השפעת הדעה האישית של הסטודנט על סיכויי הצלחה בתואר

השפעת הדעה האישית של הסטודנט על סיכויי הצלחה בתואר

שלום,

שאלתי מכוונת בעיקר למי שלמד משפטים בעברית או למי שמכיר את אופי הלימודים שם.

אני מניח (ואולי שלא בצדק) שדעתם של רוב המרצים מבחינה פוליטית היא יותר קרובה לצד השמאלי של המפה הפוליטית וכן (וזה, מן הסתם בצדק) לצד החילוני של המפה הדתית-חילונית. האם יכולה להיות השפעה לכך שיש לפלוני דעה ימנית ושמרנית מבחינה דתית על סיכויי הצטיינות במהלך התואר. לשון אחר, האם עמדה חריגה, מנומקת מבחינה משפטית והגיונית כמובן, יכולה להשפיע על המרצה שבודק את המבחן, לצורך הדוגמא?

תודה.

B L I M P

New member
אני מנסה להבין מתי בדיוק

אתה מתכוון להביע דעה פוליטית במבחנים? אלא אם זה קורס ספציפי שמדבר על פוליטיקה - אין ממש סיבה לעשות את זה.
&nbsp
ובירושלים יש לא מעט דתיים בסגל ההוראה. מניחה שלא כולם שמאל פוליטי.

אתמול

ביום הפתוח פרופ' דותן העלה שאלה: מה דעתנו על העתירה שהוגשה לבג"ץ בדרישה לפסול את הרשימות לכנסת שאין להן ייצוג נשי. אין לי מושג אם זה מאפיין שיעור רגיל בכיתה או שזה נחשב חריג אבל בעקבות זאת התעוררה אצלי השאלה ששאלתי.

student89

New member
אני חושב שאם לא תרשום שאתה שמלאני ותומך בפמניזם אין מצב

שתקבל הצטיינות:))))

natilousky

New member
אין קשר בין היום הפתוח למערך הקורסים בעברית

ואני אנמק, כפי שBLIMP רשמה מעלי, אין מקום לתת את דעתך במבחן, יש כל כך הרבה דעות במשפטים אז אתה רוצה להכניס גם את הדעה שלך?. יתרה מזאת, גם אם תביא את דעתך מי שבודק את המבחן זה לא המרצה אלא עוזרי הוראה שהם סטודנטים שנה ד' לרוב. מה שפרופ' דותן עושה ביום הפתוח זה מעין שיעור שו"ת שבו הוא משתף את הקהל וגורם לו לטעום במעט מה זה משפטים. ברוב המקרים המרצה מעביר הרצאה ואז נותן זמן לשאלות, בשלב זה, גם אם תביע את דעתך הימנית(לא רואה פסול בזה) אז במידה ותנמק זאת בצורה ראויה התשובה גם תהיה ראויה, חס וחלילה, שלא תחשוב שאיזה מרצה יפגע בך על זה שהבעת את דעתך, נהפוך הוא, תקבל מיטיב על ההשתתפות.
&nbsp
חיזוק נוסף, גם אם תרשום את דעתך(מה שלא יקרה אבל נצא מנקודת הנחה כזאת) אף אחד לא יוריד לך על זה שהבעת דעה ימנית ולא שמאלית.
&nbsp
אם שאלתך היא אם יש אוריינטציה שמאלית בפקולטה למשפטים בעברית?, התשובה היא כן ולא, כן דעת הרוב היא שמאלית, אבל יחסית לפקולטה למשפטים יש שם לא מעט מרצים עם דעה שנוגדת את השמאל.
&nbsp
אם יש מצטייני דיקן דתיים?, בהחלט שכן, וביחס דיי מספק לכמות שלהם(יש לא מעט דתיים בפקולטה) והם בין האנשים הכי חכמים שפגשתי, גם אחוז ניכר מהם חברים בכתב העת משפטים.

למעלה