השנה 1931

השנה 1931

ראו מה כותב ילד בכתה ח' לחברה שלו:

זו השקעה עצומה של עבודה

היום משך 12 שעות לפחות חיפשתי תמונה מאוד מסויימת, ותוך כדי כך נתקלתי בפתק הזה.
בתום העידכונים, תעמוד רשימת המקורות בספר על רכבת-העמק על כ-1070 מקורות וכן מעל 1600 סיפורים.....

pynokyo

New member
כל הכבוד על ההשקעה - אני מניחה שאתה גם נהנה מזה

שבוע טוב

מה שחשוב לי מאוד זה התיעוד

היום איפה שלא תלך , תמצא שמחקו את נדבך היסטורי (כן, לא רק יהודה המכבי הוא היסטוריה...)

אני ממש לא מוטרד שאף אחד לא קונה את הספר שלי לא כולל משוגעים לרכבות, מה שחשוב זה לתעד, ולכן אני חוקר את רכבת-העמק למשל, מזה 20 שנה (1996), ולא מפסיק, וממשיך לקבל ספרים שיש בהם משהו על רכבת העמק. (עד היום קניתי מעל 650 ספרים).

אני יכול להדגים: שני אנשים סיפרו לי שהם נסעו במחלקות שלישית או רביעית וכאשר היה הקרון מלא, הקונדוקטור הלך על מדרכה שמחוץ לקרון וגבה את הכסף דרך החלונות.....
אנשים היו מאוד ספקנים למרות ששני המקורות שלי לא מכירים אחד את השני.

לפני שבוע ראיתי בטלויזיה איזה סרט על הודו ושם רואים בבירור איך המלווה של הגבירות הבריטיות מהלך על מדרכה כזו שמסביב לקרון ועוד כשעברו על גשר מעל תהום.

היום במסגרת החיפושים שלי, מצאתי תמונה של שתי רכבות בתחנת עפולה , ולשתיהן היו מדרכות מחוץ לקרונות.....

לא פחות חשוב זה לדעת להצליב בין מידעים שונים ולתת תמונה מלאה ומהימנה.

pynokyo

New member
סיפורים מעניינים - מרגישים שאתה אוהבת לחקור

אם אני לא טועה אמרת שעבדת במשטרה - עבודת מחקר וחקירות חופפת גם לעיסוק שלך היום

לכן הספרים שלי על זכרון נייד, כדי שאוכל לעדכן כל הזמן

כיוון שספר שהודפס על נייר , הולך ומתיישן מרגע הדפסתו.

נכון, הייתי חוקר פשעים וגם ראש צח"מ (צוות חקירות פשעים מיוחד) במשטרה.
ואני בהחלט משתמש במיומנות, וגם בכשרון שלי ובעיקר, אוקיאנוס של סבלנות לחקור ולאתר ואחר כך לחבר את התצריף.

אגב, הספר על כרתים אני חוקר כבר 27 שנים, ויש בו 17.000 תמונות, 1600 אתרים וכ-3500 עמודים.....
והוא מתעדכן כל עת שאפשר.

pynokyo

New member
נחמד שאתה עוסק במה שאתה נהנה ממנו

כנראה שמחקר וחקירות זה חלק מהאישיות שלך.
יש לי שאלה קצת מטופשת - אבל עד היום אין לי מושג מה פירוש ראשי התיבות
יס"מ ו- ימ"מ
חושבת שהגיעה הזמן שמישהו יגיד לי

עד לא מזמן גם לא ידעתי מה זה שב"ח (בתור גימלאית של חברת חשמל - שב"ח היה ראשי תיבות של שימוש בלתי חוקי - רק לא מזמן נודע לי שבמשטרה זה שוהה בלתי חוקי
)

אז מה?

פעם ראשונה בחיי שאכלתי פיצה זה היה בגיל 50.
פעם ראשונה בחיי אכלתי דג (לא כולל שימורים ודג מלוח) מטוגן בגיל 65.
זה לא היה חסר לי עד אז, ומישהו הציע, קבלתי ומצא חן בעיני.

יס"מ - יחידת סיור מיוחדת (מדים אפורים) היחידה המיועדת לטיפול בהפרות סדר מקומיות וטיפול בפשעים מקומיים נגד בעלי עסקים.
פעם קראו לזה "חוליית בריונות" שתפקידה היה בעיקר בימי שישי ושבת להתייצב במקומות של ריכוז קהל לשמירה על הסדר וכיבוי קטטות וכו. השם כמובן לא היה מוצלח כיוון שהתפקיד היה נגד בריונות ולא לטובתה.....

ימ"מ - יחידה מבצעית מיוחדת, יחידה השייכת למשמר הגבול ומקבילה ללוט"ר של צהל (יחידה ללוחמה בטרור). מתפקידה לטפל באירועים מקומיים ולאומיים העוסקים בפשעים נגד החברה ונגד פח"ע (פעילות חבלנית עויינת).

pynokyo

New member
תודה מאיר, העשרת את הידע שלי בתחומי הפעילות המשטרתית

כמה טוב לדעת שבכל גיל אפשר לעשות דברים בפעם הראשונה וגם ליהנות מהם

למעלה