השפעת החרדה על הגימגום.

elanc10

New member
השפעת החרדה על הגימגום.

כאשר אנו מדברים לעצמנו,לילד קטן, לסיני שבקושי מבין עברית או לזקן,נכה שבקושי שומע, לא נגמגם,כנ"ל אם נדבר לאדם לא נחשב ולא מוערך מבחינתנו. כלומר החשש שנגמגפ בפני אדם שנחשב על ידינו,נובך מאד,נירצה לקבור את עצמנו,יוצרת משוב חיובי של פחד,שגורמת להיתקעות חזקה. שוקי כתב כי כמעט אינו מגמגם כשמבקשים את עזרתו,לעומת זאת הוא נתקע חזק כאשר הוא מבקש עזרה. התופעה מוכרת גם אצלי. כאשר אני מתבקש להסביר,ואני שולט בחומר,אני חש מוערך, רצוי ובטחוני העצמי גובר.ההשפעה על הגימגום מובנת. כאשר אני זקוק לעזרה וחושש שלא אקבלה בגלל קושי להסביר את עצמי,חוסר הבטחון גובר שמשפיע מיד על הגימגום. שאלה?? האם מישהו ניסה לצייר את האנשים שאיתם הוא בא במגע,כבשר ודם,חלשים שאין צורך להתרגש מהם,ומחשבות אלה שיפרו את בטחונו והורידו את רמת הגימגום?
 

DanielT17

New member
אני מסכים

יש אנשים שמלחיצים אותי יותר.. שמערערים אותי
 

marlen

New member
מסכימה

יש בהחלט הבדל ברמת הגמגום שלי, מול אנשים שונים זו נקודה מעניינת שרק מראה לנו כמה שהגמגום פסיכולוגי ומשתנה ממצב למצב
 

shuky63

New member
הצעה מעשית שקיבלתי ממטפל

כנער אחד הטיפולים שלקחו אותי אליו היה למישהו בשם דוקטור שמחה לב מטפל בשיטת מנ"א שהוא המציא.לא אכנס לפירטי הטיפול שלא עזר לי אבל מישפט אחד שאמר לי נחרט לי בראש: "אתה צריך להבין שהאדם שאיתו אתה מדבר הוא לא יותר מעץ ואתה לא צריך להתרגש ממנו יותר מכפי שאתה מדבר עם עץ.כדי להקל על עצמך אתה יכול לדמיין את האדם שמולך עם עציץ קטן על ראשו"
 
שוקי הצעה נהדרת ../images/Emo6.gif

בחיי , מהיום והלאה אני מדמיינת את כל בני שיחי עם עציץ על הראש , גדול!
 

elanc10

New member
למירב,לא חייב להיות עציץ, ניתן

לדמיינו בשירותים או במצבים שמראים כי הוא בן אנוש קטן ומלא פחדים שבודאי אין לחשוש ממנו ומדעתו אלינו. זו שיטה ידועה שיכולה לעזור כאשר אנו פונים לאנשים שאנו חוששים מהם.
 
למעלה