השפעה משמעותית?

BluePrint

New member
השפעה משמעותית?

בדיקת דם מצאה שיש לי גלוקוז 104.את הדגימה נתתי לפני ארוחת בוקר, וממה שקראתי, הבנתי שהמספר מתייחס לרמת גלוקוז לאחר צום.אבל... כל יום עבודה, לפני שאני יוצא מהבית (בערך שעתיים וחצי לפני הבדיקה) אני שותה כוס תה גדולה (500 סמ"ק) עם שלוש כפיות סוכר וכמה עוגיות שגם בהן יש סוכר.איך זה משפיע על הבדיקה, אם בכלל?

BluePrint

New member
זה מה שחשבתי.

בינתיים החלטתי לוותר על כל הסוכר "מסביב": גלידה, שוקולד, מיץ, עוגיות... וגם את התה עברתי להמתיק בתחליף סוכר. ליתר ביטחון.

תומרונתם

New member
מנהל
לא ממש ברורה השאלה שלך...

אתה שואל אם סוכר משפיע על בדיקת סוכר?
ולא הבנתי למה עשית בדיקה בצום בלי צום...
ולמה בכלל הלכת לבדוק?
&nbsp
תוסיף קצת פרטים זה יעזור לענות לך

BluePrint

New member
קצת פרטים.

קראו לי לבדיקת דם וזה הכל. אף מילה על תנאים שצריך לעמוד בהם לפני כן, אז לא שיניתי את שגרת היום ורק הגעתי לבדיקה.
הבדיקה עצמה היתה כללית. הוציאו ממני 4 מבחנות וקיבלתי חזרה רשימה לא קצרה של מדדים שונים, ובסופם גם מידת גלוקוז והערה בכתב להפחית בסוכר.
בעקבות כך התחלתי לקרוא מה זה אומר ומה עלי לעשות בנידון, וכשהבנתי שבהתאם לשעה בה לקחו ממני את הדגימה, מידת הגלוקוז בדם אמורה להיות לאחר צום (10-12 שעות לפי מה שמצאתי), התחלתי לחשוד שהעובדה ששתיתי כוס תה עם שלוש כפיות סוכר פחות משלוש שעות קודם לכן, השפיעה על הבדיקה ואני יכול להיות קצת פחות מודאג.
&nbsp
מה שקיוותי לגלות כאן, זה עד כמה שלוש כפיות סוכר משפיעות על מידת הגלוקוז בדם בפרק הזמן האמור (2.5-3 שעות), אם מישהו יודע להעריך בכמה זה מעלה את המספר המתקבל.

imanub

New member
מצבך טוב, אין לך סוכרת, אתה יכול להמשיך כרגיל

BluePrint

New member
שאין לי סוכרת זה בטוח, אבל לא אמשיך כרגיל.

באתי הנה לחפש את התשובה שרציתי, וקיבלתי אותה, אבל ברור לי שזו לא הדרך לגלות מה נכון.
לא דאגתי גם ברגע הראשון כשראיתי את ההערה להפחית בסוכר, אבל עד לבדיקה הנוספת בעוד חצי שנה, בכל זאת אמנע מסוכר מיותר.
בראש השנה אהנה מתפוח בדבש, אבל אוותר על גלידה פעמיים או שלוש בשבוע, ועל קינוח ארוחת הערב בטעימת שוקולד.
&nbsp
בינתיים נראה לי שזה רק לטובה.
הייתי מתמוטט מעייפות בערך שעה לאחר ארוחת ערב, אבל בלי תוספת הסוכר אני מגיע למיטה לפני שנעצמות לי העיניים.

DDN

New member
אין לך בעיה

לשתות תה עם סוכר זה כמו להזריק את הסוכר ישירות לוריד.
&nbsp
בדיקת דם שגרתית עושים בצום, וזה כולל גם תה עם סוכר (בצום של בדיקת דם, שותים מים בלבד)
&nbsp
אם לא היית שותה את התה, ואוכל את העוגיות, אני מנחש שהסוכר שלך היה לא גבוה יותר מ100.
אתה גם לא צריך להעניש את עצמך ולוותר על המתוקים. אתה במצב טוב.
&nbsp

BluePrint

New member
אני רוצה לחשוב כך, אבל מעדיף לוודא.

עד הבדיקה לא ספרתי סוכר ממטר וסמכתי על העצלנות שתשמור אותי מלהגזים.
עכשיו, כשיש לי נקודת התייחסות (גם אם לא מדוייקת) ומועד ב', אנסה לשנות מעט ולראות איך זה משפיע.
שישה חודשים בלי הסוכר שמעבר לתזונה הרגילה, לא יהרגו אותי (אני מקווה :).

תומרונתם

New member
מנהל
אני חושבת שהסקת מסקנה שהיא לא בהכרח נכונה

מדידה של 104 ללא צום, שעתיים וחצי אחרי כמות סוכר נכבדת שאכלת (שלוש כפיות סוכר = 15 גרם פחמימות, שלוש עוגיות אני מעריכה בערך 20 גרם פחמימות), היא מצויינת.
נכון שתמיד טוב להפחית סוכרים פשוטים ולא הכרחיים, אבל לא הבדיקה הזו היא האינדיקציה לזה...

&nbsp
אגב, אם בפועל היית צריך צום של 10-12 שעות, ולא היית בצום, בדיקת הסוכר היא רק אחת שעלולה לא להיות מדוייקת. אם עשית למשל פרופיל שומנים, ייתכן שגם הערכים שם לא מדוייקים. אולי שווה להגיד לרופא ששלח אותך שהגעת לבדיקה שלא בצום, ולראות אם צריך לחזור עליה.
ועוד אגב, האחות שלקחה לך 4 מבחנות דם היתה צריכה לוודא איתך שאתה בצום...

BluePrint

New member
אני יכול לגרום לעצמי נזק?

בנוגע לשאר המדדים, כנראה אף אחד מהם לא הדאיג מספיק כי סוכר היה היחיד שנכתבה עליו הערה. ומעבר להפסקת הסוכר והעוגיות בתחילת היום, לא שיניתי דבר בתפריט הקבוע.
הפסקת הסוכרים שמעבר לארוחות יכול להשפיע עלי לרעה?
&nbsp

תומרונתם

New member
מנהל
כמובן שלא...

סוכרים פשוטים לא טובים לנו באופן כללי, והפחתה שלהם היא כמובן דבר טוב.

למעלה