השפעת מעבר על תינוק

amir257

New member
השפעת מעבר על תינוק

שלום רב אני אמיר אבא של דניאל בן השישה חודשים, ממשפחה דרוזית מהצפון, הילד גדל בביתנו שבצפון עד היום, משבוע הבא אני,אשתי והילד עוברים לגור באיזור המרכז( אני עובד שם כמהנדס ייצור), שאלתי היא : איך זה ישפיע על התפתחות הילד, ומה יקרה כאשר אני מעביר אותו לגן בעוד שנה עם גננות וילדים שמדברים בשפה זרה לו כי בבית אנחנו מדברים בערבית.

מעבר של תינוק../images/Emo24.gif

בגיל זה לא אמורה ,למיטב ידיעתי ,להשפיע על הילד. באשר לשפה, ככל שהילד צעיר יותר יכולת הקליטה שלו לשפות גבוהה יותר ולכן הרווח כולו שלו. מה שכן חשוב זה לתת לילד תחושה של בטחון בבית כאשר ההנחה היא שילד שמרגיש בטוח בתא המשפחתי סביר מאוד להניח שהוא ירגיש בטוח גם במעגל החברתי שמחוץ לביתו(גן או בית הספר). בנוסף צריך לזכור כי הילד, כבר בגיל הזה, קולט מסרים ואם אתם תרגישו ותחשבו שבעצם לא צריכה להיות בעיה, הסיכוי שכך גם ילדכם יתפוס את המצב הוא גבוה ושכלל לא תיהיה בעיה. אשמח לענות לשאלות נוספות. תרי

אמיר שלום

תוך שבועיים בטח הילד ידבר כבר עברית הכי חשוב זו התחושה שתעבירו לו אני וביתי היינו בחול שנתיים כשהיא היתה בת 2 ולא ידעה מילה באנגלית תוך שבועיים כאמור היו לה חברות למרות שעדיין לא יחדעה אנגלית חוץ מזה ילדים בגיל כזה צעיר לא מדברים בשפה שלנו אלא מדברים בשפת תינוקות בינלאומית ומסתדרים נפלא בהצלחה לך ולמשפחתך

תמר34

New member
עוד נקודה

שחשבתי להתייחס אליה - נראה לי שעם אבא כל כך מודע ורגיש, בנוסף לכל הדברים שכתבו האמהות האחרות, לא תהיה לילד בעיה. זאת, כל זמן שתמשיך לגדלו עם מחשבה, שיקול דעת ואהבה. כה לחי ובהצלחה!

מלמלה

New member
הרבה הצלחה במעבר

זה כהתחלה גם לי לא נראה שתהיה בעיה עם השפה וטוב תעשו אם תמשיכו לדבר ערבית בבית כדי שהוא יזכור את השפה אני מכירה מספר ילדים "דו לשוניים" ולא ראיתי שיש להם בעיה עם זה מה עם שאר הדברים? מסורת? מנהגים? חגים? נראה לי הרבה יותר חשוב

למעלה