השפעת אווירת נכאים על תינוקת

mitazugit

New member
השפעת אווירת נכאים על תינוקת

אנחנו זוג עם תינוקת בת 10 חודשים. הזוגיות שלנו מלאת ריבים, קשיים ותחרות, אנחנו לא חיים חיי שיתוף מבחינה כלכלית, אין לנו יחסי מין כמעט אף פעם. התחלנו טיפול זוגי. בינתיים יש בבית רוב הזמן אווירת נכאים, הרבה שתיקות ושיחות כעוסות. אנחנו מאוד משתדלים "להסתיר" את זה מהתינוקת שלנו, לחייך ולצחוק אליה וכו', אבל קשה לי להאמין שאפשר באמת להסתיר. אני חוששת מההשפעה שיש לזה עליה. כמובן שהיא משחקת ומחייכת וצוחקת, אבל נדמה לי שאני כבר רואה עליה מידה של רצינות ועצבות. מה דעתכם? עד כמה יכולה ההשפעה להיות הרסנית ועד כמה זה קריטי בגילאים כל כך מוקדמים (בהנחה שנצליח לשפר בהמשך)? ומה בכלל אפשר לעשות כדי להפחית את הנזק?

השפעה על ילדים גם אם הם קטנים מאד

וכביכול עוד "לא מבינים" כמובן קיימת. אתם מודעים למצב הלא טוב שלכם ועושים עבודה לשנות את המצב. הייתי ממליצה לכם לקבל את עצמכם עם הקשיים שאתם מביאים . החשוב הוא עבורכם ועבור הילדה זה שאתם משתדלים, מטופלים ומכייון שהיא חלק מכם ולעולם תהיה אז אילו הם חייה גם . עדיף בבית תמיד שיהיה פחות מתח ושההורים יהיו בקשר טוב אבל אין מדובר במצב הרסני, נזק וקריטיות. תמשיכו להשתדל עבורה. אם יש לכם שיחות שעלולות לעלות לטונים גבוהים אז תקבעו את הפגישה מראש מחוץ לבית, ואפשר גם לדבר אל הילדה ולאמר לה שאמא ואבא מאד אוהבים אותה, והיא נהדרת יפה מקסימה וכו... תמשיכו בטיפול עד שתגיעו למצב בו אתם או חיים ביחד בטוב או חיים בטוב באופן אחר. בשביל עצמכם, על תוותרו על האפשרות לחיות חיים טובים ונעימים.

למעלה