השפעת גירושין על ילדים בגילאים שונים

ג ג ג

New member
השפעת גירושין על ילדים בגילאים שונים

שלום, אני חושב על פרידה מאשתי אולם נושא השפעת הגירושין על הילדים מטריד אותי מאוד ולמעשה, מונע ממני כיום את התהליך. ילדיי בני 5 ו-שנתיים וחצי. שאלתי היא: האם ה'נזק' שייגרם להם בעקבות הגירושין גדל או קטן עם הגדילה שלהם? כלומר, האם עדיף לעזוב את הבית כשהם עדיין קטנים ולא כל כך מבינים או להישאר עמם עכשיו כשהם קטנים ולעזוב כשהם יגדלו מעט (עוד 3,4 שנים) ??? אודה על תשובה.

שלום לך

פירוק משפחה ע"י גירושין אינו נעים וכמובן שעדיף לחיות בזוגיות ובמשפחתיות בלעדיהם. אבל, אם הגעתם למצב שאינכם יכולים לחיות ביחד בזוג וצריכים להתגרש, אז זה הדבר שיש לעשותו, גם אם ישנם ילדים ובכל הגילאים. ילדים שחיים בבית שהוריהם רוצים להתגרש, חיים בקושי גדול. הם צופים ומרגישים את הוריהם רבים, אינם אוהבים אחד את השני, את מתחים וחיים באי וודאות מתמדת ובפחד ממה שיקרה. לכן, אני ממליצה לכם, במידה וההחלטה להתגרש הינה שלמה מבחינת שניכם, לעשות כן. יש לשתף את הילדים אחרי ההחלטה על הפרידה ולהסביר להם, לכל אחד בדרכו, עפ"י גילו שאמא ואבא לא יגורו יותר ביחד. אין צורך להיכנס איתם ליותר מדי פרטים. יש לשתף אותם בשגרה החדשה שתהיה להם, למשל: "בימי רביעי וכל סוף שבוע שני, אתם תגורו עם אבא". חשוב מאוד לדבר עם הילדים בבטחון, לתת להם וודאות, שיידעו בדיוק מה הולך לקרות היום בבית. גילם הצעיר של הילדים אינו צריך לשנות לגבי ההחלטה. כל גיל של ילד יכול להיות משברי ויכול לעבור גם ללא שום קשיים. הדבר החשוב ביותר בשיתוף הילדים הוא לתת להם את הידע והבטחון ולא להיות אמוציונלים לידם. ילדים זקוקים לשגרה שלהם ולוודאות שלהם ולא לערבב אותם עם העניינים הרגשיים העומדים מאחורי הגירושין שלכם. מקווה שזה עוזר לך להחליט ומאחלת לכם שהילדים יסתגלו בקלות.

למעלה