השפעת אב

השפעת אב

בני בן ה 15 לא מצליח לשלוט בכעסיו, לא מפוקס בלימודיו וכן מתנהג לא יפה לאחיו הקטן בשיחות שלי עימו הוא מאוד מבין ומגלה אמפטיה ענקית והכי חשוב הוא אומר לי שאביו יכול מאוד להשפיע עליו כשאני מדברת על כך עם בעלי הוא לא ממש מתייחס לזה וממשיך בהרגליו כרגיל, מה אני יכולה לעשות עם זה אם בכלל אודה לתשובה מהירה

השפעת אב

לנועם היקרה, "בעלך בוחר לא ממש להתייחס לזה וממשיך בהרגליו" אני מציעה שתכבדי את בעלך , הוא בוחר שלא להתייחס , ויכול להיות שהאופן אינטואיטיבי הוא מרגיש שזה הדבר הנכון לו לעשות, והתערבות שלו לא באמת תועיל. נראה שהבן משתמש ברעיון זה כדי "להוריד אותך ממנו", או אולי באופן לא מודע על מנת לקרב בינך לבין בעלך – גם אם בפניותיך לבעלך אתם רק מסתכסכים או במטרה אחרת שסמויה מעיני כרגע. האם הנער עבר אבחון של הפרעות קשב וריכוז? מאחר שיש לך שיחות איתו והוא "מאוד מבין ומגלה אמפטיה ענקית" נסי את לעזור לו. בדקי איתו מה יכול לעזור לו לשלוט בכעסיו? מה הוא מציע? איך תוכלי לעזור לו? חשבו על דרכים יצירתיות: כאשר הוא מרגיש חסר סבלנות אולי נשימות עמוקות, לצאת לריצה סביב הבניין(אולי ,תוכלי להצטרף אליו מפעם לפעם ) אולי הוא יכול להצטרף לחוג שמעניין אותו,בו יוציא אנרגיה , חוג יוגה, מדיטציה, וכיו"ב. אני בטוחה שתמצאו את דרך המלך. בהצלחה עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה