השקפה על המציאות

elar84

New member
השקפה על המציאות

מה שאני אציג כאן, זאת אחת התובנות שהתגבשו אצלי בחודש האחרון. רציתי לחלוק זאת כי לי זה תרם המון

אתמול הפורום השכן "פורום מדיטציה" התארחה דיה גולן- אישה ניפלאה שסיפקה המון חוכמה רוחנית בתשובותיה.
אהבתי במיוחד את אחת התשובות למישהו ששאל אותה כיצד השתנו חיה במידה והשתנו.
אני מאוד מזדהה עם זה, כחלק ממה שאצלי השתנה.
הרבה אנשים שואלים אותי בעצם מה זה בן אדם רוחני, וההסבר שלי הוא שחלק מרוחניות, היא גם הסתכלות אחרת על העולם.

והנה ציטוט ממה שדיה המופלאה כתבה:
"מצד אחד, חיי לא השתנו בהרבה. עדיין עובדת, אוכלת, מקיימת מערכות יחסים, מצליחה ונכשלת כמו כל בנאדם אחר.
אך הדרך שבה אני תופסת את חיי ומתנהלת בהם השתנתה לחלוטין.

קצרה היריעה מכדי להכיל את כל תוכן השינויים אותם עברתי, אך אנסה בקצרה לענות על שאלתך זו:
1. כאשר אני יודע שכל מחשבותיי הן רק מחשבות דעות וסיפורים על המציאות המתרחשת.. אינני מוגדר על-פי הם ואינני מרגיש את הצורך לאחוז ברעיונות אלה כ"נכונים" או כ"שלי". מה שמאפשר ראייה בהירה יותר וקלילה יותר של האירועים השונים המתרחשים בחיי.

2. כאשר אני יודע שאין לי שליטה במציאות והמציאות קורת כפי שהיא קורת, הצורך לשנות את הרגע מכפי שהוא - נעלם.
מה שמאפשר חופש להיות בדיוק כפי שאני ברגע הזה. ההתנגדות למציאות נעלמת ויחד עם ההתנגדות נעלם גם הסבל.
(סבל נובע מהרעיון שאני או המציאות "צרכים" או "יכולים" להיות אחרת מכפי שהם ברגע הזה) "

elar84

New member
תודה רבה, זה נכתב במטרה לשנות את הגישה של מי שמעוניין

ולגרום לשחרור-לשחרר את העצמנו מהרצון בשליטה, ולהתמסר

למעלה