השפלה I

השפלה I

אותי, אותי,
אותי קשה להשפיל.
דבר ראשון, למרות שמערכות היחסים שאני נכנסת אליהן הן בנפשי, חשובות לי עד זוב דם והלקאה עצמית, איני רואה בהשפלה - "השפלה". עבורי זה משחק.
"תתפשטי" - אוי! אני חושבת, מנתרת משימחה, בלב וברגליים, וזורקת כהרף עיין את מכנסי העבודה המגושמים וחולצת ה-T המוכתמת. הכתמים לא נעשו בכוונה, אני פשוט קצת קלמזי, ועד כמה שאני משתדלת, בגדיי מוכתמים כבר במשך השעה הראשונה. אני גם לא טורחת להחליף בגדים לעיתים קרובות מדי, הם בינכה מתלכלכים.
הוא נשאר בבגדיו, ואני זרקתי את שלי מעלי, ומכינה תה ונישנושים ברינה ודיצה.
השפלה ?? לא בבית סיפרנו.
"תפשיטי אותי!" אני מתמוגגת, עוד תעלול, עוד שעשוע, עוד עונג. האהבה שעוברת בין ידי. מתמסרות לחולצה העדיין מגוהצת, למרות שיום עבודה, משרד ונסיעות כבר מאחוריה. הרי גידלתי שני ילדים; תמכתי באמא שלי כשהייתה חולה; החלפתי חיתולים, מדדתי חום, הסרתי סדינים ופרשתי מצעים שבירים ונקיים; האכלתי; החזקתי בעוצמת ידי בחיקי; הינקתי.
אני יודעת איזו אהבה שוכנת בכפות ידי. מוחבאת, מנמנמת, מחכה לרגע להתפרץ.
אני פורמת את הכפתורים הרכוסים אחד לאחד; בסבלנות, בעדינות; משתדלת ככל יכולתי לרסן את השמחה הפראית העולה מכפות ידי. אצבעותי עדינות, ארוכות ומיומנות. פצועות ומרפאות. מרוב בילבול, השמחה, העונג מבלבלת אותן, נמשכת משימת הפרימה יותר מאשר היה צריך. מגע החולצה המגוהצת, ריח היום שעבר העולה ממנה.
[כאן אמור להיות המשך]
לא, לא, כל אלה אינן השפלות. הן חגיגות שמחה. חגיגת חושים ותחושות. רוח הערב הקרה על גופי החם. החום העולו מהביל מגופו הגדול, המגודל.

לפני שהוא הולך, חוזר לבית, לאישה, לחייו, הוא מתקלח בקפידה.
אני מכוונת את המקלחת למים רותחים, מסיטה את ווילון המקלחת כך שיגן על המקלחת משיטפון אבל יאפשר לי צפיה טובה, מורידה את מכסה אסלת בית השמוש ומתיישבת עליו, מתמקמת לעינוי הצפוי לי עכשיו.
הוא מבסוט, קיבל את אשר רצה, היה לו נחמד ומשעשע ומיוחם מספיק;
הוא בדרכו הביתה.
הוא מוציא פיסת סבון ומגבת מהוהה מתיק הגב שהביא עימו ונעמד תחת המים הרותחים. עד כמה אינו מודע. הוא חושב שלזיין אותי בתחת זה משפיל ומכאיב; לכרוע לפניו ולפרום את שרוכי נעליו, באצבעות מבולבלות, ערומה. מצחיקן.
אני יושבת על האסלה וצופה בו, תחת המים הזורמים, שוטף מעליו בקפידה כל שארית ריח שלי, כל שארית מיץ שלי, כל שערה, כל טיפת זיעה ומלח.
הוא מנקה את ציפורניו אחת לאחת. בודק אותן, האם לא נשארה שום זוהמה מהזוהמות שלי.
מסבן פעם אחת, שוטף, מסבן בקפידה פעם שנייה, שוטף שנית. מתנגב.
לא, לי אסור לנגב.
אולי בגלל שאשאיר סימנים, עקבות, שאריות; אולי בגלל שאיני מיומנת מספיק.
הוא מעלים אותי מהגוף שלו, וחוזר לאשתו, למשפחתו, לחייו.
הוא מעלים אותי מנישמתו.
השפלה.
אני מסרבת להתקלח. שומרת אותו עלי, בתוכי, עוד יום. עוד יומיים. עוד חיים שלמים.

Z

גירסה משופרת

אותי, אותי,
אותי קשה להשפיל.
דבר ראשון, למרות שמערכות היחסים שאני נכנסת אליהן הן בנפשי, חשובות לי עד זוב דם והלקאה עצמית, איני רואה בהשפלה - "השפלה". עבורי זה משחק.

תתפשטי" - אוי! אני חושבת, מנתרת משימחה, בלב וברגליים, וזורקת כהרף עיין את מכנסי העבודה המגושמים וחולצת ה-טי המוכתמת. פעם ראשונה, בגיל כל כך מבוגר, שמישהו אומר לי : "תתפשטי". בדרך כלל אני זאת המקדימה, הגרגרנות שלי, התאווה, מזרזות את צעדי.
הכתמים לא נעשו בכוונה, אני פשוט קצת קלמזי, ועד כמה שאני משתדלת, בגדיי מוכתמים כבר במשך השעה הראשונה מהרגע שלבשתי אותם. אני גם לא טורחת להחליף בגדים לעיתים קרובות מדי, הם בינכה מתלכלכים.
הוא נשאר בבגדיו, ואני זרקתי את שלי מעלי, ומכינה תה ונישנושים ברינה ודיצה.

השפלה ?? לא בבית סיפרנו.
"תפשיטי אותי!" אני מתמוגגת, עוד תעלול, עוד שעשוע, עוד עונג. האהבה שעוברת בין ידי. מתמסרות לחולצה העדיין מגוהצת, למרות שיום עבודה, משרד ונסיעות כבר מאחוריה.

הרי גידלתי שני ילדים; תמכתי באמא שלי כשהייתה חולה; החלפתי חיתולים, מדדתי חום, הסרתי סדינים ופרשתי מצעים שבירים ונקיים; האכלתי; החזקתי בעוצמת ידי את תינוקי בחיקי; הינקתי.

פורמת את כפתורי החולצה אחד לאחד; מלמעלה, הכפתור הקרוב, מהודק חזק מדי לצוואר, ויורדת אחד לאחד למטה.
אצבעותי מתבלבלות ומסורבלות עם הכפתור הראשון, ההדוק מדי. אני משתדלת שלא למשוך מדי, לדחוף חזק מדי, לא להכאיב.

הוא שמן, גופו מתפרץ מתוך החולצה ההדוקה. הדוקה מדי. חגורת המכנסיים אוחזת את המכנס מתחת לכרס הנופלת מעליה. שמן מדי. שמן בצורה שמטרידה אותי, דיברתי על ליבו שישמור על עצמו. מגיל מסוים, השמנת יתר מהווה סיכון בריאותי.
אני זוכרת את הפעם הראשונה שפגשתי אותו. אכזב? הגעיל? גוף מוזנח, אוטו מלוכלך, שאריות עטיפות של חטיפים, מין התחנחנות משומנת וקול מתנגן, השם סימן שאלה בכל סוף משפט. "משעשע", חשבתי לעצמי ", "האם הוא – זה? זהזה – זה?"
ואחר כך, במשך השנים "אני וודאי אשכב איתו פעם, רק לבדוק מה קורה".

אני יודעת איזו אהבה שוכנת בכפות ידי. מוחבאת, מנמנמת, מחכה לרגע להתפרץ.אני פורמת את הכפתורים הרכוסים אחד לאחד; בסבלנות, בעדינות; משתדלת ככל יכולתי לרסן את השמחה הפראית העולה מכפות ידי. אצבעותי עדינות, ארוכות ומיומנות. פצועות ומרפאות. מרוב בילבול, השמחה, העונג מבלבלות אותן, נמשכת משימת הפרימה יותר מאשר היה צריך. מגע החולצה המגוהצת, ריח היום שעבר העולה ממנה.

[כאן אמור להיות המשך]

לא, לא, כל אלה אינן השפלות. הן חגיגות שמחה. חגיגת חושים ותחושות. רוח הערב הקרה על גופי החם. החום העולו מהביל מגופו הגדול, המגודל.

לפני שהוא הולך, חוזר לבית, לאישה, לחייו, הוא מתקלח בקפידה.
אני מכוונת את המקלחת למים רותחים, מסיטה את ווילון המקלחת כך שיגן על המקלחת משיטפון אבל יאפשר לי צפיה טובה, מורידה את מכסה אסלת בית השמוש ומתיישבת עליו, מתמקמת לעינוי הצפוי לי עכשיו.
הוא מבסוט, קיבל את אשר רצה, היה לו נחמד ומשעשע ומיוחם מספיק;
הוא בדרכו הביתה.

הוא מוציא פיסת סבון ומגבת מהוהה מתיק הגב שהביא עימו ונעמד תחת המים הרותחים. עד כמה אינו מודע. הוא חושב שלזיין אותי בתחת זה משפיל ומכאיב; לכרוע לפניו ולפרום את שרוכי נעליו, באצבעות מבולבלות, ערומה. מצחיקן.
אני יושבת על האסלה וצופה בו, תחת המים הזורמים, שוטף מעליו בקפידה כל שארית ריח שלי, כל שארית מיץ שלי, כל שערה, כל טיפת זיעה ומלח.
הוא כלל אינו מודע להלך הרוח בו אני נמצאת. אני מסתכלת, משועשעת, מסוקרנת. הוא יודע ומכיר את היותי ג'אנקי של ויזואלז, מכורה להסתכלות, להנאה, לעיניים.

הוא כלל אינו מודע לעוצמת ההשפלה אותה חווה, לה אני מתמסרת. מוסתרת בבדיחות הדעת ובמבט משועשע. לכאב הפושה בבית החזה שלי, ריקבון שחור ומסריח. ריקבון שחור, הממשיך ומתפשט בכל בית החזה שלי, חונק את גרוני ומסריח את נשימתי ואת מילותי. השפלה רעה. כאב רע ומר והרסני.

הוא מנקה את ציפורניו אחת לאחת. בודק אותן, האם לא נשארה שום זוהמה מהזוהמות שלי.
מסבן פעם אחת, שוטף, מסבן בקפידה פעם שנייה, שוטף שנית. מתנגב.
לא, לי אסור לנגב.
אולי בגלל שאשאיר סימנים, עקבות, שאריות; אולי בגלל שאיני מיומנת מספיק.
הוא מעלים אותי מהגוף שלו, וחוזר לאשתו, למשפחתו, לחייו.
הוא מעלים אותי מנישמתו.

השפלה.
אני מסרבת להתקלח. שומרת אותו עלי, בתוכי, עוד יום. עוד יומיים. עוד חיים שלמים

השפלה.
אחר כך אני מסמסת לו "תודה, חומד, שהיית איתי". ומקללת את דמותי הנשקפת אלי ממראת חדר המקלחת במלון הזול.
" מתי אראה אותך שוב?”

השפלה

Nigun

New member
דווקא אהבתי יותר את הגירסא הקודמת

וזאבית - כתוב יפה!
מה נסגר?
:)

A לוןA

New member
הפוסט השני הרבה יותר חודר

לא בטוח שההתקלחות המדוקדקת שלו מעלימה אותך גם מנישמתו- אולי זה רק מגופו?
&nbsp
הכתיבה שלך חשופה ומענגת.
&nbsp
תודה עליה :)

A לוןA

New member
בעניין הזה יש ביננו אי הסכמה

הגוף הוא כלי. אפשר לשים יין יקר בבקבוק מפואר או פשוט, נקי מבחוץ או מלוכלך מבחוץ- היין ישאר אותו היין.
ניקיון הגוף אינו אומר לטעמי דבר וחצי דבר על נקיון הנפש.

Nigun

New member
הכל בראש

יצאו הנזיר והחניך שלו למסע.
בדרך הגיעו לנהר שוצף, והיה עליהם לחצות אותו.
יחד איתם הגיעה אישה שגם הייתה צריכה לחצות את הנהר, וביקשה את עזרתם.
שאל החניך את הנזיר מה יעשו, אז הנזיר התפשט,
אירגן את הבגדים, אמר לאישה להחזיק לו את הבגדים ולטפס לו על הגב.
הוא הסביר לחניך איך לעבור לידם, וככה הם חצו את הנהר.
הגיעו לגדה השנייה, הנזיר התלבש,
האישה פנתה לדרכה והשניים המשיכו בדרכם.
אלא שהחניך כל הזמן חושב ומתלבט בנוגע למה שקרה.
האם זה היה נכון להם, ככה לגעת באישה, בגוף ערום, כדי לעזור.
האם לא הייתה דרך אחרת לעזור מבלי לעבור על החוקים של עצמם.
ואם לא הייתה דרך אחרת, האם עדיין צריך לעזור.
והמגע הזה. מה איתו. ומה הוא עושה לאדם.
והוא מתלבט אם ואיך להעלות את השאלות שלו.
בסוף, כשהם מגיעים למחוז חפצם עם רדת הערב,
הוא כבר לא מצליח להתאפק ושואל את השאלות שהציקו לו כל היום.
והנזיר השיב:
אני נשאתי את האישה הזו על הגב שלי במשך מספר דקות.
אחרי זה הורדתי אותה מהגב שלי, וכל אחד מאיתנו הלך לדרכו.
אתה נושא אותה על גבך כל היום.
והיא עדיין שם.

ואולי להיפך - הוא חווה אותה בגופו

הפוך , גוטה, הפוך - הוא חווה אותה בגופו

אז היה לו קל למחות, לשכוח,
הרבה יותר קל למחוק משהו שהיה ממשות ונחווה בגוף
מאשר לשכוח משהו שהוא רק חלום , או תשוקה

או יחסים רעים / לא מספקים

שבכל זאת נמשכו, ואחר כך הסתיימו,
או להמשיך אותם, כי עדיין מצפים שהמשאלה תתגשם...

למעלה