השנה האחרונה לקיום העולם והחיים על פני האדמה

G o g L a n d

New member
השנה האחרונה לקיום העולם והחיים על פני האדמה

ע"פי נבואת בני המאיה זו השנה האחרונה לקיום העולם והחיים על פני האדמה. העולם שבו אנחנו חיים היום עומד להסתיים השנה בתאריך ה21.12.2012, התאריך שבו מסתיים לוח השנה של בני המאיה, הנחשב למדויק ביותר מבין כל לוחות השנה הקיימים (גם בימינו). בני המאיה היו מורכבים משבטים רבים של אינדיאנים אשר חיו כ3000 שנים באזורים רבים באמריקה. הם נודעו בעיקר בשל יכולתם והתמחותם המדהימה באסטרולוגיה ומתמטיקה ובנו מצפי כוכבים ולוחות למדידת זמן אשר בעזרתם הם חישבו את מחזוריות כוכבי הלכת. אפילו בימינו לא מסוגלים אסטרונומים ומתמטיקאים להבין כיצד הצליחו בני המאיה להגיע לחישובים אלו ללא האמצעים הטכנולוגים הקיימים בימינו. בני המאיה נעלמו בשיא הציביליזציה שלהם. עד עכשיו, אנו לא יודעים ולא מצליחים להבין מה גרם לכך. למרות שהם נעלמו, לוח השנה שלהם נותר, והוא מנבא את סוף הציביליזציה הנוכחית ב-21 בדצמבר 2012. בני המאיה הקדומים חזו כבר בתקופתם את סוף העולם. לפי המיתולוגיה של בני המאיה, העולם נברא 5 פעמים, כאשר בכל פעם הושמד העולם מחדש, וזאת על מנת ליצור עולם טוב יותר. כיום אנו נמצאים בעולם ה5 שסופו יהיה ב21 לדצמבר 2012, יום זה מציין את סופה של האנושות הנוכחית המגיעה לקיצה, ולאחר יום זה יתחילו בני האדם עידן חדש וציוויליזציה חדשה. אולם לוח השנה הקדמון של בני המאיה, אינו ממשיך לאחר סוף העולם החמישי. מה שאומר שייתכן מאוד שבגלל שמדובר בעולם האחרון שנברא, לא ייברא יותר עולם חדש, ויקיץ הקץ על האנושות כולה באופן סופי ומוחלט. בתקופה האחרונה נתגלה ספרו האבוד של נוסטרדמוס (1503-1566) המכיל נבואות על העתיד, בנוסף לנבואות שכבר חזה והתרחשו, כולל את המהפכה הצרפתית, עלייתם של היטלר והנאצים לשלטון, אסון התאומים ורעידת האדמה הנוראית שכמעט והרסה את יפן, נוסטרדמוס חזה שבסוף הימים יעלה המזרח (איסלם) על המערב (נצרות) ונביא שקר יעלה בירושלים, נביא שיביא למלחמת עולם שלישית שכתוצאה ממנה דם רב ישפך מעם ישראל כאשר כל אומות העולם יעלו לקרב על ירושלים! שימו לב למשל לנבואה הבאה של נוסטרדמוס: ~שינוי פתאומי יעבור על ערי אירופה אוהלים ינטעו עד קצווי אופק, נהרות יהפכו לביבי שופכין... הרעב הגדול אותו אראה בעיניי, יפשוט על העולם כולו. כה קשה יהיה הרעב, כה ממושך, עד כי האדם יחפור את שרשי העץ למאכל, יתיק עולל משדי אמו... זה שיחיה ללא רגש - יומת ללא רגש! דגים יתאדו למוות באגמים... אש תרד מהרקיע ותכלה ערים שלמות... בגלל להט השמש וגלי החום, הדגים במי הצפון יתבשלו במי הים, דייגים יוכלו לאכלם כפי שהם, בשעה שיאזל כל מלאי מזונם! עקב החום העין תצבה ותתפח עד בלי די, נשרפת עד כי רק שלג לבן בה יראה אדם. השדות המושקים במים יתחילו להתכווץ, גם אדמה וגם אוויר יקפאו...~ ולא רק בני המאיה ונוסטרדמוס חזו שב2012 יגיע סוף העולם. הרבה תרבויות חזו את זה, למרות שרק לוח השנה הקדמון והכי מדוייק בעולם, של בני המאיה, מסתיים בתאריך הזה. שימו לב שאפילו ביהדות, באותו שבוע של דצמבר 2012 זה השבוע של פרשת ~ויחי~, פרשה שכולה עוסקת בענייני סוף, סופו של יעקב (הלא הוא ישראל), שבו הוא מדבר בפעם הראשונה על אחרית הימים. ואתם יכולים לבדוק שזו גם הפעם הראשונה שמוזכרים בתנ"ך צמד המילים ~אחרית הימים~ קחו למשל את הקטע בסוף מסכת סוטה בגמרא שבתלמוד הבבלי, המציג את הסימנים האחרונים לאחרית הימים, שבו על פי המסורת, יהיה עם ישראל בשפל תרבותי, מוסרי חברתי וכלכלי: ~בעקבות משיחא חוצפא יסגא (תִרבה), ויוקר יאמיר: הגפן תתן פריה והיין ביוקר, ומלכות תהפך למינות, ואין תוכחת, בית וועד יהיה לזנות, והגליל יחרב, והגבלן (הגולן) יישום (יהיה ריק מאדם), ואנשי הגבול יסובבו מעיר לעיר ולא יחוננו, וחכמות סופרים תסרח, ויראי חטא ימאסו, והאמת תהא נעדרת. נערים פני זקנים ילבינו, זקנים יעמדו מפני קטנים, בן מנוול אב, בת קמה באמה, כלה בחמותה, אויבי איש אנשי ביתו, פני הדור כפני הכלב, הבן אינו מתבייש מאביו. ועל מה יש לנו להשען? על אבינו שבשמים.~ או מיכה: ~הַשַּׂר שֹׁאֵל (לשוחד) וְהַשֹּׁפֵט בַּשִּׁלּוּם (שילומים)~ או למשל לפי ספר הזוהר הקדוש: ~ואינון ערב רב אינון עתירין בשלוה בחדווא בלא צערא בלא יגונא כלל גזלנין מארי שוחד דאינון דיינין רישי עמא כי מלאה הארץ חמס~ כך שסוף העולם עומד להגיע גם ע"פי היהדות:‬ לקראת הסוף: מלך פרס יחריב את העולם ~אין משיח בן דוד בא עד שיעמיד עליהם מלך שגזרותיו קשות כהמן~ (תלמוד בבלי, מסכת סנהדרין צז') המן גר בפרס. המן רצה להשמיד להרוג ולאבד את היהודים ביום אחד, ושללם לבוז. הגמרא מבטיחה שלפני הגאולה, שוב יקום המן באחרית הימים ויבקש להשמיד את עם ישראל. אחמדי מחמוד ניג'אד, או בפרסית: אהמני מחמוד ניגא'ד. גר בפרס, וכבר הכריז שברצונו להשמיד להרוג ולאבד את היהודים ביום אחד. והעולם, כמו תמיד, יעמוד בצד ויחריש. ~שנה שמלך המשיח נגלה בו, כל מלכי האומות מתגרים זה בזה. מלך פרס מתגרה במלך הערבי, והולך מלך הערבי לאדום (הנצרות) ליטול עצה (עזרה) מהם. וחוזר מלך פרס ומחריב את העולם כולו. וכל אומות העולם מתרעשים ומתבהלים ונופלים על פניהם. ויאחזו אותם צירים כצירי יולדה. וישראל מתרעשים ומתבהלים, ואומרים: להיכן נבוא ונלך? להיכן נבוא ונלך?~ (ילקוט שמעוני, מדרש פסיקתא רבתי, פרק ל"ו) ספרו של מיכאל דרוזנין, "הצופן התנ"כי", מתאר את תגליתו של ריפס וחבריו, שלטענתם מוצפנים בטקסט העברי של התנ"ך מסרים שאפשר לגלות רק בימינו ובעזרת מחשבים. צפנים אלה מזהירים מפני אירועים קשים שיתרחשו בעתיד הקרוב, צפנים שעלולים להשפיע על העולם כולו. כיצד מוצפנים מסרים אלה בספר שנקרא כבר למעלה מאלפיים שנה? ריפס גילה שאם הוא משתמש ברעיון של וייסמנדל בספירת מרווחים שווים בין האותיות, הוא יכול לגלות מילים רבות בטקסט העברי. המונח הטכני לשיטה זו הוא ארוך: Equidistant Letter Sequences או: ELS (סדרות של דילוגים שווים בין האותיות). תכנת מחשב מגלה את האות הראשונה של מילה כלשהי ומתחילה לספור עד שהיא מוצאת את האות הבאה של המילה. כך מתקבל "צופן הדילוג". אחר כך, בעזרת צופן הדילוג, היא סופרת כדי לראות אם האות השלישית של המילה נמצאת באותו מרווח. התכנה מתחילה בדילוג על כל אות שנייה, אחר כך על כל אות שלישית, וכן הלאה עד שהיא מגלה "דילוג" קבוע. כך מופיעה המילה "תורה" בשיטת ה-ELS בדילוגים של 50 אותיות בספר בראשית. גם על פי הצופן התנ"כי נתניהו ראש הממשלה האחרון של מדינת ישראל ושמו של נתניהו מצטלב עם המילה סוף. ידיד טוב שלי שכבר שנים מתעסק עם כל העניין הזה של הצופן התנ"כי, גילה לאחרונה הצלבה מוזרה בין השם: נ ת נ י ה ו למלה ס ו ף. וזה נראה בערך כך: ........ס נתניהו ........ף אגב, השם נתניהו עצמו מופיע בתנ"ך בצירוף שני המילים: נתן יהוה. כמו לדוגמא בספר מלכים א פרק כ"ב, פסוק כ"ג: ~וְעַתָּה, הִנֵּה נָתַן יְהוָה רוּחַ שֶׁקֶר, בְּפִי, כָּל-נְבִיאֶיךָ אֵלֶּה; וַיהוָה, דִּבֶּר עָלֶיךָ רָעָה.~ גם במקורות שלנו ושל הנוצרים כתוב שמלחמת גוג ומגוג תתרחש בין ישראל לאיראן, ושילוו את המלחמה הזאת אסונות טבע רבים שישמידו את רוב האנושות מעל פני האדמה, והחיים יקנאו במתים. ברצוני להזכיר לכם שנכנסנו כבר לשנת 2012 ואנחנו הולכים ומתקרבים לתאריך של סוף העולם, שלמעשה נמצא ממש מעבר לפתח, בסה"כ עוד פחות מ-10 חודשים נותרו עד שנגיע אליו.

בני המאיה נעלמו וידוע למה , איך וכמה .

לך כנראה זה לא ידוע לכן אני אגיד לך . המלך 18 ארנב יצא למלחמה עונתית כמקובל כדי לאסוף שבויים שצריכים לעלות קורבן לאל שלהם . במקום שהוא ינצח - הוא הפסיד . יחד איתו נתפסו והועלו לקורבן שכבת אצילים שלמה . אלה היו כותבי הכתובות בממלכה ומה שנעלם זה הכתיבה באבן . ייתרת העם המשיכה להתקיים תוך ירידה מתמדת בכמותם וברמת חייהם . הסיבה לזה הייתה ניצול ייתר של אדמות הממלכה ובמיוחד שריפה רבה של אבן במטרה ליצור סיד . דבר שהרס את הג'ונגל סביבם . צאצאי המאיה חיים עד היום בדרום מקסיקו וצפון גואטמלה . רצוי שתלמד עובדות ולא קישקושים "נבואיים"

סמדר 620

New member
אפשר גם ללמוד מזה משהו על עצמנו

אנחנו הולכים בדרך בני המאיה שניצלו את הסביבה עד תום ובכך בעצם לא שרדו (הכוונה לתרבותם ולא לקיום הפיזי שלהם) או משום שגורמים חיצוניים הביאו כליה על בני המאיה מתוך חשיבה תועלתית צרה. אורח החיים שלנו היום הוא ניצול יתר של הסביבה לתועלתנו מבלי לחשוב על עתידנו, התרבות אותה אנו מטפחים היא מקסימום מיצוי עצמי ומינימום התחשבות בצרכי האחר, אולי כדאי לעצור ולחשוב לאן אנחנו הולכים? אולי כדאי לעצור ולחשוב מעבר לצרכים שלי האישיים הפרטיים כאן ועכשיו אלא מתוך דאגה אמיתית לדורות הבאים

זה לא כל כך פשוט

אנחנו תוצר אבולוציוני ומתנהגים לפי המטען הגנטי שלנו . לפי מה שאני מכיר הומו-סאפיאנס-ספיאנס , שזה אנחנו , עוצב עד לצורה העכשיוית בערך לפני 40.000 שנה . ומאז השינויים הם פחות ממה שיש בין בני האדם כיום . מה זה אומר ואיך זה מתקשר לתגובך וגם לדברים קודמים רבים שכתבך ? ההתאמה של האדם לטבע הייתה עבור אוכלוסיית אדם של פחות מ-100.000 פריטים . יש השערה כי לפני 200.000 שנה היו רק 10 פריטים של אדם בלבד , עקב קטאסטרופה כל שהיא . כלומר אנחנו לא ממוינים גנטית להתמודד עם עולם בעל גודל מוגבל וסופי בניגוד למצב של האבולוציה האנושית , שמנקודת ראותה העולם היה אין-סופי (כמעט) . ועוד אנחנו גם לא מותאמים גנטית להיות חברה של 7.000.000.000 אלא עשרות אלפים בלבד . לתובנה שאת מציגה "אולי כדאי לעצור ולחשוב לאן אנחנו הולכים?" ולמסקנות ממנה אין מענה גנטי . רק איטלקטואלי . לזה יש מעגל שותפים קטן מאד . השאר נוהגים לפי הגנטיקה שלנו . ריבוי תמידי , ניצול הסביבה בלי חשיבה קדימה , והתחשבות באחרים רק לפי ההשפעה שלהם עלינו . אלא מה ? הדורות הבאים אינם משפיעים עלינו בהווה . ולמעשה את משחיתה מילים לריק ונשענת על חשיבה חברתית פגומה .

baudrate

New member
אם אני מחבר את רמת התוקפנות (הגנטית)

יחד עם מציאותו של נשק גרעיני מחד, ומשאבים מוגבלים מאידך וחוסר היכולת המולדת שלנו לפתור קונפליקטים בדרכי שלום, אני רואה עתיד של מלחמה גרעינית ולמעשה קץ האנושות. אגב, גם ללא מציאותו של נשק גרעיני אפשר לחשוב על מלחמות שיכלו את המין האנושי באמצעים אחרים כמו נשק ביולוגי וכימי. כלומר אם לא נתעלה מעל הביולוגיה שלנו ניכחד תוך כמה דורות עקב התקדמות טכנולוגית מה אתה אומר? יש סיכוי למין האנושי להתעלות מעל המורשת הביולוגית שלו?

אני מניח שאני מודאג כמוך .

יש הצתברות של גורמי סיכון למלחמה גרעינית . גם לאפשרות של מלחמה כוללת לא גרעינית . גם השחתה מסיבית של הסביבה בה חיה האנושות . זה לא נותן לי בכל זאת אפשרות לצפות את העתיד . ביידעי את תוצאותיהן המקורבות שח קטאסטרופות ביולוגיות קודמות אני מניח שמעט בני אדם בכל זאת יישרדו . הישרדות של מיליון זה נהדר . הישרדות של אלף זה עדין בסדר . גם הישרדות של תריסר מאפשרת את המשך קיום המין האנושי . איך הוא יהיה ? את זה אני בוודאי לא יודע .

baudrate

New member
בפחות מאלף פרטים המין האנושי בסכנת הכחדה

אולי (וכנראה) המין האנושי עבר תקופה כזאת לפני שנים רבות, אבל אף אחד לא יודע האם ישחק המזל שוב.

אתה טוען באופן סמוי טענה עקרונית .

כי אלף פרטים של מין יונקים הוא בסכנת הכחדה . יש כמה וכמה מיני יונקים שנותרו מהם פחות מאלף . לא נראה שהם בסכנת הכחדה בגלל ברירה טבעית . אינני כולל בזה הכחדה מכוונת על ידי בני האדם . אלף בני אדם הפזורים במידה סבירה אינם נמצאים בסכנת הכחדה אפילו מול דינוזאורים או נמר-שן-חרב .

baudrate

New member
אינני שותף לאופטימיות שלך

הבעיה של בני האדם אינה בצורה של דינוזאורים או שנחרב אלא מחלות, אסונות טבע , או מזג אוויר קיצוני, ומעשי אלימות שלהם עצמם. לגבי גודל אוכלוסיה שיכול לשאת את עצמו קח את השבט הקטן ביותר שיכול להתקיים באורח רציף. זה צריך להיות כמה מאות אנשים. כמובן שאתה לא רוצה רק שבט אחד אלא כמה שבטים, וכך מגיעים לאלף איש לפחות.

לא מדובר באופטימיות אלא בידע .

כשהאוכלוסיה האנושית הייתה קטנה בני האדם התנהלו בחבורות של 8-10 פריטים . זה הספיק לקיום עצמי ולילודה מספקת . למניעת דפקטיזם גנטי היה נהוג להתחתן או דומה עם בני חבורות אחרות . אסונות טבע היו וייהיו , אבל אם זה לו קולוסאלי זה לא מחסל את האנושות גם כשהיא קטנה . כך גם מזג אויר קיצוני . שלג וקרח או להט המדבר לא חיסלו את האנושות . גם לא ג'ונגלים או חיים על אי בודד . לגבי מחלות מדבקות הרי הבידוד של חברות הגן עליהן .

baudrate

New member
ידע אישי ידידי?

כאן אתה צריך אסמכתה. הקבוצות האנושיות הקטנות ביותר ששורדות כיום באופן עצמאי הן של מאות אנשים. הדגש כאן הוא על עצמאות. אפשר לחלק שבט כזה לחלוקות משנה אבל כל חלק לא יהיה קיים לבדו. קבוצה של 8-10 אנשים קטנה מידי להתקיימות לטווח ארוך באופן עצמאי. בהנחה שמחצית או יותר יהיו ילדים מדובר בשניים עד ארבעה מבוגרים וזה מעט מידי.

התבלבלת לרגע .

לא מדובר על כיום . מדובר על מצב הדומה לימי ראשית היות האדם . עד לפני עשרת אלפים שנה או זמן דומה זה היה הגודל הנפוץ של חבורות האדם . האסמכתאות נמצאות בתגליות האנטרופולוגיות למשל עקבות גבר אשה וילד לבדם במישור אפריקאי מכוסה אפר וולקני שהתמצק והתגלה .

baudrate

New member
אני מאמין למה שעיני רואות

עד כמה שאני מבין האדם לא השתנה הרבה במשך 30 אלף השנים. אין לי מיומנות רבה בקריאת עקבות. אבל אם אתה אומר גבר אישה וילד אני אאמין לזה. השאלה מה זה אומר... אני לא הייתי קופץ למסקנות.

אתה יכול למצוא כתבות או דיווח בנושא .

יש שפע של עדויות אנטרופולוגיות על חי הקהילות האנושיות או פסבדו-אנושיות . החבורות היו קטנות . 8-10 פריטים היה הנפוץ ביותר . גם כיום עדין יש חבורות כאלה . הם כמעט רק ציידים-לקטים .

baudrate

New member
דווקה חיפשתי

הערכות הגודל של חברות חבורה של ציידים לקטים נעות בין 10 לכמה מאות פרטים. למרות שערך של גודל מינימלי 10 מופיע במקום אחד (ויקיפדיה) והערכות אחרות שמות את הגודל המינימלי ל15 20 פרטים. ועדיין החברות הללו מכילות כמה חבורות ולא חבורה אחת. כך שבסופו של דבר מדובר באוכלוסיה של כמה מאות. אנשים, כמה חבורות שמקיימות קשרים זו עם זו.... עשרה אנשים לבד זה מעט מאוד לקיום עצמאי לאורך זמן.

כלל וכלל לא .

רוב המערות קטנות ואינן יכולות להכיל מאות ואף לא עשרות אנשים . גם ליקוט אינו מאפשר פרנסה לעשרות אנשים המלקטים יחד . לגבי צייד חיות קטנות קשה לצוד כשיש עשרות ציידים . גם צייד חיה קטנה אינו מזין עשרות אנשים . לגבי פילים וקרוביהם כאן נחוצה חבורת צייד גדולה יותר , אך אין מניעה שארבע בוגרים יצליחו לצוד פיל אחד .

baudrate

New member
נו, ומה בכך? הרי גם מכונית פרטית

יכולה לקחת 5 אנשים. משפחה קטנה. אבל אין זה מלמד על היקפה של מסגרת החיים המודרנית. חיות קטנות אפשר לצוד יוצר מאחת , וכמה אנשים יכולים לצוד במקביל. גם לא חייבים לאכול בשר כל יום. גם הליקוט יכול להיעשות באופן עצמאי, על שטח די גדול כל כמה שהרגליים יכולות לשאת אותך במשך היום. ולבסוף, אפשר גם להיות בכמה מערות. אבל אפשר גם לישון תחת כיפת השמיים. אבל אני רוצה לחזור למציאות של ציידים לקטים בימינו. ולחברה שלהם, או לפחות לעדויות הסטוריות עליהם, בתור האינדיקציה הטובה ביותר לגודל הקבוצה השורדת.

בחירת האינדיקציה שלך פגומה .

אחד המוטיבים שיוצרת האבולוציה היא גודל הקבוצה . קבוצות אדם בנות 8-10 שרדו ושורדות . לקבוצות הגדולות יש ייתרונות , אך אין להסיק מזה שקבוצות קטנות אינן שורדות . ובעיקר אינך יכול להסיק מתנאי החיים כעת לגבי תנאי החיים אחרי אסון גלובלי .

hoshe

New member
המין האנושי יכול לשרוד אפילו שואה גרעינית +

יפן למשל כבר שרדה שואה גרעינית ו-40 שנה לאחר מכן הייתה לכלכלה השנייה בגודלה בעולם (עד שנפלה למיתון והאטה שנמשכת עד היום). מה שיותר סביר ומסעיר מה"תסריט הגרעיני" הוא הפיצול הגנטי שעתיד להתרחש במין האנושי, היות וכבר כיום ניתן לעצב (שלא לומר "להנדס") את הגנטיקה של בני אדם. קשה להאמין שמישהו יוכל לעצור אנשים עשירים מלהנדס גנטית את ילדיהם כך שיהיה להם פוטנציאל גנטי פנטסטי. יש אנשים שיראו בזה משהו מפחיד יותר אפילו משואה גרעינית. אין ספק שזה מעלה המון שאלות אתיות, שהרי הנדסה גנטית גם מרפאת ומונעת מחלות.

לא הייתה שואה גרעינית .

מספר המתים מפצצה גרעינית ומאסון גרעיני , רחוק מאד ממיליון . להשבחה גנטית יש כמה כיוונים . 1 - עדיפות למוטאציות אקראיות אפשרי . 2 - התפתחות עקרות , כפי שקיים בחקלאות . 3 - תפוצה של גנים מוצלחים בקרב כל האנושות . לנבא את האפשרות שתתקיים , חסרת בסיס .

למעלה