

לבין מי שישר בוחר בדרך הקלה של השתמטות! אותו אחד הוא פחדן וסוציומט. יש כאלה שלא מתאימים בשל בעיות נפשיות אבל אם הם רוצים להשתמט בגלל זה אז שילכו לפסיכולוג ויביאו אישור ממנו שהם חולים ולא אצל הקב"ן.

stevet

New member
טעות

יש הבדל רב בן אדם שבוחר לסרב מסיבת מצפון או כמו שאתם מגנים אותם "משתמטים" לבן אדם שניסה לשרת בצבא ויצא מסיבות בריאות. שני אלה הם דברים שונים לגמרי וזה רק מראה על הבורות של חברי הפורום כלפי העניין הכללי של תופעת ה"סרבנות". ואני לא חושב שאותם סרבנים יושבים עכשיו בבית קפה וצוחקים על כמה שהצבא זה "קקה" אבל אם ככה אתם מתארים אותם אז כנראה שבאמת אין עם מי לדבר במדינה הזאת.

KatyRose

New member
זה באמת ככה,

אתה יודע כמה קל זה לצאת מהצבא? פשוט קל עד דמעות... ויש המון סרבני מצפון שהשתמשו בשיטות האלה, וצחקו כל הדרך אל בית הקפה... אנשים כמו אלכס קון הקופיף, אמנם יושבים על זה בכלא..אבל זה ממש פינוק שם יחסית לצבא

the new me1

New member
אתה יודע למה כל כך "קל" לצאת מהצבא?

כי הקבנים לא שמים ז** על החיילים! 90 אחוז מהקבנים בכלל לא נלחמים בשביל החייל ופשוט משחררים אותו.. חייל רצה לצאת? שיצא..לא נורא. בגלל זה קל לצאת מהצבא. והנה עוד דוגמא לחולשה שקראת לאלכס קון קופיף. עכשיו פתחת מטאפורה שסרבנים הם קופיפים..בדיוק כמו שהנאצים אמרו שליהודים יש אף ארוך..אבל ככה זה כשמקבלים חינוך במדינה צבאית כנראה..מאבדים גם את הצפון.

KatyRose

New member
אני בת, ולא התכוונתי לשום מטאפורה

התכוונתי לזה באופן אישי- אלכס קון דומה לקופיף

alonbb

New member
אני חש רצון עז

לקרוא לרמטק"ל דובון..סתם בשביל הפרנציפ אבל אני לא ארד לרמה הזאת

KatyRose

New member
למה לא? אף פעם לא ראית תכנית

סאטירה וצחקת? וכותבים רמטכ"ל אגב

alonbb

New member
סליחה?

סרבנים א' כל יוצאים על אי התאמה ולא על 21, ואי התאמה כידוע דורש כמה חודשים מיגעים בכלא הצבאי..שזה לא כל כך קל אך שווה את זה. אז פעם הבאה תבדוק\תבדקי שוב לפני שאתה כותב בליל כזה של שטויות.

קטי שלום.

אני קוראת את ההודעות שלך, ואני כועסת. פרצופי מאדים וחימה בדמות טיפות זיעה קטנטנות נקוות בזוית פני. אני כועסת כי את גרה בתוך בועת אשליות קטנה, שבעצם ההתגייסות לצבא את הולכת לתרום או לשרת באיזשהו מובן, כי את לא. המדינה לא צריכה אותך, קטי, הרשי לי לבשר לך. המדינה שלך הולכת לנצל אותך במשך שנתיים, במקרה הטוב תכיני קפה למרות שרוב הסיכויים שאת הולכת לעשות שמירות מחוץ לבסיס שמטרתו היחידה היא ניקוי סדינים או משהו שולי בסגנון. אני כועסת כי האכילו אותך מאז שהיית קטנה, בדיוק כמוני, באותם שקרים שהאכילו את כולנו. ההורים והתקשורת והחברים והחינוך, אני כועסת עליך שאת עיוורת ובעצם, אני כועסת על עצמי שגם אני הייתי ככה. שקראתי ל"משתמטים" בוגדים, או אפסים, או עצלנים. שצריך לכלוא אותם כי הם לא תורמים, כי הם יורקים לבאר שממנה הם שותים. אני כועסת על עצמי כ"כ, וזה מעציב אותי, שחשבתי ככה. שחשבתי שהגוף הדורסני הזה מגן עלי באיזושהי צורה, כאשר כל חיי שמעתי שוב ושוב כיצד התקבלו בו החלטות שגויות שפגעו בי, במשפחה שלי, ובחברה לה אני משתייכת בעול כורחי והמשכתי לחיות בפחד. אני כועסת על עצמי שהייתי עיוורת כמוך. אני הולכת לסרב ואחרי שקראתי את ההודעות שלך ההחלטה הזו מעולם לא נראתה נכונה יותר. אני לא אתן למדינה הזו ללעוס אותי ולירוק אותי החוצה לעולם, ולגזול ממני שנתיים במחשבה שאני תורמת למשהו נשגב ממני. אני הולכת לתרום לחברה ולאנשים שצריכים אותי, ולא למדינה שדפקה אותם שוב ושוב. אלה שלא דואגים להזכיר בעלונים שמגיעים לבית שלך בין התמונות של החיילות המתחבקות ואוירת היוניטי המחניקה. לתרום מעצמך זה לא ללמוד איך לדרוך אם 16.

נכון.. יש הבדל גדול

יש אנשים שפשוט לא מתאימים לצבא ויש אנשים שמסיבות "מצפוניות" כביכול או סוציומטיות או טמטום או לא יודע מה פשוט משתמטים. אלו חרא של בני אדם ויש לי בטן מאוד מלאה עליהם.

למעלה