דגשים
אני יוצא מנקודת הנחה שמדובר בהשקעה בבית פרטי. ישנן כ-7 חברות שמשווקות היום נכסים באטלנטה ג'ורג'יה.
ככלל, הייתי ממליץ להשקיע בבית בשווי של 70,000$ ומעלה מפני שבתים של 50,000 ומטה נמצאים לרוב באיזורים קשים.
בתים מעט יקרים מהתקציב שלך אמנם יובילו לתשואה נמוכה יותר על הנייר אבל בפועל, לנכסים טובים יותר, לשוכרים אמידים יותר וככל הנראה לתשואה טובה יותר בפועל.
אם תשאל אותי על טיפ אחד, אמקד אותך ע"י בחירת מוכר נכס שהוא גם חברת הניהול. קל מאוד לצייר תמונה ורודה, לגזור קופון ולהפנות משקיע לחברת ניהול חיצונית. למשקיע תמיד עדיף להתמודד עם מבטיח ההבטחות כאשר זמן הפרעון (קבלת השכירות, פתרון הבעיות) מגיע.
אין צורך להיות אזרח וגם אין צורך בויזה לארה"ב בכדי לרכוש שם נדל"ן. בכל מקרה תצטרך לדווח לIRS אחת לשנה על הכנסותיך ובעת המכירה על הרווח/הפסד שנוצר עקב המכירה. יש לדווח גם לרשויות המס בארץ. 2 הפרוצדורות ממש לא מסובכות.
לא הייתי מציין על כוונתי לרכוש נכס בארה"ב בעת הראיון בשגרירות, אין בכך תועלת.
לגבי השקעה בארץ או בחו"ל, אין תשובה חד משמעית עבור כלל המשקיעים. אני מכיר לא מעט משקיעים שמסתפקים ב-3% "בטוח" בארץ מאשר להשקיע בפחד בחו"ל. מנסיון לא מועט עם משקיעים ישראלים, אני מכיר הרבה שמימשו כאן נכסים ורכשו בחו"ל.