השקעה בתעודות סל אגרסיביות על מדד המעו"ף

seani

New member
הארה קטנה

א) תעודות סל ממונפות יומיות (מינוף קבוע באחוזים) הן ללא טריגר לפקיעה. כדי שתעודה כזאת תפקע, המדד צריך לרדת ביום אחד ב 50% כדי שהתעודה (כפליים) תרד ב 100%. המצב הנל לא אפשרי כי הבורסה תעצור את המסחר ברגע שתהיה ירידה כל כך חדה (המסחר כולו יעצר). ב) לכל תעודות הסל יש תאריך פדיון. אבל הוא עוד 30 שנה בערך כך שזה לא מהווה שיקול ג) לגבי תעודה ממונפת בנקודות, כאן כן יש טריגר להמרה כפויה מעבר לזה, הפוסט מצויין וחשוב ביותר.

hrefael77

New member
ניסיון אישי

אני החזקתי בתחילת המשבר בתעודת סל יומית (לא של אינדקס) והנ"ל הגיע להמרה כפויה לא עקב תאריך אלא תאריך ירידה מתמשך במדד הבסיס זו הסיבה העיקרית שבגלל התחלתי לחקור בנשוא וללמוד אגב גם לתעודת הסל הזו היה תאריך פדיון לעוד 30 שנה בכל מקרה המטרה בסקירה היתה שמי שרוצה להשקיע בתעודות ממונפות לטווח ארוך בתקופה של שונות גבוהה כדאי ורצוי להשקיע בתעודה ממונפת על בסיס נקודות ולא אחוזים

seani

New member
מצויין (לא הפרעון המוקדם אלא הלימוד)

לתעודות הממונפות ה"רגילות" אכן יש נקודת פקיעה במדד מסויים ואין מה לעשות נגד זה. ככה הנוסחה בנויה. אני רק הארתי שלתעודות היומיות אין נק' פקיעה אוטומטית

9009

New member
מה הכוונה בדבריך

"ככל שמדד הבסיס עולה מיום ההנפקה אזי רמת המינוף יורדת".

hrefael77

New member
תשובה

בוא נסתכל על המדד ומחיר התעודה שער מדד היום 906, שער תעודה 1182 נניח שהמדד עולה ל-1100 (21%) שער התעודה צריך להיות 1570= (1100-906)*2+ 1182 ( 32.8%) -> מינוף של 1.57 נניח שהמדד עולה ל- 1250 ( 13.6%) שער התעודה צריך להיות 1870= (1250-1100)*2 + 1570 ( 19%) -> מינוף של 1.39

9009

New member
יש איזשהו סיכון מיוחד

אם אני מחזיק תעודת סל אגרסיבית על מדד ת"א 25 של אינדקס? אני יודע שזה יכול לעלות ולרדת, כמו כל מניה ותעודה אחרת, אבל האם העובדה שמדובר בתעודה ממונפת, חושפת אותי לסיכון נוסף כלשהו? הכוונה להשקעה לטווח ארוך. מה זה המרה כפוייה ומה קורה אז?

hrefael77

New member
תגובה

מהות הסיכונים המינוף של אינדקס סל משתנה- אם בדוגמה הקודמת המינוף קטן ככל שמדד הבסיס עולה, אז התהליך יכול להיות הפוך ומשמעותו שאם תהיה נפילה במדד אזי גם המינוף על התעודה יעלה וההפסדים יהיו יותר כבדים. כרגע אני לא רואה שזה יקרה אבל על כל מקרה כדאי לדעת זאת עכשיו ע"פ הבורסה נאסר שתעודת סל תיגיע למינוף של 1:4 ולכן אם מדד הבסיס יירד יותר מדי והמינוף יגדל ל- 1:4 אזי בית ההשקעות יידרש לבצע המרה כפויה של הנייר, משמע יפדה את הנייר למחירו העכשווי בשוק !!! הדבר הזה נכון גם לתעודות סל בשורט, ראה כתבה שהתפרסמה אתמול בביזפורטל שעשוייה עוד לעזור לך http://www.bizportal.co.il/shukhahon/biznews02.shtml?mid=208701 השבוע אני מתחיל לפרסם את תיק ההשקעות בבלוג האישי ואינדקס סל יהיה הנייר הראשון שהכנסתי לתיק- ממליץ לעקוב אחר ההודעות בבלוג לכל שינוי בנייר בהצלחה !!

Kayben

New member
תוספת

נתון חשוב מאוד שאותו אני רואה דווקא כהבעייתי והפחות גלוי - הוא עלויות המימון. עלויות המימון הן מאוד כבדות, משהו בגובה של 6% שנתי. עלויות המימון יורדות ללא קשר לירידה או העליה של המדד הן קבועות. זה בנוסף לכך שהמינוף נחלש עם העליה במדד. אם בממוצע המדד עושה 10-12 אחוז והמינוף מרים אותך פי 1.8-1.6 כלומר 18% בממוצע, אם נחסיר את עלויות המימון השנתיות נגלה שלא עשינו כמעט שום רווח עודף. מצד שני היינו חשופים לסיכון גבוה יותר ללא תמורה. לכן יש לדעתי בעיה להשקיע בתעודות הממונפות הרבה מעבר לנק' האיזון שלהן. בנוסף לכך שיש חשיבות מכרעת לתיזמון השוק.

9009

New member
כתוב שאין דמי ניהול

על התעודה האגרסיבית של אינדקס על ת"א 25. אתה מתכוון לעלויות אחרות?

aeonf

New member
הוא כתב לך במפורש!

לא דמי ניהול עלויות מימון.

9009

New member
מה הכוונה

עלויות מימון?, איזה עלויות מימון יש לי בתעודה אגרסיבית שאין לי בתעודה רגילה?

aeonf

New member
תשובה

כדי לקנות במינוף מנפיק התעודה צריך לקחת הלוואה מגורם X. גורם X לוקח מהמנפיק ריבית. המנפיק בתורו גובה ממך (מחזיק התעודה) את הריבית הנ"ל ולפי דעתי גם X+ כיוון שהוא גם צריך להרוויח משהו. יתכן שהX הוא בכלל חברת האם... צריך לבדוק כל תעודה לגופה כמה % ריבית משלם המנפיק.

למעלה