או בגלל שהם העבירו את התואר כ"שותפים" של מי שכתב את הקוד
היו כאלו שלמדו איתי בתואר ועשו את זה.
בראיון נותנים למישהו לכתוב קוד - או אפילו איפיון - ומקבלים משהו לא קשור.
האמת שהרושם שלי הוא שהכתבה נכונה.
שלחתי לא פעם קו"ח למשרה שאני קולע לכל דרישות המשרה - וקיבלתי סירוב אוטומטי ולא ברור. (עוד לפני שיחת הHR)
כן - כשמצאו כבר מועמד שקלע להם לדרישות.
היה לי ראיון לא מזמן, שהמראיינים פשוט לא הכינו את השאלות מראש וזה די הכשיל את הריאיון עבודה עצמו. (וזה היה בחברה רצינית, שאני עדיין מכבד)
בעוד מקומות נתקלתי במטלות טכניות שעד עכשיו לא ברור לי מה מטרתן (תדמיין את שאלת הDP הכי קשה שראית, מנוסחת גרוע ויש לך 25 דקות..)
מראיינים שואלים שאלות בדרגות קושי שונות, בתחומים שונים
לפעמים זה משחק פסיכולוגי מלוכלך - יש מקומות שמנסים לראות איך אתה מתמודד עם מצבים כאלה. איך אתה מחלץ פרטים ומסתדר לבד עם תנאי התחלה גרועים
איך אתה מתמודד עם תסכול, מתבטא באופן רהוט, ובכל זאת מגיע למסקנות עם רמזים מינימלים
או איך אתה עונה לסתם שאלות מטופשות
תזכור שאתה לא חייב להיות אצן אולימפי - אלא להראות שליטה בחומר הרלוונטי, ושאתה פחות גרוע ממועמדים אחרים בשאלות הכלליות
ולפעמים זה סתם דעות קדומות
או בראיון שפשוט מרגיש שהמראיין מזלזל מראש ולא באמת מחפש..
אני מגיש גם לתפקידים שקרובים למה שעשיתי, אבל שם זה כבר אבוד מראש, כי מחפשים מישהו עם ניסיון בתפקיד הספציפי. (כלומר, אין מוביליות בין התפקידים)
ברמת ההרגשה שלי, זה כאילו לא מחפשים באמת עובדים. (או שהם מוצפים בקורות חיים ומתקשים לעמוד בעומס)
בתקופת קורונה יצא לי להתראיין פעם לדבר כזה. בסוף הראיון הם הודו שהתפקיד לא ממש מתאים לי,
חודש אחרי זה הם התקשרו ואמרו לי שבעצם הם ממש רוצים אותי, כי אני מתאים בול לתפקיד (כנראה היחיד שהתאים, או שכל השאר סרבו), אבל בנתיים נחטפתי למשרה שבאמת התאימה לי.
חצי שנה אחרי זה - הם התקשרו שוב ואמרו שההצעה עדיין על השולחן.
אבל אני כבר המשכתי הלאה