השקעה בארה"ב

tirnouer

New member
השקעה בארה"ב

אנו נוסעים לניו-יורק כתיירים ואולי נשקיעה בנכס אני מעוניית לדעת אם אנו כתיירים נוכל לקבל משכנתא? עוד שאלה. אם נרצה להישאר בארה"ב האם נוכל/כדאי לעבוד אז על גרין קארד. נזכרתי בעוד שאלה (לעודד את בעלי). רמת האנגלית שלו נמוכה מאוד ושלי רמת אנגלית שמאפשרת להסתדר. האם תהיה לו בעיה להסתדר?

odedee

New member
לדעתי לא תוכלו לקבל משכנתא.

כדי לקבל משכנתא בארה"ב צריך להראות Credit history, שאני מניח שאין לכם. דרך אחרת, אולי, תהיה לשעבד נכס קיים (בישראל) שישמש את הבנק כבטוחה למקרה שלא תעמדו בתשלומי המשכנתא. אם יש לכם כזה נכס, עו"ד מתאים יוכל אולי לעזור בקבלת משכנתא תמורת שעבוד שלו. למה את מתכוונת "לעבוד על גרין קארד"? יש לכם גרין קארד? אם לא, לא תוכלו לעבוד בארה"ב באופן חוקי אלא אם כן תוציאו ויזה שמאפשרת את זה, וויזה כזו לא כל כך קל לקבל היום. לגבי אנגלית - תחשבי שהייתם מגיעים לישראל כשרמת העברית שלו נמוכה ביותר ושלך מאפשרת להסתדר, ותקבלי מושג לא רע על המצב בארה"ב.

tirnouer

New member
משכנתא

האם לפי דעתך (הכותב הנ"ל) יש באפשרותינו לשעבד את הנכס שאותו נקנה? תודה רבה על התשובה

odedee

New member
זה לא רק באפשרותכם...

לדעתי זה בכלל לא הולך אחרת, בדיוק כפי שבארץ מי שלוקח משכנתא משעבד לשם כך את הדירה לטובת הבנק. אבל בארץ הבנק מסכים לתת משכנתא (בתנאי שיבוצע שיעבוד) אחרי בדיקת תלושי משכורת וכו', כדי להקטין את הסיכוי של אי-עמידה בתשלומים, בעוד שכאמור, בארה"ב השיטה היא לבחון את ה-Credit history. להערכתי, ללא Credit history אף בנק בארה"ב לא יסתפק בשיעבוד הנכס עצמו.

nitushit

New member
אפשרי לקנות נכס בארה"ב גם ללא תושב

או אזרח!!! ישנם פרויקטים רבים כאן שנמכרים לישראלים. ישנו תהליך של הבנק לקבלת משכנתא, הכולל שמאי וכו' בקיצור התהליך הרגיל שבסיכומו הבנק מחליט אם לתת משכנתא או לא. ברור שהנכס משועבד לבנק. דבר נוסף שידוע לי, שמשקיעים ישראלים שגרים בארץ, אך משקיעים כספים כאן, מקבלים SSN.

i n b a r i

New member
לא מדוייק

ישראלים שמשקיעים בנכס אן בכל דבר בארה"ב אינם זכאים לקבל SSN לכך זכאים רק אזרחי ארה"ב או בעלי ויזת עבודה (אפילו בני זוגם לא זכאים), לעיניין הגרין קארד- לא בדוק אבל למיטב ידעתי, אי אפשר לשנות סטטוס מויזת תייר לויזת עבודה מבלי לצאת בחזרה לישראל (ובהנחה שמצאתם ספונסר)

יובית

New member
רגע, אבל.......

בערוץ הישראלי בטלביזיה ישנה פירסומת {לא זוכרת את שמה} שאומרת בפירוש שהם מסדרים משכנתאות לישראלים בלי ניירות.

למעלה