השפעת מתחים נפשיים על הגוף

lahadam

New member
השפעת מתחים נפשיים על הגוף

שלום רב ושבוע טוב, בן זוגי הוא אדם לחוץ מטבעו. הוא רגיש מאד, ובנוסף חרד מאד לבריאותו. לפני כחצי שנה הוא התחיל לעבוד במקום חדש. המקום החדש גרם לו לאי-נוחות תמידית. מסיבות שאינן תלויות בו, הוא לא יכול היה להצליח שם. לשמחתי הוא הודיע שהוא עוזב את מקום העבודה. חשנו רווחה גדולה. אציין שבמקום העבודה הקודם הוא קטף הצלחות רבות והיה מוערך מאד. לאחר הודעת ההתפטרות, ונכון להיום, נשארו לו עוד שבועיים (אותם הוא סופר כבמשורה). במקביל הוא מחפש עבודה, ונמצא כעת בתהליך מתקם מאד לסגירה עם מעסיק חדש. אך עד שלא יסגרו את החוזה, הוא שרוי במתח רב. מחר הוא אמור להיות ביום הערכה במכון הבודק את יכולותיו. פחות או יותר במקביל לתקופה בה התחיל לעבוד במקום הנוכחי, אותו הוא עוזב, התחילו להופיע אצלו כאבי בטן, ורופאת המשפחה איבחנה זאת כריפלוקס, כלומר, מיצי קיבה שעולים למעלה בחזרה. ביום שישי הוא היה אצל רופא גסטרו ששלח אותו לבדיקות דם, אולטרה-סאונד וכן בדיקה פולשנית. עצם הידיעה שעליו לעשות את הבדיקות והרמיזה כי יש לו בעיה גופנית מלחיצים אותו מאד. אתמול בלילה הוא התעורר ואמר לי שיש לו נימול ביד שמאל, ובנוסף שראה דם בצואה. היום בבוקר, לפני שיצא לעבודה הבחנתי שרזה מאד (אני מעריכה זאת כאיבוד 3-4 ק"ג). אמרתי לו זאת והוא כמובן נלחץ עוד יותר (הוא ראה זאת בעצמו ותהה אם גם אני אשים לב). אשמח לקבל יעוץ כיצד ניתן להפיג מתחים ולעזור לו לעבור את התקופה בנוחות מקסימלית; כיצד הוא יכול ללכת מחר לאיבחונים ולהפגין את יכולותיו המרשימות? האם לעודד אותו לקחת תרופות כגון "קלמנרבין"? (אציין שאני באופן אישי ממש הפוכה: אני לא נלחצת בקלות, ובוודאי שלא ממצבי הבריאותי.)
 
שלום לך.

נראה שבעלך שרוי במתח רב. הסימפטומים הגופניים מעידים על החולשה והשיבוש בגוף ויש להתייחס אליהם ברצינות. כמובן שהתמיכה הרגשית שאת יכולה לתת לו יכולה לעזור. לדבר, לעודד ולהיות איתו במצוקותיו. אך דרוש גם להיבדק אצל הרופאים הרלוונטיים כדי לבדוק את המצב הגופני ולמנוע הדרדרות נוספת. אני ממליצה לו להיפגש עם איש מקצוע. במידה והלחץ הרב משפיע עליו טיפולי גוף נפש יעזרו להרגיע את מערכת העצבים. גם שיחות עם איש מקצוע יוכלו לעזור במקרה זה. יש לבדוק איתו מה יועיל לו להפחתת המתח. מה הוא הכי צריך בתקופה הזאת? בהצלחה!
 

lahadam

New member
תודה על התשובה הזריזה

אני אכן משתדלת לתמוך ולהרגיע. לפעמים נראה לי שהרוגע שלי רק יותר מלחיץ אותו... גם זו בעיה. לכן אני משתדלת להראות טיפה יותר דאגה ממה שאני מייחסת לתופעות מסוימות. במקרה הזה אני ממש דואגת, בעיקר בגלל הלחץ הנפשי שבו הוא שרוי, ואפילו שואלת את עצמי האם אדם בן 30, העוסק בפעילות גופנית (שחיה יומיומית כמעט), אוכל בריא ומסודר יכול להגיע למצב של התקף לב (או כמעט התקף) עקב כל החרדות הללו. אין ספק שעצם המחשבה מטרידה אותו מאד. הוא נפגש עם פסיכולוג כבר למעלה משנה בתדירות של פעם בשבועיים עם ובלי קשר לאמור לעיל. מה דעתך על תרופות כגון קלמנרווין, ועל טיפות מסוג רסקיו?
 
קלמנרווין ורסקיו הן תרופות טבעיות להרגעת

החרדה ולנדודי שינה. אני באופן אישי לא מכירה אותן משימוש אישי אך שמעתי שיש כאלה להם הן עוזרות וכאלה שלא. אני חושבת שיש מקום לבדוק את ההשפעות של תרופות אלו כמו לכל תרופה לפני שלוקחים. יש לבדוק גם האם זה מתאים במצב המסוים. בקיצור, להתייעץ לגופו של עניין עם איש מקצוע שמכיר את בעלך ועשה דיאגנוזה נראה לי נכון.
 
למעלה