השפעת הטלוויזיה/ סרטים /ספרים

• פותח הנושא p019
  • פורסם בתאריך

p019

New member
השפעת הטלוויזיה/ סרטים /ספרים

במשך הזמן הבחנתי שארבה מהתפיסות שלי בקשר למיניות, זוגיות, יציאות וכדומה מגיעות מהמדיומים השונים - טלוויזה, סרטים וספרים. קראו מקרים שדיברתי עם חברה שלי והבעתי את דעתי על משהו הקשור לנושאים הנל, והיא אמרה לי "מה פתעום, למה את חושבת כך" וכשאמרתי שכך זה בסרטים, היא אמרה לי שסרטים וטלוויזה לא מייצגים שוב. ואני כמובן מייד התקפלתי ואמרתי "נכון, נכון". כשזה קרה בפעם השלישית או רביעית חשבתי על זה קצת. אני יודעת שהטלוויזיה לא מייצגת. יש מספיק נושאים שאני מבינה בהם שמיוצגים בצורה לא מדוייקת במדיומים השונים - לדוגמה חברות, ומה זה להיות "מרובע" בבית ספר ועוד. וניסיתי להבין למה אני כל הזמן משתמשת בדברים שראיתי בטלוויזה וכו. והנקודה היא שאין לי שום אמת מידע אחרת. אם מעולם לא חוויתי אף אחד מהדברים הללו, והנושאים הללו הם לא דברים שאנשים מדברים עליהם בפתיחות רבה באופן כללי. גם חברים טובים. אז מאיפה אני יחולה לשאוב את המידע? כיוון שהטלוויזה והסרטים מלאים בנושאים של זוגיות ויציאות ומין (לצערי) אז זה די סביר שאני יספוג את זה משם. האם אי פעם הרגשתם את זה? או שרק אני נוטה לתת חשיבות רבה מידי למדיומים שנועדו בעיקר להעביר את הזמן?

הטלוויזיה משפיעה לנו על החיים

כשהיא מחזקת את הסטריאוטיפים שהזכרת, אנשים לומדים ממנה שהם הנורמה. הטלוויזיה היתה אחד הגורמים שגרמו לי לפחד מלהגדיר את עצמי בתיכון, היא הציגה הרבה צורות חיים, ובכולן לגלגו על אנשים כמוני והראו שהם לא בסדר ולא יכולים להיות בסדר אם לא ישתנו. כשלמדתי לא להתייחס אליה, החברים שלי עדיין חשבו שאנשים כמוני לא יכולים להיות בסדר אם לא ישתנו, וניסו בכוח לשדך אותי או לקבוע שאני בעצם לסבית בהכחשה, כשהם מזכירים סדרות טלויזיה כדי להראות שהם צודקים. את לא מייחסת חשיבות רבה מדי. הטלוויזיה היא כלי שאנחנו לומדים דרכו על העולם, ולוקח הרבה זמן לבנות "משקפיים" שיסננו את ההגזמות שלה כדי שנלמד ממנה איך העולם באמת נראה.

אני חושב שיש קשר מסויים

גם אם המציאות שם מוקצנת / חד מימדית לאנשים יש רצון לדמות חיקוי למצוא איזה כוכב קולנוע / זמר ענק שאפשר להצמד אליו בציפורניים במיוחד בתקופת גיל ההתבגרות הכוכבים האלה חיים את החיים ה"אמיתיים" בשביל הנער. לכן בעתיד הוא ישאף לחיות כמותם. כמובן שהמציאות משנה את יכולתו לחיות ככה. להגיד מה פתאום זה קצת חזק מדי, תלוי בבן אדם

p019

New member
אוואו

ואני חשבתי שתקטלו אותי. כדי לדייק, לא ממש התכוונותי להשפעה של הטלוויזיה עלי או על אנשים בכלל, אלה לעובדה שכ99% מהידע שיש לי על הנושא של מין וזוגיות מגיע מהטלוויזיה כיוון שלא למדתי על הנושא מיד ראשונה, וכיוון שאנשים לרוב לא נוטים לדבר על זה בפתיחות - אז גם לא מיד שנייה.

יש מקומות שמדברים על זה

אבל אני לא חושב שיש הרבה מה לדעת בנושא פשוט גירוי עצבי, נאמנות, תקשורת וכיוצא מזה העיקר להיות מאושרים.

p019

New member
אבל מי רוצה לשמוע ../images/Emo13.gif

טוב, אז האמת שאני לרוב לא רוצה להיות במקומות שמדברים על זה. חלק מהעניין של להיות א-מיני - לפחות במקרה שלי. חוץ מזה שארשה לי לפקפק בכך שהנושא פשוט - אחרת הוא לא היה מעסיק כל כך ארבה אנשים במגוון כל כך רחב של תחומים. כנראה שיש לאנשים מה להגיד על הנושא. מצד שני,
, אולי זה כמו ללמוד תמונה של פיקסו ע"י חקירת הפיגמנטים על הבד (עושים את זה דרך הגב). זה לא שהנושא כל כך מורכב, רק שאנשים כל כך מתעניינים בזה שהם חופרים לעומק. טוב נו, אני יישאר עם המסקנות הדביליות שלי מהטלוויזיה. זה לא שיש לי צורך להעביר את זה לאימפלמנטציה, כך שזה לא ממש משנה מה אני חושבת, לא?

זה מעסיק הרבה כי אנשים לא יודעים

אבל חושבים שהם יודעים ויש כאלה שיודעים קצת יותר ואז הראשונים מבינים שהם לא יודעים ומדברים על זה... זה חלק מרכילות מי יוצא עם מי למשל

אפשר ללמוד מהטלויזיה

אבל צריך להבין באילו משקפיים להסתכל כדי שהתמונה תצא נכונה. חלק מהידע שלי בנושאים האלו בא מבדיחות גסות, גם הן מלמדות כי הן נוגעות בכל אספקט שם, אבל צריך לדעת מתי הבדיחות מוגזמות וכמה הן מוגזמות.

tzaika

New member
הייתי חייבת

היא ניסתה להגיד לך שסרטים מחפשים דרמה במקום שבו החיים האמיתיים לא מיצרים דרמה, שסרטים מקצינים סיטואציות עד שכמעט לא נשאר קשר בינן ובין המציאות ושסרטים ממציאים דמויות שהרבה פעמים הן כל כך חד ממדיות ופלקטיות עד שאין כבר שום קשר בינן ובין אנשים אמיתיים("ההוא שחושב רק על מין" "זאת שכל הזמן מחפשת לבגוד בבעלה" "הפיזיקאי שחושב שאין מקריות כי איינשטיין אמר שאלוהים לא משחק בקוביות ומי אנחנו שנתווכח עם איינשטיין"). במיוחד אשמות בחטא הזה תוכניות הטלוויזיה שכל כך מעט מחשבה מושקעת בכתיבה שלהן עד שהן אפילו לא מייצגות את העולם של אותם שניים -שלושה אנשים שכתבו אותן. מובן שיש גם סרטים,ספרים ואף תוכניות שנעשים בהרבה מאד חכמה וטעם טוב אבל החברה שלך בעיקר ניסתה להגיד לך שאת לא יכולה לשפוט את כל המין האנושי על בסיס מה שאת רואה בטלוויזיה.

p019

New member
../images/Emo11.gif

כן, אבל את לא יכולה להתכחש שכולנו עושים את זה ברמה זו או אחרת על נושאים כלהם שאין לנו מקורות ידע אליהם משום מקור אחר. חוץ מזה, הסיפורים והנושאים בטלוויזה מבוססים על משהו. אם לא על המציאות אז על מה שהכותבים חושבים שאנשים חושבים שהיא המציאות, לא? אי אפשר לזרוק שנים של עשיה טלוויזונית ולהגיד שזה לא רלוונטי למחשבה האנושים. זו אולי לא המציאות, אבל זה בהחלט מייצג משהו על תפיסות אנושיות.

כן

גם אני נוטה להסתכל על מערכות יחסים וכל הדברים האלה מתוך טקסטים, סדרות טלויזיה...אולי בגלל שלא ממש חוויתי את זה, אני עדיין מדמיינת מערכת יחסים זוגית בתור משהו אידיאלי. אבל לפעמים אני חושבת על זה בתור ידידות מוקצנת, כמו ידידות רק הרבה יותר צפוף ואינטנסיבי ואקסקלוסיבי, מה שנותן לזה איזשהו מעמד קצת יותר בכיר.

למעלה