השנה נדחו 20 אלף בקשות לסיוע

השנה נדחו 20 אלף בקשות לסיוע

של ניצולי שואה, ולתפארת מדינת ישראל
.

בעקבות מחאה של קהילת פרנקפורטר

בוטל טקס לזכרו של בישוף שנודע בקרבתו להיטלר ימ"ש.

schlomitsmile

Member
מנהל
חבל שהקהילה היהודית היתה צריכה למחות על זה. אילו הייתי פרוטסטנטית גרמניה, הייתי חשה נפגעת מקיום טקס כזה, לזכר מי שהכתים את הכנסיה שלי. כנראה שאנשים עדיין פאסיבים כל עוד אינם חשים מאויימים באופן ישיר.

schlomitsmile

Member
מנהל
ובהקשר זה:כה אמר הכומר הקתולי הגרמני נומלר:"בתחילה הם לקחו את הקומוניסטים, ואני שתקתי, כי לא הייתי קומוניסט. אח"כ, לקחו את ועדי-העובדים, ואני שתקתי, כי לא הייתי חבר בועד עובדים. אח"כ לקחו את הנכים והנכים נפשית, ואני שתקתי, כי לא הייתי נכה. אז לקחו את היהודים, ואני שתקתי, כי לא הייתי יהודי. כשבאו לקחת אותי - לא נשאר מי שיזעק למעני". (הציטוט מהזיכרון, יתכן שלא דייקתי במאה אחוז) נומלר נרצח במחנה ריכוז.

schlomitsmile

Member
מנהל
והנה המקור:
Als die Nazis die Kommunisten holten, habe ich geschwiegen; ich war ja kein Kommunist. Als sie die Sozialdemokraten einsperrten, habe ich geschwiegen; ich war ja kein Sozialdemokrat. Als sie die Gewerkschafter holten, habe ich nicht protestiert; ich war ja kein Gewerkschafter. Als sie die Juden holten, habe ich nicht protestiert; ich war ja kein Jude. Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestierte.​
זה התיקון הראשון להודעתי הקודמת (ציטטתי שם מהזיכרון, לא דייקתי במאה אחוז) התיקון השני הוא, שהכומר נומלר היה פרוטסטנטי- היו גם כאלה בכנסיה ההיא, להם ראוי לעשות טכסי זכרון (ואכן יש על שמו בתי ספר). התיקון השלישי- הוא נאסר ע"י הנאצים, אבל שרד.

deebeebee

New member
השאלה אותה אני שואלת היא

האם הביקור באושוויץ הוא מחווה כלפי היהודים או כלפי הפולנים. הסיבה לכך היא העובדה שהפולנים מתייחסים לאושוויץ כמקום בו נרצחו ועונו "פולנים ובני לאומים שונים" כשיש כאן המעטה בחשיבות העובדה שלמעלה מתשעים אחוז מהנרצחים והמעונים כאן היו יהודים.

schlomitsmile

Member
מנהל
האם יש בהכרח סתירה בין מחווה כלפי היהודים למחווה כלפי הפולנים? מדובר באפיפיור גרמני, שמכה על חטאי עמו, והם היו רבים.

deebeebee

New member
לא זו הפואנטה

אני ביקרתי באושוויץ ובמיידאנק והרושם המתקבל מהצגת הזוועות ע"י הפולנים הוא שמדובר יותר ברצח ועינויים של " פולנים ובני לאומים שונים" ופחות ברצח ועינויים של יהודים.

deebeebee

New member
שכחתי להוסיף---

במיוחד לאור העובדה שהאפיפיור לא מייצג כאן את גרמניה, למרות היותו גרמני, אלא את הכנסיה.

schlomitsmile

Member
מנהל
לגבי הפולנים- אני מסכימה איתך יותר מזה- יש מחנות בהם הנירצחים היהודים ילידי פולין, נמנים ע"י מנהלי אתר הזיכרון, כפולנים. בעיניי זו התייחסות פוגעת ומעוותת. לגבי האפיפיור- הוא אכן מייצג את הכנסיה, אבל אף אחד, לא הוא עצמו ולא כל העולם, לא יכול להתעלם מעובדת היותו גרמני.

שאלה לאפיפיור:

כל כך קשה לעצור את הרכב על-יד האנדרטה לזכר גיבורי מרד גטו ורשה, ולחלוק כבוד לחסידי אומות העולם שחיכו ללחוץ את ידך? כל כך קשה?

deebeebee

New member
ענת- זה מאכזב אבל---

יתכן שהוא הוגבל על-ידי שומרי הראש שלו כי מסביב לאנדרטה יש בניני מגורים רבים המונעים הקמת שטח סטרילי. האנדרטה נמצאת בטווח ירי מאותם בניינים. אולי המפגש עם אותם מצילים לא נראתה 'כל כך חשובה' למארחיו ולכן אולי אפילו לא ידעו אותו שהם שם.

למעלה