השפעת מגנטים על זרימת הדם

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
השפעת מגנטים על זרימת הדם

כבר במחקרים קודמים נמצאה השפעה של מגנטים חזקים מאוד אשר מסוגלים לדכא או להגביר את קצב העברת המידע על-ידי העצבים במוח וכך להקל למשל על דיכאון. מחקר חדש בארצות הברית הראה שמגנטים חזקים (1.3 טסלה) יכולים להפוך דם בצינורית קטנה (כדוריות דם אדומות מכילות ברזל) לבעל יכולת זרימה טובה יותר בצינורות צרים (בעקבות שינוי הצמיגות שלו). יש כמובן הרבה בעיות שעולות משימוש במגנטים על כלי הדם, כיוון שיש צורך במגנטים גדולים שפועלים בכל מיני כיוונים. קישור לידיעה

sivan120

New member
מגנטים מין הסתם משפיעים על חיינו...

המגנטיות של כדור הארץ, שמשנה את כיוונה כל כמה מאות מיליוני שנים ומשנה את כל מה שקורה סביבנו. הרי הגוף שלנו, האינטנקטים של החיות נועדו לחיות בהתאם למגנטיות הזו.

uzi2

Active member
יש חיפושיות

שמנווטות את עצמן באמצעות השדה המגנטי של כדה"א, אם אני זוכר נכון גם סוגים של ציפורים. האדם כבר למד לחיות בתוך שדות מגנטים הרבה יותר חזקים פעם לפני איזה 15 שנה קיבלתי במתנה מצפן תלת ממדי עם מדבקה שאפשר להדביק ברכב. בכל מקום ברכב, הוא הצביע על כיוון אחר, ולמעשה לא היה בכלל שימושי.

Gidi Shemer

New member
וגם צבי ים

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1217816.html ואנקטודה אישית, המשרד שלי נמצא בדיוק ממול למעבדה שחוקרת את הנושא והאנשים שמצוטטים בכתבה שצירפתי הם קולגות שלי. הדפסתי את הכתבה בעברית והראיתי להם. הם היו מאד גאים בכך שמישהו בישראל ציטט אותם ושמחו לשמור עותק מהכתבה.

זה מעמיד בספק את אחד היתרונות הגדולים של הMRI

שכן תמיד אומרים שMRI לא גורם לתופעות לוואי כי זה רק מגנט [בהשוואה לCT שזה המון קרינה ומעלה הסיכוי לסרטן]...

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
לכל שיטת אבחנה יש את החסרונות שלה...

גם ל-mri, פשוט לא היה מספיק זמן לחקור את ההשפעות שלו, אבל לדעתי הימצאות בשדה של 2-3 טסלה ויותר יכולה לגרום לנזק מסוים לאורך זמן. אותו הדבר גם לגבי ה-CT, קרינת הרנטגן היא קרינה מייננת, רק שלצורך מוטציות בתאים צריך קרינה גבוהה הרבה יותר.

לגבי CT זה ברור. אבל MRI - תמיד משלמים

לסטודנטים כדי לעשות להם MRI במסגרת מחקרים.. כל הקטע הוא שזה לא אמור להזיק...

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
חלק מהעניין הוא החתמת הסטודנטים...

על טופס שמטיל את האחריות עליהם. הימצאות בשדה מגנטי חזק לאורך זמן היא לא דבר מומלץ במיוחד, פשוט ה-mri לא קיים מספיק זמן כמו ה-CT על מנת שיוכיחו שיש גם לו חסרונות.

למעלה