השפעת האוכל של אמא.......

efrat fefi

New member
השפעת האוכל של אמא.......

רציתי לדעת, בבקשה, על ההשפעות של האוכל שאני צורכת. כלומר אני יודעת שיש מוצרים שאם אני אוכל יעשו גזים לקטנה אבל, אם לדוגמא אני אוכלת סיבים תזונתיים, שזיפים יבשים וכו' להסדרת מערכת העיכול שלי, איך הקטנה תקבל את זה? יש לציין שאני מניקה מלא. תודה על העזרה וסליחה על הבלבול (פשוט היא מתחילה לקבל ברזל ואני רוצה לעזור לה במקרה של עצירויות).

סיבים תזונתיים

הגוף שלנו לא מסוגל לפרק את הסיבים (תאית) ולכן ההשפעה שלהם היא מקומית, במערכת העיכול שלנו. כך שבמקרה הזה, מה שאת אוכלת לא יוכל לעזור לה. לא תמיד יש עצירות מברזל, וכשיש אפשר לנסות כמה סוגים, ולמצוא את הסוג שלא גורם לעצירות.

טיפ בנושא ברזל

בישול בכלי ברזל מגדיל את כמות הברזל במזון וחוסך לרוב צורך במזן ברזל. לגבי תינוקות יונקים בלעדית, נדיר מאוד מצב בו לתינוק חסר ברזל ואם יש חשד כדאי לבדוק. עודף ברזל הינו מסוכן כמו חוסר ברזל.

efrat fefi

New member
אני מודעת לכך אבל בטיפת חלב

אוטומטית היא רשמה טיפות ברזל לקטנה בלי לעשות בדיקה וכלום. אז מה שאת מציעה זה שאם היא יונקת מלא אז קודם לעשות בדיקה.

ברזל

אחות טיפת חלב עובדת על-פי הנחיות כלליות, אשר לא מותאמות לתינוקך הספציפי. מתן ברזל למניעת אנמניה הוא סוגיה שרופאים שונים יש דעות שונות. יש גם גורמים אחרים שצריך לקחת בחשבון כמו רמת ההמוגלובין שלך במהלך ההריון. כדאי לך להתיעץ עם הרופא האישי שלכם בנושא. אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה