"השקעה" בנדל"ן

amazone

New member
"השקעה" בנדל"ן

אני רווקה עובדת מדינה. בקרוב אני עומדת לקבל סכום קטן של כסף [עשרות אלפי שקלים בודדים]. חשבתי לקנות באמצעות משכנתא דירה מכונס נכסים ולהתגורר בה בסיוע של שותף או שניים שייסייעו לי בתשלום המשכנתא על בסיס שכ"ד [גם אם ייצא שאשלם את החלק הגדול מהמשכנתא]. מסקירה די רפרופית של התנאים, מציעים לי פה הנחה מצד המוכר [כמו 60,000 הנחה מאפריקה ישראל על דירה חדשה עד כ- 40% מערך הדירה באמצעות כונס] ושם 90%-95% מימון מערך הדירה מצד בנק כזה או אחר. מה דעתכם? האם זה ראלי? אני מאמינה שתוך חצי שנה יהיו בידיי כ-10% מערך הדירה בה אני מעוניינת...

השקעה בנדלן

נסה בפורום "משכנתאות" שם יש יעוץ לגבי משכנתאות. בברכה קליניקה מור-לטפולי עור ושיער מנהלת בלוק"שיער התקרחות ובעיות עור הקרקפת"

באופן עקרוני

לא מומלץ לקנות דירה ב-90 אחוז משכנתא כי זה אומר שבסופו של תהליך התשלום (עוד 10-20 שנה) בעצם שילמת פי 4 ממחיר הדירה (או משהו כזה, מחשבוני משכנתא יתנו תשובה מדוייקת יותר). אבל יש עוד הרבה פרמטרים ולשם כך כדאי לך לשבת עם יועץ ולהציג בפניו את המספרים המדוייקים - מחיר הדירה, הסכום שברשותך, גובה המשכנתא, הכנסותייך וכו'

amazone

New member
ובמידה אקזז מהסכום כל כמה שנים?

זה שאין לי את הסכום עכשיו לא אומר שלא אצבור פה ושם סכומים כל כמה שנים כמו שחרור קרן השתלמות וחסכונות... כך שגם אם אקח משכנתא ל-15-20 שנה לא אומר שבע"ה לא אסיים אותה תוך 5-7 שנים

למעלה