השקל שיציל אתכם

mri10

New member
השקל שיציל אתכם

עוזרים לנהגים להשאר ערים:ארבע חברות הדלק הגדולות יתחילו ב-1 בדצמבר למכור בשעות הלילה כוס קפה בשקל בלבד בחנויות הנוחות שלהם.
המטרה:לעודד נהגים לעצור להתרעננות.
ברור שיש פה פוטנציאל לרווח.אנשים נכנסים לחנות בשביל הקפה ועל הדרך קונים גם סניקרס או איזשהו חטיף אחר.

לדעתי הסיפור הזה עלול לצאת משליטה.אנשים ישארו ערים עד לשעה הנקובה בכדי לזכות למחיר הנמוך.במקום להכנס לבית ולישון הם ימשיכו לעשות צלחות בכיכר הסמוכה לתחנת דלק עד לירידת המחיר.

אמממ קצת בעייתי להשאיר את החבר'ה ערים רק בשביל לשתות קפה כדי שיהיו שוב פעם ערים.

צריך לחשוב פעמיים לפני שעושים מבצע לישראלים.

נ.ב. מישהו מביניכם היה פעם בחתונה של בני זוג עם תסמונת דאון??

אני מקווה שאתם לא מקבלים סחרחורת מאי הקשר בין הנושאים הנ"ל.

PorFavor1

New member
אני מוקף בכל מיני נכים, עם נכויות שכליות / רגשיות

לשאלתך- עדיין לא הייתי בחתונה מהסוג שתיארת.
&nbsp
אני גר בשכונת...( מצוקה ).
העניין עם נכויות מהסוג הזה, זה שאנשים לא מסתובבים עם שלט "אני.....". וזה לוקח קצת זמן עד שאתה מבין לאט לאט שאתה מוקף בכל מיני נכים עם נכויות נסתרות.
וזה לא כ"כ נעים לגור לצדם.

mri10

New member
הם בני אדם כמוני וכמוך

יש לנו בעבודה בחור חמוד שלוקה בתיסמונת דאון.מעסיקים אותו בשליחויות וכדו' סוג של חסד.
שבוע הבא הוא אמור להנשא לבחירת ליבו,אף היא דאונית.זה הולך להיות מעניין ומרגש עד כלות.החזאים צופים גל של דמעות מצידי.חברות הטישיו נערכות בהתאם.

שמעתי אותו משוחח עם ארוסתו בטלפון.אתה לא מבין באיזה רמות של מתיקות.משהו שבא לך לטרוף.

יש לי תחושה שאתה מה זה לא מתחבר לשורות האחרונות,אבל דע לך שהאהבה של הנשמות הללו טהורה,כנה ואמיתית.אהבה שחורדת עד לעמקי הנפש.הלוואי על כולנו.

PorFavor1

New member
אני מכבד את הרגישות שלך לנושא

אבל יש גם אנשים אחרים בעולם, אנשים שכל החיים שלהם פוגשים רק את ישראל ה.. לא יפה.
ישראל ששרויה במצוקה מתמדת מכל כיוון אפשרי, ישראל שאין בה רגע של נחת או של אושר צרוף עם איזו הבטחה לעתיד.
&nbsp

dori78

New member
לצערי הרב

תסמונת דאון היא תסמונת שמאופיינת גם במראה חיצוני מאוד ברור.
לתסמונת יש הרבה רמות, אין רמת תפקוד אחידה, חלקם יכולים להיות שכנים נפלאים, חלקם יכולים לסבול מהתפרצויות אלימות.
מהסיבה הזו הדברים שכתבת לא רלוונטיים.

dori78

New member
מאחר והספקתי לקרוא את התגובה לפני שנערכה

אני אגיב לדברים שכתבת שם.

כשאתה כותב "נכויות מסוג זה" בתגובה להודעה שמדברת על תסמונת דאון, אף אחד לא יכול לנחש שאתה מדבר על השכנים שלך.
מעבר לזה, תרשה לי להטיל ספק בדיווח שלך על נכויות שכליות של השכנים (אלא אם אתה מאבחן מוסמך, כמובן ואבחנת את כולם.)

dori78

New member
חורף

איך יודעים איזה רכב הגיע לשכונה אחרון היום?

PorFavor1

New member
מצ'עמם לי

אני מחפש נושאים ששנויים במחלוקת ומעוררים כל מיני תחושות ורגשות.
כמו גשם...
&nbsp
זה בעצם נושא די פוליטי.
אם אתה אוהב גשם- אתה יהודי טוב, אחד משלנו.
אם לא- אז אתה "אחר".
אין כמו גשם.... גשם זה ברכה. זה טוב לחקלאות. צריכים גשם.
אפילו אלוהים חושב ככה. אחרת , לא היה גשם. ויש.

PorFavor1

New member
אבל עדיין לא שמעתי על מצווה לאהוב גשם

או לברך על הגשם, או להתפלל למען הגשם...
זה שיש כל מיני חוכמולוגים שקמים בבוקר עם רעיונות חדשים למצוות חדשות ולתפילות חדשות, זה עניינם הפרטי.
&nbsp
אני אוהב שלג, אבל אין.

PorFavor1

New member
לפעמים יורד שלג בחרמון

שמו המקורי של החרמון- שיאון / שניר.
חרמון, מהמילה "חרם". כי שם הנפילים כרתו ביניהם ברית חרם נגד הבורא, ואז החלו לקחת לעצמם נשים מנשות האדם.
מכאן השם חרמון.
&nbsp
ומה אח"כ?
אח"כ בא המבול...
&nbsp

dori78

New member
זה ברור. לא חשבתי שאתה מגיב מתוך עניין.

אני רוכבת על אופנוע, הגשם גורם לנהגים להיות יותר מפגרים מבדרך כלל ולכן מסכן אותי.
אני מעדיפה פחות גשם בזמן שאני על הכביש, זה לא עושה אותי שום דבר ממה שכתבת, רק רוכבת שמודעת לבעייתיות שברכיבה בגשם.

PorFavor1

New member
אם היא נוהגת בו - זה שלה

לא משנה על שמו של מי הרכב רשום.
נוהגת באוטו- זה שלה.
&nbsp
יש לי שכנים כאלה שכל חודשיים שלושה מגיעים אליהם מההוצל"פ ומוציאים להם טלוויזיה פלאזמה.
הם לא עניים, אבל הם חיים מעבר ליכולת שלהם.
והם תמיד עושים בעיות עם דמי וועד בית. כי אין להם מזומן...

dori78

New member
נראה לי שאתה טועה.

אני מוכנה לבדוק את הנושא, אבל נראה לי שזה דווקא רכב של גבר.
בכל מקרה, אני מנחשת שהתכוונת ליכולות החניה המופלאות, שהציבו את הרכב במרחק של 20 ס"מ יותר משאר הרכבים מהמדרכה...

וזה לא סקודה, זה יונדאי. טשטשתי את המספר, לא את הסמל המזהה...

למעלה