השפעת אנטיביוטיקה על הקקי

fire001

New member
השפעת אנטיביוטיקה על הקקי

הי, טליה שלי בת 8 שבועות, יונקת עם השלמה של 2 בקבוקי סימילאק ביום, קבוע מהיום הראשון שלנו בבית בשבוע האחרון (מאז יום א', כרגע יום שבת) אני לוקחת אנטיביוטיקה עקב דלקת בשד(בתחילה מוקסיפן שהוחלף לאוגמנטין) ואני ממשיכה להניק (כמה שיותר)מהשד עם הדלקת מאז יום שני טליה לא עשתה כלל קקי!!! במהלך כל התקופה, מלבד פעם אחת שלא היה לה קקי 5 ימים היא עושה כל יום מעט קקי כמה פעמים ביום ופעם בכמה ימים קקי גדול. בשבוע האחרון יש לה רק חיתולים עם פיפי. היינו אצל הרופאה שאמרה שהבטן שלה רכה, העור אלסטי והילדה עירנית ככה שזה סביר ומקסימום שניתן לה נר. אני לא משתגעת על הפתרון הזה בייחוד אם הרופאה לא איבחנה עצירות או קיבה מלאה... מה לעשות? להמתין עד שיצא הקקי? זה נורמלי? האם זה בגלל האנטיביוטיקה שעוברת אליה בהנקה?

הפסקה ביציאות

שלום, אצל תינוק יונק בלעדית אי מתן צואה לכמה ימים הינו מעיד על בעייה, אך הדבר אינו נכון אצל תינוק המקבל גם תמ"ל. כעיקרון מכיוון שתמ"ל קשה יותר לעיכול אם יש לך רק חלב לתת לכמה ימים זה יכול לפתור את הבעיה. לגבי הדלקת בשד: לעיתים הדבר מעיד כי ניקוז השד אינו יעיל, הגברת תדירות ההנקה (גם בלילה ע"מ להמנע מהפסקות ארוכות שאינן בריאות לשד) יכול לעזור לדלקת הנוכחות (וגם למנוע דלקת עתידית מאותם נסיבות) וגם לתינוקת בנושא העצירות. לגבי האנטיביוטיקה, מוקסיפן אינה יעילה לדלקות בשד ולכן טוב שהוחלף באוגנמטין. אני לא נתקלתי במקרה שאנטיביוטיקה שניתנה לאם גרמה לעצירות. בכל מקרה, כמו שציינתי, הגדלת תכיפות ההנקה תעזור להחלמה המהירה. בהצלחה,

fire001

New member
היא עשתה זאת

היום טליה עשתה קקי! אכן אתמול החלפתי את אחד מבקבוקי הסימילאק בחלב שאוב ואת הבקבוק השני נתתי פחות והשלמתי עם הנקה- זה עבד! תודה עינת

למעלה