שלושה עניינים
1) מדובר על מוצר מעובד. באופן כללי עדיף שלא להתקיים ממוצרים מעובדים כמקור קבוע לתזונה. הם נוטים להכיל יחסית הרבה נתרן וחומרים אחרים לא נורא בריאים. 2) נכון לעכשיו, משרד הבריאות ממליץ להגביל את הצריכה של מוצרי סויה (ובהם טבעולים) ל-3 פעמים בשבוע, בשל מחקרים המצביעים על פיטואסטרוגנים (חומרים דמויי הורמונים) בסויה, שעוד לא לגמרי ברור האם וכיצד הם עלולים להזיק. 3) תזונה מגוונת יותר לרוב עדיפה מאחר והיא מספקת כל מיני דברים שהגוף צריך ושלאו דווקא יקבל מתזונה חד גונית. על כן עדיף שלא להסתמך רק על טבעול בתור מקור לחלבון, אלא להקפיד על מקורות חלבון מגוונים.