השפעות

Ellabll

New member
השפעות

הרבה כאן כותבים, ולא רק מנגנים ושרים בתור כותבים ויוצרים, איזה אומן אתם הכי מושפעים ממנו בכתיבה שלכם? הכי מזדהים עם הכתיבה שלו? האם אתם מנסים להידמות למישהו בכתיבה שלכם? או שאתם מנסים להיות מקוריים? ואם כן מה אתם חושבים שמקורי ומבדיל אותכם מיוצרים אחרים בכתיבה? על מה בדרך כלל אתם כותבים? מה נותן לכם השראה? מה נותן לכם מוטיבציה לכתוב? מצב ריגשי? מקרה שקרה? אנשים? האם הכתיבה באה לכם בטבעיות או שאתם עוברים 7 מדורי גיהנום עד שתאם מגיעים לתוצאה סופית? לדעתכם כתיבה טובה בכלל חשובה לשיר? איזה שירים אתם חושבים שכתובים בצורה יוצאת דופן ושהם חשובים לכם במיוחד או שירים שהייתם אתם רוצים לכתוב?

sok777

New member
רעיון יפה.

אין לי אומן שאני מושפע ממנו הכי הרבה, לרוב זה לפי מה שאני שומע הכי הרבה באותו יום/תקופה. אין מישהו גם שאני ממש מזדהה עם הכתיבה שלו, לפחות אני לא חושב על אחד כרגע ככה שזה לא הזדהות גדולה. שאני כותב אני מנסה להיות מקורי ואני לרוב כמעט לא מושפע מאחרים בכתיבת המילים רק אולי בצורת הכתיבה במילים ממש ממש בקושי [אם בכלל].. בעיקרון רוב הדברים שאני כותב [לפחות משתדל] זה על נושאים מקוריים שאני מוצא לחשובים, מעניינים או משעשעים. אין משהו שממש נותן לי מוטיבציה לכתוב זה או נושאים שאני מוצא למעניינים או מוזה, שזה בעיקר הסיבה שאני כותב, כלומר, כשיש לי מוזה אני כותב. לרוב כשאני כותב שיר אני יודע מה אני רוצה לעשות וכמעט תמיד זה בא לי ממש בטבעיות, למעשה תמיד אך מדי פעם יש תקלות. בקשר לשאלה האחרונה- אני חושב שזה לא פחות חשוב מהמנגינה עצמה, אם למשל אכתוב מנגינה מדהימה ומילים דביליות השיר יהיה לא משהו. זו דעתי הכוללת.

Beautiful Scar

New member
ממ..../images/Emo199.gif

אני מנסה שלהיות מקורית. בדרך כלל הכל נשלף ישר ואני לא צריכה לעשות טיוטות במיוחד שיש לי הרבה מחשבות בראש והנפש שלי לא שלווה. ואז.. ככה:] אני די מושעת מאיירון מיידן, מסגנון הכתיבה שלך הגאווה שלהם. וזה די מהפנט ומדהים אותי כל פעם מחדש :] השראה.. זה משהו שאני מרגישה ומוציא את זה בדרך כלכך אחרת. כמו שאני מתאכזבת או נמשל^^ שהחבר שלי אטום כלכך כתבתי על זה בצורה כלכך שונה שזה לא יהיה עליו דווקא :] וכן כתיבה טובה נורא חשובה לשיר.. והמנגינה אמורה לאפיין את השיר^^ האמ אין לי מושג על השאלה האחרונה^^

itoosh2

New member
אחלה שאלות...

הרבה כאן כותבים, ולא רק מנגנים ושרים, נכון בתור כותבים ויוצרים, איזה אומן אתם הכי מושפעים ממנו בכתיבה שלכם? הכי מזדהים עם הכתיבה שלו? אביתר בנאי! אהוד בנאי, בוב דילן, רוג'ר ווטרס, יהלי סובול, יהונתן גפן, נתן אלתרמן, יהודה עמיחי האם אתם מנסים להידמות למישהו בכתיבה שלכם? או שאתם מנסים להיות מקוריים? ואם כן מה אתם חושבים שמקורי ומבדיל אותכם מיוצרים אחרים בכתיבה? אביתר נורא הביא לי השראה, וגם נתן אלתרמן, אבל אני לא ממש חושב על מישהו מסוים כשאני כותב, פשוט הם משפיעים עליי במשך היום. על מה בדרך כלל אתם כותבים? מה נותן לכם השראה? חוויה ומקרה שקרה, תקופה יוצאת דופן, רצון לכתוב וחיפוש אחר כל דבר בחדר. מה נותן לכם מוטיבציה לכתוב? מצב ריגשי? מקרה שקרה? אנשים? בעיקר אנשים ומצבי רוח, אבל סזמן האחרון גם מכל מני תופעות טבע אפילו הכי קטנות. האם הכתיבה באה לכם בטבעיות או שאתם עוברים 7 מדורי גיהנום עד שתאם מגיעים לתוצאה סופית? אצלי זה הכל בבת אחת על הדף, אחר כך זה עובר שיכתוב כזה עובר למחשב ורק במקרים נדירים אני משנה משהו אחר כך... אבל כשאני מלחין תמיד יוצא הטקסט משתנה. לדעתכם כתיבה טובה בכלל חשובה לשיר? מאוד מאוד מאוד מאוד! כי יכול להיות אמן שאני אוהב אותו כי יש לו מוזיקה טובה, אבל בשביל שאני ממש ממש אוהב אותו (חוץ מרד הוט צ'ילי פפרס) הוא חייב טקסטים מדהימים. איזה שירים אתם חושבים שכתובים בצורה יוצאת דופן ושהם חשובים לכם במיוחד או שירים שהייתם אתם רוצים לכתוב? תתחנני אליי - אביתר בנאי, תיאטרון רוסי - אביתר בנאי, אקדח - אביתר בנאי, טיפה של אור - אביתר בנאי, בלואינג אין דה ווינד - בוב דילן, וויש יו וור היר - רוג'ר ווטרס, מקום לדאגה - יהונתן גפן, עוד חוזר הניגון - נתן אלתרמן... ויש עוד המון אבל אני אחסוך מכם...

hagarshtar

New member
עונה כי יומולדת*האם האם*../images/Emo118.gif

הרבה כאן כותבים, ולא רק מנגנים ושרים בתור כותבים ויוצרים, איזה אומן אתם הכי מושפעים ממנו בכתיבה שלכם?אם אני לא מושפעת מאונים אולי לפעמים שיר כלשהו נותן לי השראה אבל זה לא קשור לאומן הכי מזדהים עם הכתיבה שלו?יש כמה לא זוכרת שמות האם אתם מנסים להידמות למישהו בכתיבה שלכם?לא או שאתם מנסים להיות מקוריים?לפעמים ואם כן מה אתם חושבים שמקורי ומבדיל אותכם מיוצרים אחרים בכתיבה?לא יודעת פשוט כל אחד כותב שונה על מה בדרך כלל אתם כותבים?אהבה,חיים,גרול אנאערף מה נותן לכם השראה?המון דברים מה נותן לכם מוטיבציה לכתוב?לפעמים עולים רעיונות במקלחת [: מצב ריגשי?משתנה מקרה שקרה?לפעמים אנשים?לפעמים האם הכתיבה באה לכם בטבעיות או שאתם עוברים 7 מדורי גיהנום עד שתאם מגיעים לתוצאה סופית?סדרך כלל באה טבעית עם הדמיון ולעיתים צריך לפעמיל גם את המוח לדעתכם כתיבה טובה בכלל חשובה לשיר?אממ..אני חושבת שכן איזה שירים אתם חושבים שכתובים בצורה יוצאת דופן ושהם חשובים לכם במיוחד או שירים שהייתם אתם רוצים לכתוב?שירים עם מילים יפות ושההקשר בניהם יפה או מצחיקים מרגשים

מרי לי

New member
תשובה טיפה קשה....

בעיקרון אני מתעניינת גם בשפות זרות מאוד ובמסגרת ההתענינות שלי במוסיקה זרה אני מאוד אוהבת מחזות זמר צרפתים אז יש אדם בשם LUC PLAMONDON שתפקידו בחיים זה רק לכתוב מילים לשירים ללא מנגינה הוא עבד על 2 מחזות זמר שכל צרפתי מכיר STARMANIA ו NOTRE DAME DE PARIS וכתב גם להמון זמרים, בין היתר סלין דיון אני מאוד אוהבת את צורת הכתיבה שלו אבל האמת היא שאני רק מקבלת ממנה השראה והתרגשות ואחרי שאני מרוגשת אני כותבת יותר טוב אצלי אם יש לי משפט שאני פשוט מרגישה שאני חייבת לרשום ומהר, משם אני מתחילה לצערי אני לא יודעת להלחין מילים (אני לא אלטון ג'ון שאגב כדאי לראות את המילים של ברני טופין - מי שכותב לו מילים) אז בד"כ זה נשאר במגירה חשוב לי שהמילים יעשו לי משהו כשאני כותבת ובד"כ זה כ"כ אישי שעד שיש לזה מנגינה ש"מלבישה" את זה אני לא מראה את זה לאף אחד...

mmmbam

New member
אני אענה בצורת שאלון, יותר נוח לי.

מאיזה אומן אתם הכי מושפעים ממנו בכתיבה שלכם? לא יודעת, האמת. אני מנסה להיות עצמי. הכי מזדהים עם הכתיבה שלו? נטשה בדינגפילד, ומי שכותב שירים למירי מסיקה. האם אתם מנסים להידמות למישהו בכתיבה שלכם? לא. כמו שכבר אמרתי, אני מנסה להיות עצמי. או שאתם מנסים להיות מקוריים?
ואם כן מה אתם חושבים שמקורי ומבדיל אותכם מיוצרים אחרים בכתיבה? שאני מנסה לכתוב על דברים שקורים לי, אבל מנסה שלא יהיה ברור לגמרי מה בדיוק קרה. כמה פעמים גם ניסיתי לכתוב על מקרים שקרו לי מנקודת מבט של מישהו אחר שהיה שם. על מה בדרך כלל אתם כותבים? ראה תשובה קודמת. מה נותן לכם השראה? אנשים מסביבי, הבי"ס. מה נותן לכם מוטיבציה לכתוב? רגעים של עצב. מצב ריגשי? בהחלט. מקרה שקרה? אכן. אנשים? יותר מהכל. האם הכתיבה באה לכם בטבעיות או שאתם עוברים 7 מדורי גיהנום עד שתאם מגיעים לתוצאה סופית? וואו, זה קשה ומעייף. לוקח לי הרבה זמן להגיד "אוקיי, אני מרוצה מזה". לדעתכם כתיבה טובה בכלל חשובה לשיר? כן, מאוד. איזה שירים אתם חושבים שכתובים בצורה יוצאת דופן ושהם חשובים לכם במיוחד או שירים שהייתם אתם רוצים לכתוב? שירים של מוניקה
אני מניחה שלא הייתי אמורה לענות על זה כשאלון, אבל ככה היה לי נוח יותר......:S

Yoko Nakajima

New member
עונה ^^

אממ אני די אוהבת את צורת הכתיבה של איימי לי (הסולנית של אוונסנס), בגלל שהשירים מתארים יותר רגשות מאשר מצבים פיזיים/סיטואציות... אני אוהבת את הכתיבה הזו משום ששיר טוב לא בא לספר דווקא על מקרה או סיטואציה, אלא על רגשות שנוצרו או מסר (ייתכן ובעקבות מקרה או סיטואציה), וגם כי אני פחות או יותר מזדהה עם הכתיבה הזאת וההתחברות שלי לתוכן של השירים תרמה לכך. (ראה דוגמאות- everybody's fool, away from me, whisper....) בכללי אני מנסה להיות מקורית...מה שמבדיל אותי, אני חושבת, זה דרך ההשקפה שלי, הדרך בה אני בוחרת לנתח דברים שקורים לי בחיים... וגם כתיבה משולבת ברמזים ומהולה בעולם הפנימי הרחב שיצרתי, אותו עולם שכמעט ונבלעתי לתוכו לגמרי. בדרך כלל בשיר אני מתארת רגש, תהליך שאני עוברת או כותבת על מסר/השקפה שאני מנסה להעביר. לפעמים קורה שאני מרגישה שאני חייבת לכתוב..שאני כותבת וכותבת עוד שיר ועוד שיר והמילים לא מפסיקות לזרום.... לפעמים אני באה עם רעיון ומפתחת אותו ומגלה דברים על עצמי בדרך.....ולפעמים מה לעשות, יש תקופות בצורת =\ ולפעמים גם אני קודם מחברת לחן ואז מנסה לכתוב מילים שיתארו את ההרגשה שהלחן מעביר. לפחות מנסה.. [חח באתי לראות מה השאלות הבאות אבל נראה לי שעניתי עליהן כבר :) ]

Yoko Nakajima

New member
אה, ועוד משו-

*כתיבה היא חשובה (ביותר!!) לשיר...(!!!) *עוד משו שאני חושבת שמקורי בכתיבה שלי- כחלק מביטוי אותו עולם פנימי, מתאפשר לי להיות דמויות אחרות, שהן ההיפך הגמור ממני (תקראו לזה הפיצול שלי אם בא לכם XD )..כך שאני משתנה, ואיתי גם ההשקפות שלי, האמונות שלי, החוויות שלי..... ואז זו לאו דווקא אני שכותבת. הבנתם? אחלה חושבים שהבנתם ובעצם לא הבנתם? וואלה חבל לא הבנתם? אולי מתישהו כשתשמעו את אחד השירים תבינו..

inbal287

New member
אהבתי מאוד את השאלות../images/Emo127.gif

בתור כותבים ויוצרים, איזה אומן אתם הכי מושפעים ממנו בכתיבה שלכם? הכי מזדהים עם הכתיבה שלו? אני מושפעת בעיקר מוילה ואלו [הסולן של HIM], בון ג'ובי, איימי לי, גו גו דולס האם אתם מנסים להידמות למישהו בכתיבה שלכם? או שאתם מנסים להיות מקוריים? ואם כן מה אתם חושבים שמקורי ומבדיל אותכם מיוצרים אחרים בכתיבה? אני מנסה להיות מקורית, אני מנסה להיות הכי עצמי שאפשר, בלי יותר מדי הסתבכויות. אני לא מחכה את האמנים שהזכרתי למעלה, אי מושפעת מהם ומהכתיבה שלהם, והם נותנים לי השראה, אבל אני תמיד שואפת להיות מקורית ולהעביר מסר באמצעות הליריקה שלי. על מה בדרך כלל אתם כותבים? מה נותן לכם השראה? אין משהו ספציפי, למרות שאני מניחה שברוב המקרים זה יהיה קשור באהבה [
]. אבל יותר בסגנון של הליריקה של HIM, כך שזה די מיוחד כי הם יחודיים בעצמם. מה נותן לי השראה? הכל! אנשים, שיחות עם חברות/ידידים, דברים שקרו לי בבי"ס, דברים שראיתי בTV, דברים שקלטתי כשעברתי ברחוב - כל דבר יכול להיות מקור להשראה. מה נותן לכם מוטיבציה לכתוב? מצב ריגשי? מקרה שקרה? אנשים? אין משהו ספציפי, אבל בד"כ מצב ריגשי. לפני כמה ימים היה פה שרשור על רגעי משבר וכאלה, וכתבתי שאני כותבת הכי טוב כמה ימים אחרי המשבר, שכבר עיכלתי את הכל ועיבדתי את הנתונים כך שנאי אוכל להשתמש בהם לכל מיני תחומים בחיים שלי, ביניהם גם המוזיקה והאמנות. אבל בכללי, זה יכול להיות הכל. למרות שבד"כ הרעיונות פשוט קופצים לי לראש ברגעי השראה נורא חמקניים. האם הכתיבה באה לכם בטבעיות או שאתם עוברים 7 מדורי גיהנום עד שתאם מגיעים לתוצאה סופית?
. בד"כ אני מצליחה לכתוב התחלה [נניח בית ופזמון] מעולים, שאני פשוט סוגדת להם, אבל אז אני נתקעת. פשוט לא מצליחה להמשיך את השיר, וזה הכי נורא ומתסכל בעולם
. לדעתכם כתיבה טובה בכלל חשובה לשיר? ברור! מהו שיר בלי כתיבה טובה? איזה שירים אתם חושבים שכתובים בצורה יוצאת דופן ושהם חשובים לכם במיוחד או שירים שהייתם אתם רוצים לכתוב? HIM - Sweet Pandemoniuem; The Funeral Of Hearts Bon Jovi - Dry County; These Days Goo Goo Dolls - Acoustic #3; Slide; Iris Evanescence - Away From Me; Solitude; Breathe No More

RotemAss

New member
תשובות

אני רותם אסולין, בן 16 וחצי מכפר סבא, מלחין חובבן וקלידן. -בתור כותבים ויוצרים, איזה אומן אתם הכי מושפעים ממנו בכתיבה שלכם? הכי מזדהים עם הכתיבה שלו? אני נהנה להיות אחד שבתקופות שונות בחייו מושפע מסוגים שונים של מוסיקה. זה יוצר מגוון מוסיקלי שפותח דלתות להמון השראה ועומק. חשוב לציין שהאמנים שאני הכי מזדהה עם הכתיבה שלהם, הם בד"כ לא אלה שאני נהנה מהם. להיפך, אני מחפש את החדש והשונה, ובד"כ את מה שאני לא מבין כל כך, ושבא ממקום אחר. -האם אתם מנסים להידמות למישהו בכתיבה שלכם? או שאתם מנסים להיות מקוריים? ואם כן מה אתם חושבים שמקורי ומבדיל אותכם מיוצרים אחרים בכתיבה? אני לא מרגיש שאני מנסה להידמות למישהו ביצירה שלי, אבל זה לא סותר את העובדה שאני נותן לעצמי להיות מושפע מכיוונים שונים. אני לא חושב שפיתחתי עדיין סגנון ייחודי אבל מאמין שבשלב מסוים יהיה לי. -על מה בדרך כלל אתם כותבים? מה נותן לכם השראה? ההשראה היא משהו שהייתי מת לדעת מאיפה היא באה. היא הרבה פעמים באה לא ממקום רגשי אלא גם ממקום שכלי. אני בד"כ לא כותב מילים כך שקשה לי להגדיר בעצם על מה המוסיקה שלי. -מה נותן לכם מוטיבציה לכתוב? מצב ריגשי? מקרה שקרה? אנשים? מה שהכי נותן לי מוטיבציה לכתוב, זה מוסיקה של אנשים אחרים, בעיקר מוסיקה של יוצרים אחרים בגילי או מהארץ. כשאני שומע מוסיקה של אחרים שעושה לי את זה, ולפעמים אפילו מוסיקה של אחרים שאני שונא- זה יכול להכניס לי מוטיבציה לכתוב מוסיקה משלי. -האם הכתיבה באה לכם בטבעיות או שאתם עוברים 7 מדורי גיהנום עד שתאם מגיעים לתוצאה סופית? בד"כ כשיוצא קטע טוב זה אחרי שישבתי עליו כמה שבועות ושיחקתי איתו ופתאום בא לי רעיון איך לפתח אותו. לרוב נולדים לי קטעים טובים מרעיונות שחשבתי עליהם לפני חודשים. אני לא אומר שהכתיבה באה לי בטבעיות. לא, בכלל לא. -לדעתכם כתיבה טובה בכלל חשובה לשיר? מילים גרועות פוגעות לדעתי מאוד בשיר. מילים טובות יכולות לעשות שיר למדהים. אבל גם קטעים אינסטרומנטליים ללא מילים יכולים להיות חזקים יותר משירים. -איזה שירים אתם חושבים שכתובים בצורה יוצאת דופן ושהם חשובים לכם במיוחד או שירים שהייתם אתם רוצים לכתוב? שירי Genesis משלבים מוסיקה מדהימה עם מילים טובות (מדובר באלבומים Selling England by the Pound ו- Nursery Cryme). פינק פלויד גם כתבו בצורה מדהימה. קשה לי לחשוב על מה שהייתי רוצה לכתוב בעצמי. אני יותר מדי משתנה מרגע לרגע בעניין הזה. מקווה שעניינתי, רותם

imry100

New member
אני עונה

אני מנסה להיות מקורי אבל שירים שאני שומע נותנים לי השראה הייתי רוצה לכתוב כמו אביב גפן כמובן!

למעלה