השנה שלי - עלון מס' 3 - בחירה

השנה שלי - עלון מס' 3 - בחירה

העלון נשלח באימייל ויועלה בקרוב למאמרי הפורום. מי שלא קיבל את האימייל או שקיבל אותו לא קריא - שלחו אליי מסר ואשלח אליכם שוב. חג שמח!

לילי10

New member
ואו, ברכותיי! מאוד מוצלח!

ואני רואה קשר ישיר בין שלושת העלונים. סקרנית כבר לראות את העלונים הבאים, וגם לבצע את המטלות. מעניין, המטלה השנייה והשלישית קלות לי מאוד. הראשונה לא היתה קשה, אבל עדיין לא סיימתי אותה, משום שיש הרבה מאוד מה לכתוב.

owolf10

New member
יעל - כל הכבוד../images/Emo39.gif

הכל כל כך יסודי ומעמיק. פשוט אין מילים. כל הכבוד

KOMY

New member
העלון הזה העמיד אותי בצומת דרכים

ואיני יודעת מה להחליט, מה לבחור... זהו בנושא תעסוקה, והבחירות ה"רצויות" שלי בתרגיל (וגם בחיים), הן משני עולמות ממש שונים. בשניהם צפויה לי כברת דרך לימודית ומעשית, אחד מוכר לי משנים עברו, השני עדיין חדש לי ואני ב"חיתולים", אבל כנראה כישרונית בו... לשתי הדרכים יתרונות וחסרונות, פלוסים ומינוסים. האחד בעל פוטנציאל יותר גדול מהשני מבחינת הפרנסה, אבל התחום האחר נותן לי גם הרבה סיפוק, ואני מאוד נמשכת אליו, והוא גם חדש... אני מבינה שלא טוב להחליט על שני כיוונים שונים, אבל אני כרגע לא החלטתי באיזה מהם לבחור. אציין שבחיי אני אוהבת שינויים, אני עושה הרבה שינויים. הייתי אומרת אולי ששינויים הם חלק ניכר בתוך ה"שיגרה" שלי... וגם אציין שזו פעם ראשונה בחיי שיש לי כל כך הרבה לבטים בקשר לשינוי שאני רוצה... אשמח לתגובות והערות שלכם, ותודה מראש לכולכם. הערה: אין באפשרותי להתחבר לרשת לפעמים, אז מתנצלת אם איני עונה להודעות אלא לאחר זמן.

spectacular

New member
ל komy ../images/Emo39.gif

כשאני עומדת בפני הצורך בהחלטה, וכל העובדות והסיבות ההגיוניות ברורות לי, ובכל זאת איני יודעת מה טוב יותר, אני יוצאת מנקודת החלטה שאין טוב יותר, אלא שהן שתי דרכים שונות, וזה השלב שבו אני מנסה רק להרגיש ,לחוש, בבטן, בלב, מדמיינת את עצמי במצב אחד ומנסה לחוש את התחושות שזה גורם לי, בלי הגיון בכלל, בלי מחשבה,רק תחושה, מה שגורם לי להרגיש טוב או לחייך ,זה הנכון לי, וכמובן שאם אפשר לקחת פסק זמן קצר ולא להחליט, אז כדאי, כי אז לפעמים דברים מתבררים, אני אישית הייתי הולכת על מה שגורם לי יותר סיפוק והתרגשות. בהצלחה.

אני מאוד מבינה ומזדהה עם הקושי

לבחור, והייתי רוצה לתת לך כמה נקודות למחשבה שאולי יקלו קצת על הבחירה: 1. שינוי תעסוקתי זה פרויקט מאוד משמעותי, שדורש הרבה מאוד עבודה והשקעה. אי אפשר, זה פשוט לא ניתן לעשות שינוי תעסוקתי במקביל לשני כיוונים שונים. את לא יכולה להשקיע את המרץ שלך ואת כל-כולך בשני התחומים בו זמנית. כך שאם לא תבחרי באחד מהם גדלים הסיכויים שלא תצליחי לחולל שינוי באף אחד מהם. 2. אל תסתכלי על הבחירות האלו כעל משהו שאם תבחרי בו לא תוכלי לשנות לעולם. האפשרויות פתוחות בפנייך, הם יישארו כך גם לאחר הבחירה. את פשוט בוחרת להתמקד כרגע בתחום אחד ולא בשניים. 3. אין כזה דבר בחירה טובה או לא טובה, שתי הבחירות טובות באותה מידה, ובמידה שבה תשקיעי בהן. לכן רצוי להתייחס לבחירה שלך במונחים של פרשת דרכים - את נמצאת כרגע בפני פרשת דרכים וצריכה לבחור באחת מאלו שניצבות בפנייך. כל אחת מהן תוביל אותך למקומות יפים בדרכה שלה. בכל אחת תוכלי להגיע עם עצמך למקומות נפלאים, לפתח את תחום העיסוק שלך, להיות בו מקצועית ולהרוויח כסף. אם רק תבחרי. 4. אני ממליצה לך שלא לדחות את הבחירה עוד ועוד. קחי לך שבוע, תתלבטי עם עצמך, תכתבי, תצאי לטיולים, תנסי להתחבר למקום פנימי בתוכך שמכיר אותך ורוצה בטובתך, ותקחי את הבחירה. זה קשה נורא, אני יודעת, אבל את תרגישי הרבה יותר טוב אחר כך ותוכלי לרכז את כל המאמצים שלך בבחירה שבחרת.

KOMY

New member
היי, יעל../images/Emo140.gifהנני מגיבה לדברייך...

"שינוי תעסוקתי זה פרויקט מאוד משמעותי": אני מאוד מסכימה איתך! זהו שינוי שאני "מורגלת" אליו כאילו? עושה שינויים תעסוקתיים ומקצועיים לעתים די קרובות, הכי הרבה שנים עבדתי ולמדתי וגדלתי כמה שיכולתי בתור מהנדסת איכות, שמונה שנים. כשהתחלתי ללמוד מחשבים בצורה רצינית, עשו לי טובה במקום העבודה ופטרו אותי (לא היה לי לאן לגדול יותר שם). למדתי בשקט וברוגע, לבסוף הייתי לעצמאית וכך התפרנסתי לאורך השנים, עד שנהייתי קצת עייפה אפשר להגיד, וגם רציתי שוב לנסוע (חלום שלי, שישלמו לי בשביל להכיר מקומות חדשים כל הזמן...)ולראות את אחי אבנותיו ועוד כמה חברים "מאז". אז עברה שנה עכשיו מאז סגרתי את עסק המחשבים שלי, בשביל הנסיעה. ובזמן הנסיעה גם מצאתי שיש לי כישרון אמנותי גדול, מה שנקרא, מוכשרת! ולא ידעתי עד שגיליתי בדרך המעשה, בעקבות הזמנה של חברה לסדנא. בחו"ל השארתי כמה עבודות טובות, וגם כאן אני ארצה להמשיך ללמוד טכניקות ולעשות... לפי תגובות של אנשים, כנראה יש גם כאן בתחום הזה, אפשרות לפרנסה ועוד, אבל לפי חברים אחרים, עלי רק להמשיך בהיי-טק. גם בגילי המופ0לג (47) ובעיקר כעצמאית. אני רק כל כך עייפה מהקטע של השיווק... והוא גם בטח נחוץ באיזור האמנות... אז כיון שבשתי החלטותיי האפשריות, אני זקוקה לשיווק, שאני כל כך גרועה בו, בצורה מוכחת ומעשית!, אז מה לעשות? וה"מה" לא בא מתוך ייאוש בכלל. אני מאוד אופטימית ואני יודעת שכל החלטה שאחליט היא הנכונה , כי היא זו שהחלטתי! בינתיים, אני "משחקת" באפשרויות השונות... אני רק מזכירה לקוראים חדשים, שאני אוהבת שינויים, ואתגרים גדולים, ומאוד פעילה בהמון תחומים ומגוונים! גם בהתנדבות בחלקם... ופרנסה מאוד חשובה לי כי היא מאפשרת לי את כל השאר...

יש צורך להפריד את המה מהאיך.

כל עוד לא החלטת במה לבחור, את עסוקה בשאלה הזאת ובעצם ההתלבטות. כשתעשי את ההחלטה, ותתחילי להיכנס לתוכה, פתאום כל המחשבות שלך יהיו מרוכזות באיך - איך את מגיעה לאן שאת רוצה להגיע, באיזו דרך את משווקת את עצמך, ואז גם תוכלי להתמקד באיך את משיגה את מה שאת רוצה. באופן כללי, אני מאמינה גדולה מאוד בלעשות מה שהלב שלך אומר ולא במה שאנשים אחרים חושבים שטוב לך, כי רק את באמת יודעת מה טוב בשבילך. אני גם מאמינה שברגע שאת עושה באמת מה שאת אוהבת, דברים מסתדרים נכון יותר בחיים, גם כסף.

יקירתי, מאחר ואני יועצת שיווק אני

אומרת לך חד משמעית, אין דבר כזה להיות גרועה בשיווק. פשוט אין. אני אוכיח לך בקלי קלות, אחרי תחקיר של 4 דקות ו- 20 שאלות שאת המומחית הכי גדולה בשיווק שחיה על פני הכדור. אחת הקביעות שהכי מזעזעות אותי שאנשים אומרים לי, בעיקר נשים שהן גרועות בשיווק. למען הסר ספק, אני לא עובדת עם אנשים פרטיים, אני יועצת שיווק רק לחברות מאד גדולות, בתחומים מאד ספציפיים. לבל יעלה על דל מחשבתך שאני מבקשת לעצמי קליינטים. מתוך העיסוק רב השנים בתחום היצירתי הזה - אני גדולה ממך בקצת,כל מי שפגשתי בדרך, ובהחלט עזרתי להמון נשים, תמורת שמחה בלבד, לעמוד על רגליהן השווקיות, הצליחה והוכיחה לעצמה מהר מאד, שהתיזה איתה היא התחילה, דהיינו גרועה בשיווק מופרכת מעיקרה. ובאשר לתגובות האנשים האם קבלת חוות דעת מקניינים פוטנציאליים, או מחברים,ידידים ומוקירי זכר. כדאי לערוך את ההפרדה, ולצורך הענין האמנותי להתייעץ אך ורק עם קונים פוטנציאליים. אם הם נמצאים בחו"ל את תוכלי להגיע אליהם בקלילות, יש לך מחשב, וגם אינטרנט פתוח. העולם הוא כפר קטן חזקי ואימצי

אני בלתי אחראית לחלוטין אבל

אני תמיד מהמרת על החדש. לישן תמיד אפשר לשוב הוא מקנן בך, את יודעת את צפונותיו. החדש תמיד ממריץ, מחייב, מלהיב, ומגרה את הדמיון. תני לחדש פסק זמן שלא יהרוס את הישן. מקסימום את אומרת לו סאלמאט כל טוב, וחוזרת. מה את אומרת ועוד יצא לי חרוז

בוקר טוב...

יעל שלחתי לך מסר ורציתי להגיד לך שלא קיבלתי את העלון השבועי... אני ישמח אם תשלחי לי אותו למייל שלי תודה ויום מקסים!!!!!!!!!!!!

saritkm

New member
שוב לא קיבלתי את האימל

אני מתחילה לחשוד שזו קנוניה נגדי P:

למעלה