השקדיה פורחת

קלייטון.ש

Well-known member
לנו יש מסלול קבוע ביער, שהוא יותר קצר מזה שהייתי לוקח בימי רווקותי העליזים, בהם לא עשיתי חשבון לאף אחד בקשר למסלולים שלי בחיים.
במיוחד יש שביל אחד שמוסיף 20 דקות לסיבוב. המנכ"ל חתכה אותו כי לשיטתה שעתיים הם זמן די והותר לנושא הזה.
מה גם שאני מסרב בתוקף לרוץ אפילו בחלק מהסיבוב - אומר שאני בטיול ולא בתחרות - ובמיוחד שאנחנו משאירים מכשירים בבית, מה שאומר שהמנכ"ל שעתיים בלי טלפון. וזה הרבה.
בשביל הזה צומחת שקדיה, היחידה שאני מכיר ביער. אולי יש עוד שאני לא מכיר, אבל לנו חשוב מה שאנחנו מכירים.
בפעם הקודמת שראיתי אותה נראתה במצב לא טוב, והבוקר אמרתי למנכ"ל שיש איזה ט"ו בשבט או שהיה לא מזמן, אז אולי ניקח את השביל, נשלם 20 דקות, ונראה מה שלום השקדיה.
סטינו לשביל, ואמרתי לה שתשים לב, היא צריכה להיות בצד שמאל, אחרי עליה קטנה, עץ מוזנח, קל לפספס אם לא שומרים.
הולכים בשביל ושמים לב לעצים מוזנחים ופתאום - אחרי עליה קטנה - בום!
השקדיה במלוא פריחתה, בולטת על רקע הירוק מסביבה. אפילו שקדים יש עליה.
כל כך התרגשתי שעליתי למנכ"ל לא 20 דקות אלא כפול.
גם רקפות מתחילות להופיע ובכלל פריחה, והכל פה יפה.

סופהו 1

Well-known member
לנו יש מסלול קבוע ביער, שהוא יותר קצר מזה שהייתי לוקח בימי רווקותי העליזים, בהם לא עשיתי חשבון לאף אחד בקשר למסלולים שלי בחיים.
במיוחד יש שביל אחד שמוסיף 20 דקות לסיבוב. המנכ"ל חתכה אותו כי לשיטתה שעתיים הם זמן די והותר לנושא הזה.
מה גם שאני מסרב בתוקף לרוץ אפילו בחלק מהסיבוב - אומר שאני בטיול ולא בתחרות - ובמיוחד שאנחנו משאירים מכשירים בבית, מה שאומר שהמנכ"ל שעתיים בלי טלפון. וזה הרבה.
בשביל הזה צומחת שקדיה, היחידה שאני מכיר ביער. אולי יש עוד שאני לא מכיר, אבל לנו חשוב מה שאנחנו מכירים.
בפעם הקודמת שראיתי אותה נראתה במצב לא טוב, והבוקר אמרתי למנכ"ל שיש איזה ט"ו בשבט או שהיה לא מזמן, אז אולי ניקח את השביל, נשלם 20 דקות, ונראה מה שלום השקדיה.
סטינו לשביל, ואמרתי לה שתשים לב, היא צריכה להיות בצד שמאל, אחרי עליה קטנה, עץ מוזנח, קל לפספס אם לא שומרים.
אתה עם השקדיה שלך ואני אחרי ביקור במטעי השקדים לכבוד טובשבט, שחל ביום שני, 5 בפברואר.

שקד.jpg

כמו כל בני משפחתו (השזיף, האגס, התפוח ועוד) הנשירים, השקד תמיד נראה לא טוב בחורף. עירום, מוזנח ואפרורי.
פירות חדשים? לדעתי, כנראה, מהשנה שעברה.
אגב, פירות שעל עצי שקד שאינם גדלים במטעים, סיכוי גדול שיהיו מרים ומסוכנים בגלל הציאניד המשתחרר בהם ולכן אינם למאכל. (בכל מקרה, עצי השקד מוגנים, כך שאסור לקטוף מהם ענפים, פרחים ופירות).

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מסתבר ששקדיות לא מתות כל כך מהר.

בחצר שלנו הייתה שקדייה במשך המון שנים. אחרי שאימי נפטרה אחותי עברה לגור בבית וכשחידשה את הגינון הסירה את שרידי השקדייה.

היום הראתה לי שהשקדייה קמה לתחייה מתוך הריסותיה, הצמיחה ענפים חדשים ונראה שמתכוונת להיות כאן עוד הרבה זמן.

קלייטון.ש

Well-known member
שבוע עבר ואני שמחה שדירבנת לצאת אל הטבע..
אנחנו הלכנו לבקר את השקדיה שוב. עדיין במלוא הפריחה.
אמרתי למנכ"ל שניקח טלפון, נצלם את השקדיה.
ענתה לי "אה יופי, כשלך זה חשוב כן לוקחים מכשירים"
אז לא לקחנו. נצטרך לשאת את הזכרון בראש.

צליליתה1

Well-known member
השקדיה בחצרי טרם פורחת
אולי בגלל ששרתי לה על ההוא שיש לו קרחת
לפני שנה פרחה במרץ, אז אני עדיין מלאת תקווה

shila777

Member
השקדיה בחצר שלי-פורחת במלוא תפארתה.אפילו הבאי ענף ממנה-לנכדים.

אבח"י

Well-known member
ילדותנו התמימה - שקדיות לכל אורך המבט, עד שבאו הבניינים.
לירושלמים לשעבר - בני גילי פחות או יותר 55- 100 - בית מזמיל, הבתים הורודים על ראש הגבעה, צופה אל מלחה [לא מנחת]. בתים נטושים, ביה"ס ממתכת צבועה בכחול, קירות מהחומר שגילו שהוא מסרטן, תנורי גז קטנים ומסריחים, המורה שושנה - שלא נדע.
אבי ע"ה היה שולח אותנו להביא לקט: שקדים ירוקים, משמשי בר, זיתים, אורניות, פרחים לשישי-שבת.
לפעמים כשלא הבנו נגענו בטוואי התהלוכה, עד שהעירייה למדה לחתוך את הענף הנגוע ולשרוף את הזחלים.

דקל נור*

Well-known member
ילדותנו התמימה - שקדיות לכל אורך המבט, עד שבאו הבניינים.
לירושלמים לשעבר - בני גילי פחות או יותר 55- 100 - בית מזמיל, הבתים הורודים על ראש הגבעה, צופה אל מלחה [לא מנחת]. בתים נטושים, ביה"ס ממתכת צבועה בכחול, קירות מהחומר שגילו שהוא מסרטן, תנורי גז קטנים ומסריחים, המורה שושנה - שלא נדע.
אבי ע"ה היה שולח אותנו להביא לקט: שקדים ירוקים, משמשי בר, זיתים, אורניות, פרחים לשישי-שבת.
לפעמים כשלא הבנו נגענו בטוואי התהלוכה, עד שהעירייה למדה לחתוך את הענף הנגוע ולשרוף את הזחלים.
באיזה רחובות בקרית יובל של היום, היתה אז מעברת בית מזמיל?

אבח"י

Well-known member
באיזה רחובות בקרית יובל של היום, היתה אז מעברת בית מזמי
בית מזמיל היה כפר ערבי שתושביו ברחו או גורשו אל בית צפאפה.
לענ"ד זה מהעמק, שם היתה מעברה עד הצד השני - שם נמצאת כיום תחנת מאסף גדולה של אגד. שיכוני הסטודנטים, רחוב שטרן, רחוב האו"מ, רחוב גואטמלה, רחוב וולטא עילית, רחוב אורגוואי.

למעלה