השנה נרשמתי לשני קורסים באוניברסיטה:

shellyland

New member
השנה נרשמתי לשני קורסים באוניברסיטה:

1. ברזיל במאה ה-20 2. מבוא לעולם דובר הפורטוגלית. נכון שווה לי?

shellyland

New member
העברית.

אם תתכקשו, אני מבטיחה לשתף אתכם בסיכומים. אני יכולה גם להעלות לכאן את רשימת הקריאה, למשקרה שלמישהו בא לקרוא קצת אנגלית...

shellyland

New member
ומשהו מהשיעור הראשון:

באילו מקומות בעולם מדברים פורטוגזית?

giba70

New member
בואי נראה אותי... ../images/Emo66.gif

בעצם המקומות בהם פורטוגל הקימה תחנות מסחר ושחלקן הפכו למושבות.
באוקיינוס האטלנטי: האיים האזוריים Açores איי מדיירה
אפריקה: איי כף ורדה מול סנגל גינאה ביסאו איי סאו תומה ופרינסיפה אנגולה מוזמביק
אסיה: גואה (מובלעת בהודו) מאקאו (מובלעת בסין) טימור המזרחית (ליד אינדונזיה) וכמובן, לאחר גילוי העולם החדש: BRASIL וכל חלקיה שכחתי מישהו?

giba70

New member
וכמובן בישראל ../images/Emo3.gif

לא הזכרתי את פורטוגל כי שם, כמו שאתם יודעים, מדברים פורטוגלית...

התשובה:

בשנת 1919 היה ליקוי חמה מלא שעבר מעל האי ומערב אפריקה. הפיזיקאי הנודע אדינגטון אירגן שתי משלחות, אחת לפרינסיפה אחת לסוברול באפריקה. הם צילמו את הכוכבים בעת הליקוי. התברר כי מקום כוכב חמה (מרקורי ע"ש דניאלה ....), סוטה בכ- 1.5 שניית קשת צהצפוי. כך הוכחה "תורת היחסות הכללית" של איינשטיין, שאמר על אדימגטון כי הוא "לא מבין פיזיקה" מכוון שהיה צריך למדוד מה שלאיינשטיין היה ברור בראש. זה מקומו של האי פרינסיפה בהיסטוריה של המאה ה- 20, המדע, האנושות והיקום. ד ו ד .

giba70

New member
זה בטוח?

מה שידוע לי זה שבגליסיה מדברים Gallego, שזה ניב של ספרדית שאולי קרוב לפורטוגזית. אולי חלק מהתושבים יודעים לדבר פורטוגזית, כי הם גרים קרוב. אבל האם נאמר לך שפורט' היא שפה רשמית במחוז גליסיה? לא ידעו לי על כך.

giba70

New member
LEGAL איזה כיף!

מי המרצים? תמסרי ד"ש לשרה פישמן אם היא עוד שם

shellyland

New member
היא כבר מזמן לא באוניברסיטה

אבל רואים אותה הרבה באירועים אצל השגריר. הקורס ההיסטורי הוא של מרגלית בז'רנו, שממש מצחיק לשמוע אותה מקלקלת את המילים בפורטוגזית והקורס על השפה מועבר באנגלית על ידי מרצה אורחת מפורטוגל.

giba70

New member
מרגלית בז'רנו מתמחה בקריביים

למדתי אצלה על תולדות האיים הקריביים ועל קובה. הפורטוגזית שלה לא משהו. אני מניח שהיה יותר טוב אם לואיס רוניגר היה מעביר את הקורס הזה (מרצה מעניין ונחמד מאוד), כי הוא גם מכיר יותר את נושא הדיקטטורות בדרום אמריקה במאה ה-20, בעיקר ב"קונוס הדרומי": ארגנטינה, אורוגוואי, צ'ילה, פרגוואי וברזיל. עשיתי אצלו סמינר בנושא הדיקטטורות. הוא גם נשמע לי דובר פורטוגזית לא רע בכלל, למרות ארגנטיניוּתו. אבל הוא כנראה לא בארץ. שמעתי שהוא הקים איזה חוג ללימודי אמריקה הלטינית באיזו אוניברסיטה בחו"ל, או משהו כזה.

Samambaia

New member
רוניגר אכן מרצה מצוין

גם אני למדתי אצלו וגם אצל השותף שלו מריו שניידר. רוניגר מאוד מעניין, אצל מריו עזבתי אחרי כמה שיעורים, היה מאוד יבש. בז'רנו אישיות מקסימה, לקחתי כמעט כל קורס שלה. אגב, אני לא מכירה את הקורס שציינת של המרצה מרטה מפורטוגל אבל חברות שלי שלמדו אצלה פורטוגלית היו מאוד מאוכזבות ממנה ולא למדו כלום. הן אמרו שיש מרצה אחר לשפה (מישהו ברזילאי מריו) שהוא כן מרצה מצוין לשפות אבל הוא לא לימד שנה שעברה. שווה לך לבדוק אם הוא מלמד השנה. בהצלחה

shellyland

New member
אז רק אני השתעממתי מרוניגר?

לגבי הפורטוגלית, היא נורא נחמדה. אני מצפה ללמוד ממנה הרבה.

למעלה