השפעת הסביבה על שינוי מקצועי

נח מ

New member
השפעת הסביבה על שינוי מקצועי

שלום לכולם. לפני כשבועיים קיבלתי החלטה לעשות שינוי מקצועי מספר 2. למדתי מנהל עסקים לתואר ראשון , עבדתי בנושא , עשיתי הסבה להיי טק שם אני עובד כיום , והבנתי שגם תכנות זה לא בשבילי . אני עדיין לא יודע מה כן , אבל קיבלתי החלטה שכנראה תוביל לפרידתי מהחברה בה אני עובד כיום . יש לא מעט דברים שאפשר לספר ולדבר בקשר לזה היום אני רוצה לשתף אתכם ולהזמין תגובות בקשר להשפעת הסביבה על צעד כזה. אני טיפוס שאוהב לשתף אנשים בכל מה שעובר עלי . רוב התגובות במקום העבודה הם של - "כל הכבוד על האומץ " וכדומה , אולם ממשפחתי הקרובה ( אחות , הורים ) אני מקבל תגובה של תחשוב שוב , אולי אתה עושה טעות , המצב וכולי . מאשתי אני מקבל תמיכה בלתי מסויגת כך שמצבי טוב בסביבה הכי קרובה אבל להגיד למשפחה משפט אותו אגזול מדורון שפר - אני הולך עם הלב ומה שיהיה יהיה , לא מובן להם ומתקבל אצלם בתחושה שאני לא מבין את העולם. אשמח לשמוע התיחסותכם לסביבה שלכם ואיך אתם מתמודיים איתה. תודה ויום מקסים לכולם .

אותי זה מעצבן ../images/Emo46.gif

לשמוע מאנשים שקרובים אליי משפטים כמו: המצב, אל תעשי את זה (אם אני רוצה נגיד לעזוב עבודה ו/או לעשות שינוי כלשהו). זה ממש מעצבן ואכן שמעתי את המשפטים האלה לפני שעזבתי את העבודה במפעל ומצאתי אחר כך עבודה יותר טובה וגם לפני שעברתי דירה מלגור עם שותפות ללגור לבד ובעיר אחרת. למרות המשפטים הפסימיים האלה, החלטתי לאטום את האוזניים שלי ולא להקשיב, אלא להקשיב רק לעצמי ולכן עשיתי שינויים שעד עכשיו אני לא מצטערת עליהם ולו לרגע. ואתה יודע מה? גם אם מה שעשיתי היה מתברר כטעות, לפחות הטעות היתה שלי ואני זאת שהייתי לומדת ממנה. עדיף לי לטעות טעויות שהן שלי מאשר טעויות שהן בעצם של אחרים.

נח מ

New member
תודה

תודה לך נטע על ההתיחסות. זה פחות או יותר מה שאני מנסה לעשות , להקשיב רק לעצמי . אני לא משנה כהוא זה מהדרך שבחרתי , רק קשה לא לתת מידי פעם לאיזה בדל ספק לחדור לאחר שיחה כזאת עם מישהו קרוב . לפני חמש דקות התקשר חבר וככשמע שאולי אני עוזב עבודה בלי למצא חדשה עדיין הוא התחרפן וישר אמר אני ממליץ לך לא לעשות את זה , ונתן דוגמא שלו , כי הוא מובטל הרבה זמן . ךכן מה שאני אומר זה שאני לא משנה את הדרך אבל זה קשה לפעמים להתמודד עם שיחות כאלה ובייחוד לא לתת לספק לפעמים לחדור.

avivaht

New member
תן לספק לחדור...

קח נשימה עמוקה, הגד לו יפה תודה, והמשך בדרכך... בכל מקרה, אנחנו כאן עושים את הדרך, ביחד איתך וכל אחד לחוד אני בטוחה שתמצא כאן מי שיעודד אותך להקשיב לעצמך אני הראשונה שתמליץ לך על כך הספק חודר, עמוק, יש לו מקדח בקוטר עצום, זה התפקיד שלו והוא יעשה אותו על הצד הטוב ביותר... אז, הוא יעשה את העבודה שלו ואתה את שלך שב איתנו בשקט ובנחת אנחנו באותו המסלול, אנשים מסביב לא מבינים, לא נורא ואיך אמרתי לבעלי לפני כמה ימים: "הם לא מבינים...ולי יש חיים!" wellcome ובהצלחה אביבה

nutmeg

New member
לקח לי שנים להבין

שהרתיעה משינויים קשורה קשר הדוק לשאלה "מה תעשי כשתהיי גדולה?" כלומר זו שאלה שכאילו יש עליה רק תשובה אחת: מורה, גננת, ספרית, רופאה, עורכת דין, נהגת אמבולנס... משהו אחד. תחליטי. תתחייבי. תלמדי. תעבדי במה שבחרת 30 שנה ואז תצאי לפנסיה עם שעון זהב... אף אחד לא דיבר על זה שאפשר (ואולי אפילו רצוי) חמש שנים להיות נהגת, אחר כך גננת ובסוף, אם מתחשק לי, מבקרת ספרותית... לא נרתעת יותר מכלום. שיחכו לי בסיבוב. אם מתחשק לי, ממחר אלמד להטיס מטוס.

מניעים מאחורי בחירות

אגוז מוסקט ? אז שלום לך, בוקר טוב ותודה על השיתוף בתובנה. כן זו פריצת דרך שמקופלת בהארה הזו שגילית ואת מציעה. תרשי לי לבדוק תחושה שעלתה לי מתוך הדברים שהבאת. האם יכול להיות שיש בעמדה הפנימית של "שיחכו לי בסיבוב" כמו רצון להראות להם, להוכיח, לעשות משהו שבדרך מסויימת עדיין בזיקה לערכים ולתפיסות ההם . . . תבדקי מה יש ב"להטיס מטוס" או ב"מבקרת ספרותית" שמשרת אינטרס אולי לא הכי נקי, שמייצג צורך שלא הוא בהכרח, המפתח למימוש היכולות האישיות במלוא העוצמה - ואולי כן, כי מאחורי מוטיבציה להוכיח יש איזה שהוא קטליזטור רב עוצמה, שלא יהיה מצב שהוא ורק הוא מניע את התהליך. תודה על ההקשבה בלב פתוח, אמיר דרור

נח מ

New member
לגבי תן לספק לחזור

היי אביבה , בקשר לתגובה שלך , אציין רק שזה הגיונית פשוט מאוד , אני לא מתכוון לשנות שום דבר מהמסע שלי בגלל אחרים שלא מבינים אותי אבל רגשית קשה לי עם אנשים בעיקר קרובים שמייעצים לי עיצות שמבחינתם הם טובות אבל לי עושות רע. אני מוצא את עצמי מרחיק אותם ממני ורובם אנשים קרובים אלי וקצת קשה לי רגשית עם זה , קשה לי רגשית להקשיב להם . יכול להיות שעם הזמן בתוך התהליך אלמד יותר טוב להתמודד איתם , כרגע בתחילת התהליך לא פשוט לי איתם.

hagitadv

New member
ברכותי

כל הכבוד על האומץ שלך להגיע להחלטה שכזו- בימים שלנו-ובגיל שלנו לא פשוט לשנות דפוסי חשיבה והתנהגות יש דברים שחייבים להקשיב להם-אחרת הכל חוזר אליך כבמורנג-ובגדול. תוודה אבל מה- באמת אתה רוצה לעשות-מה הלב אומר.לפעמים צריכים למקד גם את הרגשות האלה כדי שהדברים ישתנו בחוכמה. שהיה לך רק טוב.

חזר אליך פעם בומרנג ?

ואת איך את מרגישה בעבודה ? היית במצב ששאלות על דפוסי חשיבה והתנהגות של עצמך הטרידו אותך ? מה את מאחלת לעצמך ?

נח מ

New member
תודה על התגובה

שלום חגית, רציתי רק לכתוב לך תודה על התגובה. תגובות כאלה מחזקות אותי באמונה שלי בדרכי הלא קלה והלא ברורה שבחרתי ללכת בה. תודה וסוףשבוע מקסים

bubi21

New member
הזדהות

אני ממש יכולה להבין אותך...... אני אומנם צעירה ומשוחררת "רק" 7 חודשים ומאוד לא מרוצה במקום שבו אני עובדת כרגע. אז נכון שזה משהו זמני כי אני עכשיו לומדת אבל עדיין זה מעצבן........ אם אתה חושב שזה הצעד הנכון לך על זה!!!!!!!

נח מ

New member
תודה על התגובה

היי, תודה על התגובה שלך . בגלל שאת צעירה אני מציע לך מניסיון אישי , להתחיל לחשוב ללכת רק על דברים ומקומות שבהם תרגישי טוב עם עצמך.התפשרות היא דפוס שלפעמים אם עושים אותו יותר מדי פעמים מתרגלים אליו. בגילך אסור להתפשר יותר מדי ולדעתי אפילו על משהו זמני כדאי אם אפשר למצא משהו שאוהבים. סוףשבוע מקסים שיהיה לך.

arihadari

New member
כל הכבוד-החלטה אישית שלך בלבד

ההחלטה הי אאישית שלך תחשוב היטב שגם מיקצוע הבא שלךיש לו יתרונות וחסרונות ושרוב העבודות נעשות רק בשביל כסף קשה מאוד למצוא עיניין בעבודות עלה והצלח אני גם בקטע מעבר בין עבודות כרגע מתלבט במה לבחור וממש קשה לי

נח מ

New member
לגבי היחס שלך לכסף

שלום , קודם כל תודה על התגובה. אני מסכים איתך על זה שלכל מקצוע יש יתרונות וחסרונות , וכל עבודה היא בשביל הכסף כי אנו צריכים הרי להתפרנס לפחות רובנו , אבל זה לא סותר את העובדה שיש לכל אחד מאיתנו איזשהיא עבודה שם בחוץ , לפחות אחת שאותה אפשר לעשות בשביל הלב וגם לקבל עליה כסף. יכול להיות שנקבל עליה פחות כסף וכל אחד צריך לחשוב האם כדאי לו לוותר על הכסף היחסי אותו הוא יפסיד . אבל אני מאמין שאם תמצא עבודה שהיא טובה ללב בסופו של דבר לאחר שנים , בסוף הדרך אתה תרוויח עליה גם כספית הכי הרבה. כי עבודה רגילה אתה תעשה אותה טוב , עבודה שהיא בשביל הלב אתה תעשה אותה בצורה מעולה. סוף שבוע נעים .

sundavid

New member
שינוי מקצוע

כל הכבוד אני איתך, אני עשיתי שינוי לאחר הרבה שנים של התלבטויות, עברתי מלהיות שכיר לעצמאי בתחום שונה לגמרי, אני מרגיש צמיחה אישית וסיפוק רב, אני מחפש אנשים כמוך, אשמח לשתף אותך.

נח מ

New member
השינוי שלך

שלום , תודה על התגובה . אשמח אם תשתף אותי בשינוי שעשית . מה עבר עליך עד אשר עשית את השינוי , איך הרגשת בזמן השינוי ואיך אתה מרגיש היום. כתבת שאתה מחפש אנשים כמוני אשמח לשמוע גם על זה. סוף שבוע נעים .

אתה שלם עם זה?

אני מאחל לך הצלחה בדרך החדשה . לא ליפני שתיבדוק את המצב . הבעיה שלך זה מקום העבודה או המיקצוע? האם החלפתה יותר מימיקצוע אחד בחיים וזה פתר לך את הרגשתך? האם אתה משנה את מיקצועך כדי לעשות שינוי בחיים ,או שאן לך תוכן בחיים? אני שמח שאנשים מישתנים ולא חיים בתוך בועה של תלוש משכורת,ורוצים אויר טרי וחדש מידי פעם. אל תירא אתה חזק יותר מהבעיה ואת הבעיה תיפתור,רק תיבדוק אם רק את זה אתה צריך לשנות,וזה מה שבאמת אתה זקוק לו כעית. בהצלחה מיכל הלב .מאדם שהלך וחזר לאוטו מקום בחיים.

נח מ

New member
שלם עם זה מאוד

שלום ניסו , תודה על התגובה שלך. הבעיה שלי היא זה שכבר כמה שנים טובות המצב , אילוצים ופשרות שונות קובעים את דרכי יותר מהכל . לכן החלטתי כעת לעזוב תוך כמה חודשים את מקום עבודתי הנוכחי , להסתכל פנימה הכי עמוק שאני רק יכול , ולמצא מה אני באמת רוצה וללכת על זה ואם זה לא ילך על מה שאני רוצה במקום השני וכן הלאה. אם זה לך ילך אז אולי אתפשר אבל אז אדע שעשיתי הכל כדי להגשים את עצמי. אני מקווה שהברתי את עצמי קצת יותר. שוב תודה על ההתיחסות שלך סוף שבוע מקסים שיהיה לך .

rinba

New member
מורידה את הכובע

בימים כאלה, ובמצב כלכלי שכזה, צריך באמת הרבה אמונה ותעוזה לעשות את מה שאתה עושה, ועל כך אני מורידה בפניך את הכובע. גם אלה שיבקרו אותך על מעשיך, היו משתוקקים להיות שם במקומך... ללכת אחרי הלב. אני מאמינה שאם עוסקים במשהו שמאוד אוהבים, אז הכל נראה גם אחרת. הרבה הצלחה!!!

meiravs

New member
כל הכבוד

כל הכבוד לך אני מש מעריכה אנשים כמוך הלוואי ואני הייתי מסוגלת לצאת ואפילו לברוח ממסגרות כמו שאתה בחרת לעשות בהצלחה לך

למעלה