השקפה שלי על שנות ה20 שלנו.

Tsachi6

New member
השקפה שלי על שנות ה20 שלנו.

שלום ונעים מאוד. שמי צחי, בן 23, משוחרר שנה וחצי, וחדש כאן.
עדיין אין לי שמץ מה אני רוצה לעשות בחיים ומה אני רוצה ללמוד אבל, אין לי ספק שאלמד ואני מכוון גבוה לאוניברסיטה.

מהשחרור ועד היום, אפשר לומר שדי לקחתי את הזמן. לא למדתי, לא עשיתי פסיכומטרי אלא פשוט עבדתי הרבה, נחתי הרבה וביליתי הרבה.
הרווחתי הרבה ולא רק במובן הכספי.
הרבה אנשים חושבים שהחיים הם סוג של מסלול מרוץ גדול וארוך, וצריך למהר ולהגיע ראשונים לנקודת הסיום. מהי נקודת הסיום המיוחלת? לרובנו יהייה זה תואר ביד, עבודה טובה ויציבה, בית, ולבסוף משפחה.
גם אני רוצה להגיע לנקודה הזו כמו רובנו, אך מסרב בתוקף לרוץ אליה . מי שרץ מעלה לפסגה , מרוב שהוא מכוון רק אליה, עלול לא להנות מהטיפוס לשם..

אז כרגע, עדיין עובד , בתור ברמן במסעדה איטלקית מצליחה. שכר של 27 לשעה שזה בסה"כ לא רע.
באופק הקרוב של חיי כעוד חודש, אני טס לאמסטרדם לשבועיים עם שני חברים, וחודשיים אחרי בינואר, שלושה חודשים בניוזילנד. מניו זילנד במידה וישאר כסף, גיחה מהירה של חודש לאוסטרליה שבה אתגורר אצל חבר .
שאחזור ארצה בתחילת/אמצע אביב, אין לי ספק שאתחיל בפסיכומטרי ולימודים בלתי נגמרים, בתקווה שהטיולים הללו והמנוחה של השנתיים וחצי בין סוף צבא לתחילת לימודים, יתנו לי את האנרגיות שאני כל כך צריך למסלול הארוך והמייגע שיצפה לי בדרך לבסס את חיי במדינת ישראל כהלכה.

לא רואה סיבה למה להתחיל ללמוד ישר אחרי הצבא כמו שחלקנו עושים, ולא לתת קצת לנפש ולגוף את המנוחה שהוא כל כך זקוק לו.
תחשבו על זה:
מהרגע שאנחנו נולדים אנחנו חיים במסגרות בלתי נגמרות. חלקם קשות יותר ודורשות קצת יותר וחלקם פחות, אבל כולם דורשות.
החל מרגע הלידה תחת העין המסורה של אמא ואבא שמפקחת ושולטת על כל תנועה קטנה,משם למעון - גן ילדים - בית ספר יסודי - חטיבה - תיכון וככה לקינוח שלוש שנים ארוכות של צבא . שלרובנו לא קלות בכלל ומחייבות אותנו לדרישות גבוהות , אחריות רבה ומסירות.
שהגעתם לבסוף לגיל 21 , השתחררתם ויצאתם ב-א-מ-ת לחופשי, פעם ראשונה בחייכם. אז למה לא להנות ולנוח קצת? להתחיל ללמוד בגיל 25 ואף 26, זה לא סוף העולם. אתם תתחילו את הלימודים לדעתי, עם לרוב מוטיבציה הרבה יותר גדולה, שלמות אמיתית עם עצמכם, וחיוך על הפנים שהסתכלתם אחורה על תקופת השיחרור.

תנוחו , תבלו ותהנו. עם המלצה חמה לצאת לטיול בעולם. אורכו פחות צריך לשנות לכם , כמו פשוט לצאת ולעשות אותו. כי סביר להניח כשתתחילו לימודים ותבנו משפחה, כבר לא ייצא לכם לעשות אותו וגם אם חלקכם כן יצליחו לממש , זה לא יהייה אותו דבר.

החיים קצרים חבר'ה . החיים קצרים. אנחנו צעירים וחיים באשליה שיש לנו את כל החיים לפנינו אבל בסופו של יום, אף אחד לא מבטיח שנגיע לשיבה טובה. זה שאנחנו צעירים , יפים ובריאים היום, לא עושה אותנו חסינים . גם לנו מלאך המוות יכול לדפוק מחר על הדלת, אז לפחות אם חלילה זה יקרה בטרם עת, נסתכל אחורה ונדע שלא חיינו את חיינו רק בצפייה מתמדת להגיע ליעד, אלא גם נהנו מהנסיעה לשם.

GM1988

Well-known member
מה אתה מציע לנו?

אתה מחליף אשליה אחת באשליה אחרת, שבסופה תתחיל לפעול כמו רוב האנשים שדיברת עליהם, שלא חיים את חייהם כראוי,
ובסופו של דבר חוזר על המנטרה "החיים קצרים"... שרובנו מכירים.
מה ההצעה פה?

לעשות טיול מסביב לעולם - לא מתאים לכולם. לא כולנו מעוניינים, לא כולנו זקוקים, לא לכולם זה אפשרי (כספית) וכו'...
אם אתה מאמין שיש בן אדם שחי לא בדרך הנכונה - תחיה נכון אתה, "הם" כבר יסתדרו, תודה.

einat162

New member
ןלכן כותרת ההודעה היא "ההשקפה שלי..."

אני אישית נורא נהנתי לקרוא את ההודעה שלו - למרות שטיול מסביב לעולם/ המזרח הרחוק / Coast to coast זה לא הטעם שלי.

מרענן לקרוא הודעה שהיא לא בנוסח "השתחררתי ואני לא יודע מה ללמוד" "אני לא יודע מה לעשות/ אין לי כיוון".

Purple Mushroom

New member
בקשר לטיול :)

Optimus_Prime

New member
ההשקפה שלי דומה אך שונה

אני חושב שההגדרות ל"לנוח ולהינות" שונות מאחד לשני. יש אחד שאוהב טיולים בחו"ל, יש אחד שאוהב סופ"ש באילת ויש אחד שמספיקה לו כוס קפה ועיתון בבוקר.
אם אנשים התחילו ללמוד בגיל 20 או 21 זה בהכרח לא אומר שהם לא "נהנים", אלא שכך הם מעדיפים לחיות את חייהם. באותה מידה, כמו שהזמן ללמוד/להתבסס לעולם לא יגמר, גם העולם (כנראה
) ישאר עומד על תילו ותמיד תוכל לצאת למסעות חובקי עולם.
בנוסף, אני לא בטוח שזה "מסלול ארוך ומייגע" כדי לבסס את החיים במדינת ישראל. בעצם, אתה נכשל פה במה שאתה אומר! הרי מה שוות שנתיים-שלוש טובות אם כל השנים שלאחר מכן, כשאתה "בונה" את עצמך, אתה לא תהנה בכלל?
עדיף לבחור מסלול חיים שבו תהנה במידה סבירה לאורכו, למשל, לעבוד ולחסוך לפני תחילת הלימודים - כדי שבמהלך הלימודים תוכל מדי פעם לצאת, לבלות, לקחת חופשות, הכל במידה. זו דעתי.
מצד שני... הרבה נקודות שלך מאוד נכונות.
דבר ראשון - הגיל. התיאוריה שלי לגילאי ה20 היא אחרת: עד גילאי השחרור מהצבא +- כל אחד מאיתנו עובר התקדמות יחסית משמעותית כל שנה. אם זה בבי"ס (כיתות, תיכון, בגרויות, מבחינה חברתית, גופנית) ואם בצבא, כל שנה נראית *ביג דיל*. בגיל 18 ממש יכולתי לקטלג כל שנה שלי כנפרדת ואשכרה חשבתי שיש לזה משמעות.
אבל בגיל 80 (טפו טפו טפו בתקווה שכולנו נגיע לשם
) אתה לא באמת תתעניין בהבדל בין כיתה יא' לט' או אם התחלת ללמוד בגיל 22 או 29. תקופת הבי"ס תהיה "ילדות" מבחינתך וגילאי ה-20 יהיו "בלימודים" או משהו בסגנון.
במתמטיקה - בגיל 20-25, כל שנה מהחיים זה +-4.5%(!) שזה המון. בגיל 80 זה כבר הרבה פחות ואני לא באמת חושב שמישהו ילקה את עצמו על כך שהוא התחיל ללמוד בגיל 28 ולא 23.
ובמילים אחרות: אתה צודק לגמרי, אפשר להתחיל ללמוד מאוחר, זה בסדר גמור, בייחוד אם לא מרגישים "מוכנים" ורוצים להינות. אפשר לטייל, לעבוד, לעשות הרבה דברים. כמובן שחשוב לזכור את התוצאות, אבל זה עניין אחר

נקודה נוספת שאני מסכים איתך היא שחשוב "לנוח מהמירוץ". ומה הכוונה? בגילאי ה20, לפחות בסביבה של החברים שלי ובכל מיני מקומות דומים שאני מכיר, יש באמת מין מירוץ בלתי נגמר כזה. מחפשים גם להתגייס למקום הכי טוב, ולהשתחרר הכי טוב, וליהנות מהטיול, ולמצוא את עבודת הסטודנט הכי טובה, שגם תכניס כסף וגם תוכל ללמוד במקום טוב, וגם להשקיע בלימודים ושיהיו לך חיי חברה, ועוד לא התחלנו לדבר על זוגיות...
קיצור, מזה באמת חייבים להשתחרר קצת. אני מכיר הרבה מאוד אנשים שנכנסו כל כך חזק למירוץ שהם כבר לא יודעים איך לצאת. עובדים שעות בלתי אפשריות בלימודים, מנסים כל אתר הכרויות אפשרי, הולכים 5 פעמים בשבוע לחדר כושר, חורשים שלושה שבועות לפני מבחן ואני יכול להמשיך. אני לא חושב שזה אובססיה או דווקנות, זה פשוט כניעה למירוץ הזה וחשוב בהחלט לפעמים לקחת נשימה ארוכה, להמתין.... ולהבין שיש עוד זמן. החיים לא נגמרים בגיל 29 כמו שהם לא התחילו בגיל 21 ובהחלט צריך מדי פעם לקחת אוויר.

ואחרי הנאום הארוך - שנה טובה לכולם

Optimistic Girl

New member
תלוי

מה אתה מגדיר כלהנות...

ההנאה שלי זה ללמוד, רק כשלומדת והמוח שלי עושה משהו מועיל, מרגישה טוב.
כשלא לומדת קשה לי.

גמני כמוך לא למדתי תואר עד גילי...
בגיל 25 התחלתי ללמוד לתואר,
אצלי זאת היתה התלבטות בין 3 תחומי לימודים <שיואו הבעיה אצלנו בעולם זה ריבוי תארים !!
>

עכשיו באמת סגורה על עצמי ומרגישה שלמה עם מה שאני לומדת

בהצלחה לכולנו

Purple Mushroom

New member
אופטמיסטיק

,מתי את מעדכנת את הבלוג? מוזמנים לביקור, אבל מאז יוני, אין רשומה חדשה. ולקח לי הרבה זמן, עד שקראתי אותה. כתבת הרבה.
מוזמנת לכתוב רשומה חדשה בנושא :)

Purple Mushroom

New member
יפה מאוד . צודק.

אבל אני איש של מסגרות. אחרי השחרור שלי, עת השתחררתי , המליץ לי הרופא. סתם. אחרי השחרור הקצר שלי, חזרתי לבית של אמא שלי, (שכחת לציין שיש הורים מלחיצים), אבא שלי עזב את הבית, ואמא שלי ישבה לי על הוריד: או שאתה לומד, או עובד. אז למדתי ולמדתי, ערב, ובסוף עזבתי את אמא שלי. כיום אני כביכול בלי מסגרת, ללא עבודה, וללא זוגיות. (גם לנהל מערכות יחסים, זאת מסגרת כלשהי), וכביכול אני חופשי. רק יש לי לפחות 2 מסגרות של התנדבות, וגם כאן, כמעט כל דבר אני מתייחס באופן מאוד רציני, כמו עבודה. כביכול עובד בחברת עצמי, כ24 שעות ביממה. ובאמת צריך לקחת הכל בקלות.
אגב, אין לי כח, אבל יש קבוצה בפייסבוק, שפרסמתי אתמול, שאח שלי בהומור פתח, ואני מתייחס אל זה ממש ברצינות. :" חייבים לעצור את המוות !".
למי שיש כח, שיחפש עבורי את המונח בגוגל " אוברי דה גריי" בעברית עדיף.
תשובות יענו גם בהפרש של כ14 ימי עסקים :).

GnG17

New member
זהירות
דיכאון פוסט טיולים

היי עשיתי מסלול דומה רק קצר יותר מאז השחרור..
שנה + של עבודה ופסיכומטרי לאחר מכן יצאתי למסע של 9 חודשים שהתחיל במקסיקו ונגמר בפרו, רציתי להמשיך אבל גם רציתי לחזור, לא היה לי כוח לאוטובוסים יותר ולא כוח לארוז את המוצ'ילה מחדש כל פעם, התגעגעתי.
חזרתי.
התחלתי ללמוד חודשיים אחרי החזרה, השנה אני כבר מתחיל שנה שלישית ומסיים את התואר, אני בן 25.

כמעט 3 שנים מאז שיצאתי ושנתיים וקצת מאז שחזרתי, אין שבוע שאני לא חושב על התקופה הזאת בחיים שלי, החופש המוחלט, חוסר המסגרת שפחדתי ממנו ושחשבתי שלא מתאים לי בכלל, החברים, הקצב, המקומות, התרבות והכיף הגדול.
לכולם יש פרץ נוסטלגיה לתקופה בחיים, אבל לי ולעוד אנשים שטיילו תקופה מסוימת זה הרבה מעבר לזה. לי באופן אישי גם הייתה חוויה קשה במהלך הסמסטר השני כאשר גילנו שלאבי יש סרטן ולא נשאר לו הרבה זמן, רציתי לעזוב הכל ולברוח, הוא נפטר בתחילת השנה השנייה ללימודים.
בשיחתנו האחרונה הבטחתי לו שאסיים את הלימודים וכך אעשה.

תצא, תטייל, תבלה ולך לראות את העולם אני אציע את זה לכל אחד שמשתחרר רק אל תשכח שהחזרה למסגרת אחרי כמה שנים לא תמיד פשוטה במיוחד עם מסגרת של לימודים ומשכורת של תפרנים.

spaysi8

New member
לא מרגישה כמוך..

אהבתי מאוד את ההשקפה שלך, אבל אני לא מרגישה כמוך ב-כ-ל-ל.
התשוקה הכי גדולה שלי היא ללמוד את המקצוע שאני כל כך אוהבת (למדתי אותו גם בתיכון)
מבחינתי חופשה בחו"ל זה משהו קצר שעושים מידי פעם עם משפחה וחברים, קשה לי לדמיין את עצמי מטיילת חצי שנה בחו"ל, גם לא עם חברים וגם לא לבד.
אני גם לא רואה את עצמי שוכרת דירה עם שותפים, אני חושבת שלא יהיה כמעט שותף שאסתדר איתו כי (לצערי) אני בנאדם רכושני וקנאית לפרטיות שלי.
אז המסלול חיים שלי זה לסיים עם הצבא (כנראה שאני יוצאת בקרוב, על רפואי), להתחיל מכינה לאדריכלות (פעם בשבוע, לא ביג דיל) ואז בתקווה להתקבל ללימודים של אוקוטובר 13, ולגור בבית של ההורים/בדירה שכורה לבד/בדירה עם החבר.
אני לא רואה את עצמי שואפת לכל זה בגלל שזה "המסלול האולטימטיבי" אלא פשוט כי יש לי תשוקה עצומה ללמידה. אני לא מרגישה במירוץ, פשוט מרגישה מנוונת וחייבת ללמוד משהו..

לטייל ארצה בעתיד, עם בעלי והילדים, אולי אפילו לכמה חודשים.. אבל הסגנון של טיול אחרי צבא לא מושך אותי.. כל הסטלבט הזה, אני פשוט לא כזו. גם כשאני בחו"ל ונגיד נוסעת לבקר באתר שנחשב אחד היפים בעולם, אחרי חצי שעה אני מרגישה שראיתי ומיציתי ומתחיל לשעמם לי..

אז בקיצור אני חושבת שגם מי שרוצה להתחיל מהר את כל עניין התואר (והקמת משפחה) לאו דווקא "נכנע" למירוץ הזה, יכול להיות שהוא כמוני וזה פשוט הדרך שקורצת לו..

:)

Tsachi6

New member
תודה רבה לכלכם על כל הפידבקים

חשוב להבהיר לאחד פה שביקר אותי - זוהי דעתי ודעתי בלבד. שכל אחד יפעל על פי שיקול דעתו, השקפתו ויעשה מה שטוב לו. לי אישית התקופה הזו עשתה רק טוב, והשיא שלה עוד לפני.
לגבי הטיול, זוהי המלצה חמה אך לא העיקר. העיקר שתתנו לעצמכם קצת מרחב לנשימה אחרי הצבא. מרחב נשימה למנוחה ולמחשבות על בניית עתידכם לפני שאתם נכנסים חזרה למכונית הפורמלה שלכם ולוחצים בכל הכח על דוושת הגז.

W a b b i t

New member
לדעתי "החיים קצרים חברים" זה משפט

יותר מדי פופולרי מכדי להיות נכון.

החיים ארוכים, תעשו את הביטוחים שלכם עכשיו במידה ויש לכם
כסף, כי כשצעירים זה עולה פחות. אנחנו נעבוד הרבה וקשה
וכנראה נצא לפנסיה יותר מאוחר מכיום, כי המדינה בפשיטת רגל
ארוכה ומתמשכת, נכון מספרים לנו שיש משבר עולמי ומצבנו טוב.
אבל למה כולם בוכים על המיסים והגזירות כל שנה מחדש,
אנחנו סוחבים את המדינה על הגב, אחרת לא תהיה מדינה...

אנחנו נזדקן נשמין, וחלקנו יתחיל לחיות דרך ילדינו והשגיהם.
תחסכו, לחופשה או ללימודים, תעשו את המכה או תחשבו
שהמדינה תדאג לכם לפנסיה אחרי 30 שנה באותו מקום עבודה
(מי שחושב שלא יפוטר לפני זה), תאהבו, תמשיכו
להתלהב מהדברים הכי פשוטים, תחייכו גם אם זה נראה
לא בסדר לאנשים אחרים.
ומאחל שתראו ככה אחרי הרבה שנים

למעלה