השקעה בתעודות פיקדון אירו

e e e

New member
השקעה בתעודות פיקדון אירו

שלום לכולם, תיק ההשקעות שלי סולידי יחסי והמטרה שלו זה לחסוך כסף שחלק נכבד ממנו אני מתכוון להוציא בעוד כשנה, כלומר תיק ההשקעות רובו מושקע בטווח קצר. אני חושב להוסיף לתיק ההשקעות תעודות פיקדון (סל) הנסחרות באירו, כמו זאת של אקסלנס (בקישור). מה דעתכם? אם יש לכם המלצות לתעודות סל כאלו שהן סולידות לא עם ביתא (מקדם סיכון) גבוה במיוחד ועם תשואה נחמדה לטווח קצר אשמח לקבל המלצות. תודה רבה. אביתר.

moranach

New member
למה להצמיד לאירו?

מה זה יתן לך? האם יש לך איזו ספקולציה שהאירו יתחזק מול השקל בתקופה האמורה? אם כן - דע לך שספקולציות בתחום המטבעות נידונו לכישלון. האם אתה מחפש ריבית - ובכן הריבית בשוק האירו לא גבוהה מזו שבארץ ובטח שלא מצדיקה השקעה בה. אם אתה מחפש השקעה סולידית באגח הנושא ריבית גבוהה יחסית יש דרך לעשות זאת. קבל סקירה...

e e e

New member
זה סל שמתעסק במטבע אירו ולא ספקולציות

זהו סל תעודות פיקדון העוסק באירו, במטבע עצמו ולא במדד מול השקל. זה לא מדד בעל ספקולציות. לפחות לפי מה שהבנתי מנתוני הסל. אשמח לעוד טיפים מועילים.

moranach

New member
לא הבנת אותי

למה דווקא אירו? האם יש לך הוצאה עתידית נקובה באירו? או שאתה מהמר על התחזקות שלו מול השקל?

e e e

New member
אני לא חושב שהתעודה תהמיר עצמה לאירו

אין לי הוצאה עתידית הניראת לעין באירו (למרות שנחמד שיש). אבל זה רק תעודות סל, לדעתי, לא מדובר ממש בהמרת השקלים במטבע אלא פשוט בתעודת סל שהמדד שלה הוא האירו.

moranach

New member
זה לא משנה

אם אין לך הוצאות עתידיות ביורו, אתה משקיע במטבע כי אתה חושב שהוא יתחזק מול השקל. זו ספקולציה.עכשיו תן לנו סיבה להאמין שהיורו באמת הולך להתחזק מול השקל ושתרוויח מכזו השקעה.

e e e

New member
האירו הינו מטבע מאוד חזק.

בזמן שהדולר לא יציב, האירו ממשיך להתחזק וצירוף מדינות לאירו רק משפר את מצבו בעולם. השקל מתחזק והוא יתחזק כעת כשצורפנו לרשימת המדינות העיסקיות המובילות של האיחוד הארופאי. אבל איתו יתחזק מולו גם האירו.

למעלה